sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kesälomakooste


Jopas oli olevinaan taas niin kiireinen lomaviikko, ettei ehtinyt edes tapahtumia kirjata ylös. Tosin tämä miniloma onkin jo käytännössä ohi, seuraavaa pätkää saa odotella elokuulle. Treenaamassa ehdittiin käymään paristi. Viime sunnuntaina rakenneltiin taas muutamia rallyratoja hallille. Ei siirretty agilityesteitä pois vaan kyltit kulkivat siellä välissä ja tämä olikin mustavalkeelle astetta haasteellisempi juttu. Se jäi jähmeilemään ja tuijottamaan esteitä. Ei oo eka kerta kun esteet saavat Flown tilttaamaan. Olis varmaan pitänyt sanoa asiasta mutta päätin vain vaihtaa koiraa, Hippiä kun ei esteet häiritse. Hipillä on edellee haasteellista tulla edestä mun sivulle oikealta. Sillä kun tuppaa toi kiertäminen vähä hirttää kiinni. Tässä vaan joutuu käskyttämään tarpeeksi aikaisin ja napakasti.

Tiistaina käytiin Sinin ja shelttien kanssa treenaamassa. Dio sai harjoitella häiriötä. Sitä ei musiikki tai muut koirat häirinneet mutta sen keskittyminen kestää vain ja ainoastaan jos keskityn siihen 100%. Jos jään juttelemaan tai tekemään jotain muuta, on Piio takuulla juoksentelemassa muualla. Mutta ihan ymmärrettävää, toinen on ihan lapsi vielä. Tekee siihen nähden tosi keskittyen sen muutaman minuutin mitä oon sen kanssa tehnyt. Flown kanssa tein lähinnä edessä kävelyä. Sisällä olen palkkaillut paljon pään asennosta, front-asennossa sen pitäisi katsoa suoraan eteenpäin, eikä kääntyillä taaksepäin. Tätä toki vaikeuttaa päänkääntö-kuuntelutreenit mutta aika hyvin se on hiffannut eron päänkääntöjen ja suoraan eteenpäin katsomisen välillä. Toki tässä on vielä tekemistä mutta alku on hyvä erotteluilla.
Hippi pääsi treenaamaan HTM:ää sillä ajattelin ilmota sen syksyn kisoihin jotta tuomariharjoittelijoilla on varmasti riittävästi koiria myös HTM:n puolella. Mistä tulikin mieleet, että omat tuomariharjoittelut ovat nyt ohi. Olin Oulussa 6.6 ja Akaassa 13.6 harjoittelemassa joten nyt on iso urakka takana ja edessä enää tuomarikollegio joka on hyvässä lykyssä jo heinäkuussa. Sitten sitä olisi valmis koiratanssin ylituomari! Edellyttäen siis, että kollegiosta pääsee läpi.

Torstaina lähdettiin ajelemaan kohti Turkua. Samana iltana sattui siellä olemaan match show niin piipahdettiin matkan varrella kehässä pyörähtämässä. Dio pääsi pieniin pentuihin ja Hippi pieniin veteraaneihin. Dio oli taas viimeisessä parissa, jossa olikin kolme koiraa. Pöydällä Dio oli kiltisti, seisoi aloillaan eikä yrittänyt kiivetä tuomarin syliin. Edistystä siis. Liikkeissä nuuski ajoittain maata, harvemmin tällaista tekee joten ehkä siinä oli jotain äärimmäisen hyviä tuoksuja. Dio sai punaisen nauhan. Punaisten kehässä ei enää sijoitusta herunut mutta sielläkin Dio malttoi seistä yllättävän hyvin vaikka tarjoilikin peruuttamista vähän väliä.

