perjantai 15. helmikuuta 2013

Toipilaan terveisiä


Hippiäinen on nyt pidetty (suunnilleen) aisoissa 10 päivää. Tuo levossa olo alkaa selvästi jo riittämään sille, ei nuo pienet vartin lenkit oikein riemastuta Hippiä. Se on ollut päivittäin töissä mukana, oon naksutellut sille ja muutenkin oon yrittänyt keksiä korvaavaa tekemistä mutta kyllähän sellainen kunnon revittely metsässä on ihan eri asia. Tässä tilanteessa ei nyt kuitenkaan ole vaihtoehtoja, onneksi ollaan jo kuitenkin voiton puolella ja ensi viikolla pääsee varovasti lisäämään lenkkejä. Tosin eihän sitä voi oikein Flown kanssa pitää vielä hetkeen irti koska Flow tykkää juosta hangessa ja Hippi-pöhelö tietysti menisi perässä. Ihan vielä ei hankitreeni kuulu Hipin ohjelmaan. Haavaa ei käytännössä näe enää ollenkaan, karvat on jo kasvanut päälle. Käsittämättömän siisti haava ja mieletön tahti tuolla karvan kasvulla :)

Flown mielestä tämä tilapäsesti rauhallisempi elämä on myös hieman tylsää joten olen käynyt sen kanssa kahdestaan pelloilla lenkillä. Flow tykkää :) Olen myös Flowlle naksutellut tasapuolisuuden nimissä temppuja. Takajalan nosto on edistynyt harppauksin ja ollaan päästy jo tällaiseen vaiheeseen.


Tuosta olisi tarkoitus seuraavaksi lisätä noston kestoa ja sitten etäisyyttä. Ja sitten toinen jalka työn alle. Hippi on opetellut ristimään etujalkojaan mutta siinä menee vielä tovi ennen kuin temppu on valmis. Voihan sitä tarjoamisen määrää mitä Hippi ehtii esittämään ennen kuin ollaan päästy edes puusta pitkälle. Olen opettanut Hippiä koskettamaan pientä targettia (oikealla tassulla) jonka sitten siirrän toisen jalan päälle. Hyvä kun olen saanut targetin käteen ja laskettua sen Hipin eteen, on sitä jo lämitty molemmilla tassuilla, kaivettu, työnnettyä nokalla, vähän kumarrettu, muristu ja peruutettu, Yritä siinä sitten olla nopea ja naksuttaa vain halutusta toiminnasta. Nämä tassutemput eivät vaan ole Hipin vahvinta alaa. Mutta huvittavaa tämä(kin) projekti on ollut. Ja kyllä siitä vielä valmis temppukin saadaan, ennemmin tai myöhemmin.

Ja ehkä jotkut tarkkasilmäiset ovat huomanneet, on tapahtumakalenterimme herännyt henkiin. Flow pääsi mukaan ihka ekoihin virallisiin kisoihin ever ja osallistuu viikon päästä lauantaina Salossa koiratanssikisoihin freestylen ALO-luokkaan :) Vielä ei olla ehditty kokeilla ohjelmaamme kertaakaan kokonaisuudessaan joten kiirettä pukkaa, jälleen kerran. Ohjelma on onneksi tehty niin helpoksi että toivoisin siitä selviäväni mutta noin muuten tavoitteena on vain käydä katsomassa mitä Flow tuumaa kisatilanteesta.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla että toipuminen on edennyt hyvin. :) Malttia Hipille vielä - kohta pääsee normisti energiaa purkamaan.

    Hienosti Flow nostaa takajalkaa, millä sie olet sen opettanu? Ihan poiminu toiminnon vai käytitkö jotain apuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maltti on valttia vaan ei Hipin mieleen :D

      Takajalan nosto on opetettu niin että alkuun naksuttelin Flowlle takajalalla kirjan päälle astumista. Sitten kun osasi tätä tarjota niin aloin kasaamaan useampia kirjoja päällekkäin kunnes pino oli niin iso että Flow "haroi" ilmaa kun ei ylettynyt nostamaan jalkaa enää pinon päälle. Tästä pääsin palkkaamaan pelkkiä nostoja :)

      Poista
  2. Ihan loistavalta näyttää teidän takajalan nostot. Meillä ollaan vielä alkutekijöissä, mutta kyllä se siitä! Hippimäisyyttä täälläkin, taitaa käydä kaikki tassuihin liittyvät (ja pari muuta) käskyä läpi ennenkuin tulee haluttua käytöstä. Ja meillä on ihan oikeasti käytössä sana 'Hippi' aina silloin, kun koira on erittäin taitava. Että oli se niin 'hippi' tänään. :) Kertoo siis jotain siitä kuinka suuren vaikutuksen teidän koirat tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana kuulla että Hippi tekee muihinkin vaikutuksen kuin vain minuun :) On se aika mainio tyyppi <3 Tsemppiä temppujen opetteluun, nuo takajalat ovat koiralle joskus hieman tuntematon käsite mutta kärsivällisyydellä niidenkin käyttö alkaa hahmottumaan :)

      Poista