sunnuntai 9. elokuuta 2015

Yksi kappale sulkeutuu


Kesäloman eka viikonloppu oli tapahtumarikas ja tulosten perusteella voisi sanoa menestyksekäskin. Tulokset ovat toki vain osa totuutta, näitä tärkeämpiä asioita ovat aina onnistumiset ja se yhteinen tekemisen fiilis koirien kanssa.
Eilen oli Janakkalassa koiratanssikilpailut joihin osallistuin molempien koirien kanssa HTM-luokkaan, Hippi alo:on ja Flow avo:on. Osallistuttiin lähinnä siksi, että tuomarikokelaat saivat enemmän HTM-koirakoita arvosteltavaksi, niitä kun on melkein aina määrällisesti vähemmän kisoissa. Flow ei HTM:ää oikein osaa, sen ilme ei ole sellainen mitä haluaisin. Ja jos se ei osaa, menee se hieman lukkoon. No, ainahan voisi treenata enemmän jotta koira oikeasti osaisi mutta enpä näköjään ole näin tehnyt.
Hippi oli ensin vuorossa lähtien luokkansa toisena. Seurautin Hippiä edellisen koiran arvostelun ajan, reilun viisi minuuttia. Tästä se rauhoittui jälleen parempaan mielentilaan. Ihme tyyppi, ei meinaa millään uskoa, että saa varmasti tehdä tarpeeksi hommia! Tämä tyyli on toiminut niin paljon rauhoitteluja paremmin, kaikki tyynnyttelyt yms. ovat vaan aiheuttaneet lisää painetta kattilaan. Hippi haluaa tehdä eikä rauhoittua!

Hipin ohjelma meni aikalailla nappiin. Muutama vinouma sivuaskeleissa mutta muuten Hippi ylitti kyllä itsensä ja näytti parasta osaamistaan. Vaihdot positioista toiseen olivat varmoja eikä Hipillä mennyt missään vaiheessa hermo käskytykseen. Tosin en juurikaan puhunut Hipille ohjelman aikana, ainoastaan tarvittavat käskyt. Tämäkin selvästi tasoitti virtapiirin menoa. Suorituksemme lopussa tuijotin Hippiä muutaman sekunnin sanomatta mitään, olin itsekin niin häkeltynyt Hippiäisen maltillisesta tekemisestä. Tämän jälkeen pisteet olivat aikas sivuseikka, onnistuminen ja koiran täydellinen keskittyminen olivat ne päällimmäisimmät ajatukset kehän jälkeen. Onneksi tuomaritkin pitivät näkemästään ja Hippi sai hienot pisteet, 183,67 joilla se voitti luokkansa. Näin se Hippi vaan osaa yllättää vähän iäkkäämpänäkin vaikka luulin, että tuo pieni koira on jo suuruutensa moneen kertaan näyttänyt.

Tuomarikommentit:
Mari Väänänen: Tekn. 99, tait. 98 yht. 197 (!!) " Hieno setti! Ilo katsella. Hallittu kokonaisuus, tarkat positiot ja kaunis ohjaus. Hyvät rytminmuutokset. Tykkäsin!"
Johanna Saariluoma: Tekn. 89, tait. 91 yht. 180 "Kauttaaltaan keskittynyttä ja tarkkaa työskentelyä toisensa huomioivalta parilta. Ehjä kokonaisuus jossa koira selvästi osasi esitetyt positiot. Vasemmella sivulla oli useitakin suuntia! Varo, ettei koira ajaudu vinoksi seuraamisessa. Muutoin vahvaa ja tasaista työskentelyä molemmilta."
Marita Packale´n: Tekn. 90, tait. 84 yht. 174 "Koira pysyi hyvin mukana ja työskenteli halukkaasti"Monta koiraa ei ollut välissä kun olikin Flown vuoro. Yritin palkkailla sitä kovasti positioista ja niiden vaihdoista ennen oma suoritusta mutta eiköhän se työ olisi pitänyt tehdä inasen aikaisemmin. Suorituksemme jälkeen olin todella harmissani siitä, etten ollut panostanut positioiden opettamiseen kunnolla. Flow toki yritti parhaansa mutta siellä tuli melkoisia virheitä ja epävarmoja hetkiä. Äh, äärettömän tyhmää viedä tuota kympin oppilasta tällaiseen tilanteeseen :( Koira ei harmistumista huomannut, sen yrittämiseen olin tietysti tyytyväinen. Pisteet nähtyäni olin alkuun aika ihmeissäni, tuolla tekemisellä kuma? Olisin halunnut tuoda Flown hieman paremmassa valossa esiin. Nyt näkyi sitä epävarmuutta jota en olisi halunnut tuoda kehään asti. No, kotona katsoin suorituksen videolta ja onnistuin jo näkemään sieltä paljon hyviä asioita pelkkien virheiden sijaan. Myös Flown pisteet riittivät luokkavoittoon joten reissu oli enemmän kuin osasin ikinä odottaa, vaikkakin hieman ristiriitaisin tunnelmin. Näin tällä kertaa.