Hippi oli tyypilliseen tapaan hyvin tohkeissaan kehässä. Ennen olen saanut sen liikkumaan kunnolla kun olen hieman murahtanut sille, liikkuu silloin hieman mutta nyt sillä ei ollut pienintäkään vaikutusta Kikkiäisen menoon. Hippi mennä porskutti keulien häntä tötteröllä. Tästä kikkailusta huolimatta Hippi sai punaisen nauhan.
Lopulta Hippi oli punaisten toinen häviten aivan ihastuttavalle 15 vuotiaalle shelttimummelille. Nyt vaan tarttis saada Hippi ilmoitettua johonkin näyttelyyn, se kun on ikäisekseen varsin virkku tyyppi. Vaikka eihän se vielä edes ole vanha ;)

Perjantaina oli perinteiset Tsaun agilitykisat. Ekana oli Leena Rantamäki-Lahtisen hyppäri. Oikein kiva rata paitsi alun kepeille meno, joka oli tosi lyhyellä estevälillä. Ajattelin silti antaa Hipin mennä sinne itse mutta ei vaan taipunut kovassa vauhdissa oikein sisään. Kepeillä tuli ihan käsittämättömän paljon virheitä luokkaan nähden. Hipille tuli vielä kielto putkelta ja siinä samassa hässäkässä multa putos roska taskusta jonka kiltisti noukin ylös. Tästä saimme terveisiä tuomarilta, ettei niitä kannata poimia :D

Toinen rata oli Marjo Heinon agilityrata. Makseille rata näytti kinkkiseltä mutta onneksi minikoirille rata oli sujuvampi. Varsinkin alku oli jotenkin ei-kiva. Ainakin mun ohjausvalinnoilla. Ei me osata kuin noita perusohjauksia ja tähän olisi ollut näppärä vaikka joku hienompikin suunnitelma. No, selvisimme kuitenkin alusta vaikka Hippi jotenkin tosi hassusti hyppäsi ekan hypyn. Jostain syystä tuli tuollainen pikkulaukka vielä ennen hyppyä, joku arviointivirhe. Keinulla jouduin antamaan hieman napakamman tuplakäskyn sillä jäin hieman jälkeen ja otin sivuetäisyyttä enkä oikein luottanut Hipin malttiin suorittaa este kunnolla. Aika liukkaasti se nytkin lähti mutta virhettä ei onneksi saatu. Puomi oli vähän hidas mutta tuli ainakin alas asti. Rata rullasi oikein kivasti, lopulta niinkin kivasti, että tehtiin nolla jolla voitettiin luokka! Niin vain Hippi 9,5 vuotiaana pistää nuoremmilleen kampoihin :)Eilen oli myös Dion puolivuotis-juhlat joten puolipäivänsankari sai itselleen uuden pannan Irene Vinhan pantapuodista.


Nyt ei ole tuoretta kuvaa tarjolla mutta täytyy yrittää vaikka huomenna napsia, jos sää vain on edes jollain muotoa säädyllinen.

Tässä sen sijaan on kuva iloisesta kaveruslaumasta joiden kanssa kierreltiin Meikossa parin tunnin lenkki. Yksi kyy nähtiin, hyi, oli polulla piilossa mustikkavarvun alla ja puolet porukasta käveli sen ohi kunnes näin sen ja slaagin partaalla huusin koirat pois. En tykkää.
Ai niin. Torstaina tuli Tanskasta meiliä etteivät vahvista Flown valionarvoa koska sertejä pitää olla kolme! Myös ulkomaisilla koirilla, vaikka olisivat valioita! Olin tästä kovin ällistynyt sillä kisapaikallakin oli puhetta siitä miten yksi serti riittää... Ei mulla todellakaan olisi rahaa lähteä kahdesti Tanskaan kisaamaan uudestaan! Laitoin tästä tanskaan viestiä Emmy Marie Simonsenille joka kirjoitti heti, että kyseessä täytyy olla joku virhe. Hän otti Tanskan kennelliittoon yhteyttä ja vahvisti sinne, että Pohjoismaiden kennelunioni on tehnyt päätöksen jonka ansiosta pohjoismaissa koira tulee valioksi yhdellä sertillä. Tämän jälkeen sainkin uutta viestiä, että tämä valiohakemus käsitellään uudestaan ja vahvistetaan lähipäivinä. Loppu hyvin, kaikki hyvin siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti