torstai 7. helmikuuta 2013

Tästä se lähtee

Toipuminen nääs :) Eilen aamulla tuli puhelinsoitto ja eläinsairaalasta soitettiin että Hippi on kotiinlähtö-kunnossa! Hipillä oli mennyt yö hyvin teho-osastolla. Leikkaushaavassa, ihonalaiskudoksen alla, oli ollut katetri josta oli mennyt tasaisin väliajoin puudutetta jotta haavakipu oli mahdollisimman vähäistä. Poistettu sappirakko lähti patologille tutkittavaksi, samoin maksasta otettiin koepala joka tutkitaan lähes aina tällaisen toimenpiteen yhteydessä. Sappirakon sisällöstä tehtiin myös bakteriologinen tutkimus. Vastaukset tulevat uskoakseni viikon-kahden sisällä.

Hippi oli lähestulkoon oma itsensä kun hain sitä. Tuli häntä tötteröllä hoitajan kanssa teholta kun odottelin sitä tutkimushuoneessa. Kotona oli toki sitten väsynyt, operaatio sekä vuorokausi sairaalaympäristössä niin kuka tahansa olisi hieman tööt kotiin päästessään. Hippi on sietänyt kipulääkelaastaria tosi hyvin, se kun voi aiheuttaa myös melkoista levottomuutta. On ehkä aavistuksen uneliaampi sen johdosta mutta toisaalta ihan hyvä että nukkuu paljon. Reipastuu kuitenkin hetkessä jos tarjoillaan ruokaa tai lähdetään käymään lyhyesti pihalla. Tänään otin haavan päällä olleen suojan pois ja alta paljastui todella siisti leikkaushaava. Hipillä on lainassa puhallettava kauluri mutta vielä en ole sitä pitänyt koska Hippi ei ole kiinnostunut haavasta ja haavan suojana on myös tuollainen ohut verkkopuku. Töissä saa viettää päivänsä häkissä joten siellä joutuu kyllä kauluria pitämään.

Eilen Hippi haki jo pehmoleluaan illalla joten odotettavissa on pitkät kaksi viikkoa kun tää virtapiiri pitäis pitää levossa. No, täytyy vaan kehitellä paljon korvaavaa puuhastelua :)

Tässä potilas ottaa rennosti


4 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän ihania uutisia - rapsutuksia virtapiirille ja tsemppiä emännälle, joka yrittää pitää virtapiirin paikoillaan sopivilla tekemisillä :-) Päivä kirkastui, kun luki nämä uutiset!

    KatriS
    & E-sheltit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitoksia, kyllä tässä harmaatkin päivät ovat saaneet ihan erilaisen valonpilkahduksen kun potilaan toipumista seurailee!

      Poista
  2. Rapsutuksia ja aivopuuha potilas Hipille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Uusia temppuja kehitellään täyttä häkää, sen verran virtaisaa alkaa Hipin meininki olemaan!

      Poista