keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Treenivideoo



Maanantaina oltiin tuossa Veikkolan hallissa reenaamassa "vähän kaikkee". Alkuun otin hieman liitelyä, lähinnä keppikulmia ja välistävetoja. Tein kenkun avokulman jossa hypyt syötti kakkosväliin. Huihai, ei tuollaiset Hippiä haitannut, sinne livahti oikeaan väliin! Montaa kertaa en ole Hippiä saanut virheitä keppien aloituksessa tekemään, vaikka kuinka ilkeitä treenejä olisin sen pään menoksi kehitellyt :) Taitava otus!

Kauaa en agilitya viitsinyt treenata, yhden koiran kanssa tulee nopeasti tehtyä ihan liikaa kun aika menee niin huomaamatta. Puomia kävin kokeilemassa kahdesti kun viimeksi Hippi kieltäytyi totaalisesti menemästä tuon paikan liukkaalle puomille kun oli pari kertaa siinä liukastunut. Nyt lipsui taas ekalla kerralla mutta siitä huolimatta meni hyvin uudestaan joten palkkasin ja lopetin siihen. Ärsyttäviä tuollaiset liukkaat kontaktit.

Treenailin suurimman osan ajasta temppuja. Viikonloppuprojekti, eli myötäpäivään ohjaajan ympäri peruuttaminen, saatiin valmiiksi. Ja itseasiassa siihen malliin että kahta suuntaa pystyi ottamaan vuorotellen. Tämän tempun opettamisessa ei kauaa nokka tuhissut. Videolta toki näkyy kuinka paljon nopeammin Hippi peruuttaa tuttuun suuntaan mutta eiköhän tuo toinenkin puoli ala nopeutumaan tempun tullessa varmemmaksi. Toinen projekti on ollut eteenpäin kävely kahdella jalalla. Vähän on tyyli vielä hakusessa mutta melko hyvin Hippi jo pääsee eteenpäin. Loppumatkan ottaa yleensä hirmuisia pomppuja mutta tyyli on vapaa kunhan homma toimii!
Ontumiseen Hippi on saanut varmuutta ja pystyy linkkaamaan jo pitkiäkin matkoja, vähän toki tarvitsee vielä käsiapua.

Ihan lopuksi treenasin jopa hieman tokoa ;) Otin pätkiä seuraamista joka näyttää just niin kauhealta kuin vajaa puoli vuotta sitten kun viimeksi ollaan tokoa tehty :D En vaan saa Hipin seuraamispaikkaa taaemmaksi vaikka kovasti (joskus aikoinaan) olen sitä yrittänyt. Jos se ei sitten tuomareille kelpaa niin ei mahda mitään.
Tunnaria otettiin muutama toisto kun Vuokolla sattui olemaan kapuloita mukana. Itseluottamusta uhkuen otettiin suoraan kisanomainen treeni. Ja siis viimeksi liikettä oli otettu sen puolisen vuotta sitten. Tästä ei luonnollisesti seurannut mitään hyvää vaan Hippi maisteli pitkä aikaa onnesta soikeana vähän jokaista kapulaa tuoden sieltä sitten yhden mulle näytille. En sanonut mitään vaan käskin Hipin maahan. Yritys numero kaksi oli ihan samanlainen joten koira taas maahan miettimään. Oli siis pakko luovuttaa ja palata vähän enemmän back to basics. Pistettiin siis iso kasa kapuloita suht tiiviiseen rykelmään ja oma kapula sinne taakse vähän erilleen. Sitten koiruus nameja etsimään jonka jälkeen käveltiin hiljaksiin kohti kapulakasaa. Kun nenä (ja aivot) oli saatu hommaan kunnolla mukaan, teki Hippi hienon haistelutyön vaikka kiepsautti itsensä kapuloille niin että oma jäi pahasti sen jalkojen väliin. Loistavaa oli se ettei Hippi hätääntynyt kun omaa ei heti löytynyt, vaan malttoi jatkaa haistelua ja vähän siirryttyään huomasi että kapuloita oli lisää josta se omakin löytyi :) Tästä hirmuiset bileet ja siihen olikin sitten hyvä lopettaa! Hienoa oli huomata että kahden epäonnistuneen toiston jälkeen Hippi pystyi jatkamaan töitä eikä se hämmentynyt tilanteesta ollenkaan. Tuo eleetön maahan-käskeminen väärän kapulan jälkeen näytti myös toimivan, selvästi terästyi siitä. Harmi vaan, ettei tämä liike ole ainoa ongelmamme, muutenhan voisin innostua tokosta enemmänkin :D

Kirppu oli kauhean tohkeissaan omalla treenivuorollaan, se tekee nykyään kaikki temppunsa putkeen välittämättä siitä mitä yritän sille huitoa :D Noniinteinpaljontemppuja-annanamia-tyyliin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti