tiistai 9. elokuuta 2016

Jänskiä aikoja


Viikonloppu vierähti Turussa. Käytiin Sannan, Novan ja Rinin luona ja äidin synttärijuhlilla Nauvossa. Perjantaina käytiin uittamassa koiruudet kun keli oli siihen mitä sopivin.Treenailtiin myös Flown Talent-ohjelmaa. Se on suurimmalta osin kasassa mutta ajoitusten kanssa oli vielä pieniä ongelmia, samoin oman käskytyksen kanssa... Eli tietääpä taas mitä treenata. Onneksi ohjelma on lyhyt, vain pari minuuttia, joten muistamista ei ole ihan niin paljon. Ohjelma on yritetty tehdä mahdollisimman selkeäksi Flowlle mutta toisaalta epäselvällä käskytyksellä selkeästäkin ohjelmasta saadaan sillisalaattia. Siispä ohjelma täytyy saada itselle vielä paremmin selkärankaan, etenkin kun kuvaustilanne tulee olemaan varmasti kisatilannetta erilaisempi.

Ainoa asia, mikä tässä projektissa on hieman alkanut mietityttämään, on Flowlla kesän aikana ilmennyt ääniherkkyys. Kun toukokuussa tuotantoyhtiö otti ekaa kertaa yhteyttä osallistumisen tiimoilta ja kävin heidän toimistolla asiasta juttelemassa, kyselivät he mm. miten Flow mahdollisesti suhtautuu kuvauksiin. Silloin olin ehdottomasti sitä mieltä, ettei tuota viilipyttyä häiritse mikään, onhan se ollut niin monessa mukana ja suhtautunut kaikkeen teräshermon lailla. Nyt kuitenkin muutamaan otteeseen Flow on selvästi reagoinut esim. juna-aseman tunnelin kakofoniaan. Reaktio on ollut sinkoilua hihnassa, läähätteluä ja säpsähtelyä. Ihan vierasta käytöstä Flowlta. Samoin ukkoseen se on reagoinut tänä kesänä. Muuten se on täysin oma itsensä mutta sellainen sinkoileva melu selvästi sitä häiritsee. Tämä aiheuttaa pienen epävarmuuden kuvaustilanteeseen. Toivon todellakin, koiran itsensä takia, ettei se koe siellä mitään mieltä hetkauttavaa. Yksi mahdollinen päänsekoittaja voisi olla hormonit, Diolla kun on nyt juoksut niin se saattavat toki vaikuttaa Flown maailmaan. Toki bordercollieilla on olemassa iän myötä tulevaa ääniherkkyyttä mutta toivoisin, ettei tässä ole ihan siitä kyse. Sillä ominaisuudella kun tuppaa olemaan tapana pahentua iän myötä ja yleistyä moniin muihinkin ääniin. Kuvaukset ovat anyway ensi viikon keskiviikkona. Päivä tulee olemaan pitkä ja rankka, paikalla pitää varautua olemaan 8-23... Toivottavasti Flow on siellä oma, reipas itsensä ilman mitään outoja ääni-ihmettelyjä! Jänskää siis riittää vähän turhankin monelta suunnalta.

Noin muuten ollaan vietetty aikaa paljon sienimetsällä, sieltä kun voi palata aina kotiin massiivisten kantamusten kanssa! Sieniä on ihan pirusti! Yleensä olen keskittynyt suppilovahveroihin mutta nyt jopa minä olen löytänyt kantarelleja. Paljon.


Käytiin myös Suomenlinnassa pyörähtämässä, siellä on tapana käydä edes kerran kesässä. Nyt sattui vielä äärettömän hyvä ilma sateisten päivien sekaan joten ilta oli mitä mukavin.Tänään Dio löysi metsäreissulla jäniksenraadon. Eikä muuten antanut sitä pois vaan juoksi karkuun aina kun pääsin parin metrin päähän. Raato hävisikin shetlantilaisen kitusiin hirmuisen rouskuttelun siivittämänä. Ei saa pikkupirulainen tänään muuta ruokaa, sen verran isosta ateriasta oli kyse.

2 kommenttia:

 1. Kiitos todella mielenkiintoisesta blogista! Koiratanssi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta. Valitettavasti kaupungissa jossa asun ei järjestetä koiratanssiin liittyvästi mitään, että kaikki tieto täytyy itse kaivaa esiin.

  Videot ja kuvat blogissasi ovat hyviä. Etenkin videoista saan paljon irti ja tykkään tavastasi kirjoittaa.

  Jatka samaan malliin, täällä yksi anonyymilukija! :)

  - Misa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti positiivisesta palautteesta :) Ihanaa kuulla, että videoista on ollut apua! Toivottavasti pääset alkuun koiratanssin parissa. Youtube-videoista on kyllä apua siinä, niiden parissa olen itsekin harrastusta aloittanut :)

   Mukavaa loppukesää ja alkavaa syksyä!

   Poista