Tuomarikommentit:
Mari Väänänen: Tekn. 87 tait. 81 yht. 168 "Paljon osaamista, vaihdot tosi hyviä pelkällä vihjeellä. Koira suoritti tehtäviä kuuliaisesti, mutta vähän ilottomasti. Musiikinvalinta ei minun mielestäni ollut erityisen sykäyttävä. Varmaa tekemistä"
Johanna Saariluoma: Tek. 87 tait. 82 yht. 169 "Tasaista yhteistyötä ja paljon tarkkaa seuraamista. Jalkojen välissä koira ei (eteenkään peruuttaessa) oikein tänään viihtynyt. Hyvää, koiran huomioivaa ohjaamista. Mieti vielä, miten tukea koiraa sivuaskeleissa enemmän. Ehjä kokonaisuus. Tällä teknisellä osaamisella voisi jo lähteä kehittämään koreografiaa ja sen esityksellisyyttä pidemmällekin!"
MArita Packalen: Tekn. 86 tait 88 yht. 174 "Koira tekee halukkasti yhteistyötä"Kisojen jälkeen ajeltiin vielä Latokaskeen jossa Dio pääsi leikkimään Iona-pennun kanssa.Satu napsi aivan ihania kuvia tyypeistä!


Kiitos Satu, Iona ja Nati lenkkiseurasta :)

Tänään oli oman seuran agilitykisat jonne olin ilmoittanut Hipin kahdelle radalle. Päivä oli suht kuuma joten kävin uittamassa koirat pikaisesti ennen hallille menoa. Markku Kaukisen agilityrata näytti ihan hauskalta, mitä nyt A:n jälkeinen elämä hieman mietitytti. Hippi kuitenkin kiisi varsin hienon radan, lopussa meinasi livahtaa väärälle esteelle vähän huonon takaaleikkauksen jälkeen mutta sain sen koukittua oikeille esteille. Radan jälkeen mua alko itkettää kun mulle iski ajatus päähän, että tällaista agilitya mä haluan Hipiltä muistaa, täysillä menemistä ja veitsenterällä keikkumista josta voi pudota nollan tai hylyn puolelle nanosekunnissa. Siksi päätin jäähdyttelylenkillä, että tää oli Hipin vika kisastartti. Hallilla selvisi vielä, että Hippi oli voittanut radan. Huipulta on hyvä lopettaa, silloin kun koira on vielä elämänsä kunnossa. Sen mä olen Hipille velkaa kaikista näistä huikeista kisavuosista joihin on mahtunut niin paljon kaikkia mahtavia muistoja :´) Hippi on kuitenkin mulle niin paljon enemmän kuin kisakaveri joten en halua "kuluttaa" sitä loppuun vaan nyt se saa puuhastella muiden, vähemmän fyysisten lajien parissa. Onneksi tää tyyppi on sellainen, että kaikki tekeminen kelpaa! Tottakai olo oli myös hieman haikea, Hipin kanssa kisaaminen kun on niin siistiä. Onneksi noita samoja fiiliksiä saa muistakin lajeista ja aktiviteeteista tuon maailman parhaan pikkumustan kanssa <3 Nyt suljetaan Hipin kisakirja ja säästetään se muistona kaikista hienoista hetkistä agilityradoilla.
2 kommenttia: