lauantai 23. helmikuuta 2013

Flown ekat kisat ever

Flow pääsi tänään ekaa kertaa ikinä virallisiin kisoihin kun kävimme Salossa koiratanssikisoissa. Osallistuttiin freestylen alokasluokkaan jossa olikin kiva määrä koiria, yhteensä 10 koirakkoa! Oltiin hyvissä ajoin paikalla sillä kisakirja piti varmentaa, ensikertalaisia kun oltiin. Flow oli hieman, hmmm pursuileva, kun päästiin halliin. Kimpoili taas jokaiseen mahdolliseen ilmansuuntaan ja halusi tavata kaikki ihanat ihmiset sekä koirat jotka olivat häntä tulleet katsomaan. Ja olihan paikalla toki tuttujakin kuten kasvattaja-Katja joten riemua riitti kun kaikki ihanaiset piti tervehtiä suurella rakkaudella. Siinä vaiheessa tuntui että kehään meno olisi naurettava ajatus tuon riemuidiootin kanssa :D Kävin tutustumassa kehään ja palkkailin Flowta paljon helposita asioista, tavoitteena oli saada koiralle ja (itselleni) hyvää fiilis. Tämän jälkeen vein Flown hetkeksi autoon lepäämään koska suoritusvuoromme oli vasta kuudentena.

Kun hain Flown takaisin halliin, oli se jo hieman järkevämmässä mielentilassa. Ennen kehään menoa leikitin sitä ja tein muutaman helpon tempun. Itse esitys meni paremmin kuin osasin ikinä kuvitella! Esitystä oli ehditty treenata kokonaisuudessaan kertaalleen läpi, viime lauantaina, joten en ollut kovin varma siitä osaisiko Flow kaiken. Olihan pätkiä treenattu erikseen mutta kokopitkä ohjelma on kuitenkin eri asia. Huoli oli aivan turhan sillä F keskittyi kympillä, teki kaikki pyydettävät asiat ilman sooloiluja ja työskenteli muutenkin ihan super-täsmällisesti :) Käsien välistä hypyt olivat vähän huonoja mutta muuten olen enemmän kuin tyytyväinen Flown intoon, keskittymiseen, herkeämättömään kontaktiin ja tekemisen tarkkuuteen! Lopun pyörähdyksissä oli havaittavissa pientä keulimista sillä siinä F meinasi ennakoida syliin hyppyä joka on sen ehdoton lemppari! Kun koira oli sylissä, tuli sellainen wau-olo, koira oli tehnyt kaiken ja kamut hurras katsomossa :) Se oli huikeeta! Tuo esitys ei ollut teknisesti mitenkään ihmeellisen vaikea mutta mulla ei ollut aikomustakaan tehdä vaativampaa tekelettä alokasluokkaan. Halusin helpon, etenevän ohjelman jossa koira saa hyvän kokemuksen ja luottamusta siihen että osaa kaiken. Vaikeampia temppuja ehtii lisäilemään jatkossa kun koira saa enemmän kokemusta.

Suorituksemme jälkeen Flow sai vielä ylläripalkan kun Kaiku-veli oli tullut myös seuraamaan kisoja ja sisarukset pääsivät telmimään hankeen. Kylläpä Kaikusta oli tullut komea poika <3 Edelleen Flowlla ja Kaikulla näytti olevan samanlaiset aaltopituudet, painileikit aloitettiin sillä sekunnilla kun pääsivät hihnoistaan irti. Harmi, että oli niin pilvinen ilma ettei saanut mitään kuvia kaksikosta. Palkintojenjaossa Flow ilahdutti sijoittumalla toiseksi KUMAn kanssa. Voittaja, Moona-bortsulla, oli todella upea ja tekninen ohjelma, onnea Senni ja Moona ansaitusta voitosta :) Pisteitä saatiin 179 mikä oli todella hienosti noin "helpolla" ohjelmalla. Tämä vain vahvisti kantaani siitä ettei alokasluokkaan pidä tehdä liian vaikeaa ohjelmaa vaan ihan perustekemisellä voi pärjätä. Vaikeusastetta ehtii nostamaan ylemmissä luokissa. Tässä Flown pisteet ja tuomarinkommentit: Mirja Ovitz: Tekninen 85 taiteellinen 85 yht. 170 (ei kirjallisia kommentteja) Laura Jalli: Tekninen 90 taiteellinen 84 yht. 174 "Hienosti etenevä ohjelma. Nuori koira, hieno kontakti läpi ohjelman. Hyvä kehänkäyttö. Koira teki liikkeet hienosti" Mari Väänänen: Tekninen 96 taiteellinen 97 yht. 193 "Hienoa! Innokasta ja hauskaa. Alokasluokkaan tarpeeksi liikkeitä, mutta vaikka en laskenut, oliko siinä paljon pyörimistä... Upea uranaloitus, hyväntuulen ohjelma" Pisteissä eniten lämmitti yhden tuomarin antamat täydet 50 pistettä "yhtenäisyys ja kumppanuus"-osiosta :) tässäpä tämä päivän esitys

Saas nähdä milloin mennään seuraaviin kisoihin. Taidan pysyä vielä alokasluokassa tai sitten siirrytään avoimeen jos saadaan tehtyä pieniä muutoksia tuohon. Kassotaan.

1 kommentti:

  1. Go go you little Flow!!! =D Mahtavan iloisen näköistä menoa teillä. Suuret onnittelut upeasti menneistä ekoista kisoista ja hienosta tuloksesta!

    VastaaPoista