sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Valssin pyörteissä


Tällä kertaa agilityn parissa. Flow pääsi oman seuran valssi-kurssille jota piti Ruokosen Juha. Valittavana oli joko möllitason perussettiä tai sitten ratatreeniä. Valitsin suosiolla tuon mölliversion koska meidän perustekeminen ei ole ihan kauhean vahvalla pohjalla. Lämppälenkillä meinasi käydä köpelösti kun Flow hyppäsi ison ojan yli vähän alimitoitetulla hypyllä ja plutasi suht syvälle. Onneksi sillä oli fleeceloimi päällä joka otti suurimmat vesivauriot vastaan. Autolla kuivasin Flown jalat ja totesin otuksen säilyneen lähes kuivana joten uskalsin lähteä sen kanssa treeneihin. Hallimmehan ei ole lämmitetty joten märän koiran kanssa näillä keleillä treenaaminen ei olisi ollut vaihtoehto.

Treenin alussa Juha kertoi valssaamisen "prinsiippejä" jotka toki ovat varsin loogisia ja järkeenkäypiä. Jotenkin ne aina unohtuvat kun koira otetaan mukaan radalle. Alkuun tehtiin putken ja yhden hypyn kanssa ennakoivia valsseja. Flow lukitsi hypyn hyvin ja kääntyi varsin mallikkaasti. Tämän jälkeen tehtiin pientä radanpätkää josta jatkettiin eri toistoilla eri esteelle jolloin valssilla kerrottiin koiralle seuraava suunta. Tai siis yritettiin. Nyt alkoi tulla pieniä ongelmia ajoituksen ja suuntien kanssa. Onneksi oli joku sivussa katsomassa ja kertomassa kuinka paljon väärässä paikassa valssini oli. Päivän kysymys olikin "missä sä teit ton valssin, niinku omasta mielestä?". Mutta mulla on hyvä syy tähän omaan osaamattomuuteeni olemassa, ajatustenlukija-Hippi. Sen kanssa ei tarvinnut ohjausta miettiä niin paljon koska se on aina paikkaillut ja arvaillut hyvällä prosentilla mun tekemisiä. Mun tarttis Flown kanssa jähmettää kädet ohjauksessa koska ne huitovat vähän mihin sattuu. Hippiä se ei aina niin haitannut. Onneksi agility ei ole Flown päälaji, muuten voisi alkaa ahdistamaan. Loppuun tehtiin vielä päällejuoksua. Avuksi laitettiin pari siivekettä esteen viereen jotta Flow ei pääsisi juoksemaan ohi. Tämä mua hieman hirvitti koska Flow on vähän hasardi otus eikä sillä ole mitään ongelmaa juosta siivekkeitä päin tai niiden läpi. Onneksi F tajusi tällä kertaa tehdä ohjeiden mukaan ja saatiinkiin hienoja toistoja. Apusiivekkeet poistettiin muutaman hyvän toiston jälkeen ja silti Flow teki joka kerta oikein, hienoa!

Olipas hyvä treenit, välillä on hyvä käydä näitä perusasioita ihan rautalankatasolla läpi!

Jäähdyttelylenkin jälkeen jäin vielä katsomaan muiden suorituksia. Kyllä katsomallakin oppii. Treenasin myös temppuja ohessa. Flow on vihdoin oppinut kääntymään mun edessä front-asentoon ilman targetti-apua, pelkällä käskyllä. Tämän lisäksi pystyi tekemään hienoja sivuaskeleita, edelleen ilman targettia, katse eteenpäin suuntautuneena! Ei siis sekoittanut päänkääntöjä tähän lainkaan vaikka liikunkin sen takana! Jos käänsikin päätään vahingossa niin front-käskyllä katse siirtyi heti eteenpäin. Tää oli taas tällainen aika korjaa-temppu. Syksyllä front ilman aputargettia tuntui tositosi vaikealta mutta nyt pienen tauon jälkeen se luonnistuu ongelmitta. Jälleen kerran hyvä muistutus miten pieni tauko kypsyttää asioita koiran päässä. Nämä temput alkavat olemaan niin vaikeita, että koiralle täytyy oikeasti antaa aikaa miettiä niitä. Ja Flow selvästi miettii muutenkin ihan hirveästi asioita.

Hipin kanssa hinkattiin seuraamista ja seisomista. Iski pieni ärsytys kun en muka osaa opettaa Hippiä seisomaan kunnolla joten aloitettiin seisomiskuuri johon ei kuulu tassuttelua, täpyttelyä tai muutakaan hötkyilyä. Eikä oo helppoo! Tää on ollut Hipille aina tosi vaikea asia mutta periaatteesta haluaisin sen nyt hinkata paremmaksi. Seuraamista ollaan treenattu aika paljonkin lähiaikoina. Oon taas palkannut sen oikeasta kädestä ja selän takaa. Jes-sanalla Hippi saa kiepahtaa selän taakse palkkaa hakemaan. Tällä kuurilla on edistäminen ja jopa näpsiminen hiukan vähentynyt! En usko saavani seesteistä seuraamista Hipin kanssa mutta ehkä vähän vähemmän kikkailevan.

Illalla päätin ottaa vielä pienen naksutteluprojektin molemmille eli tassu kuonon päälle. Ensin Flow ja teippi kuonoon, nopeasti alkoi tulemaan hienoja tassunhuitomisia joten parin session jälkeen temppu hautumaan. Sitten Kikkelström. Ennen kun olin saanut purkkiin Hipin namit, oli se jo työntänyt nenänsä teipinpalaan joka oli pudonnut lattialle. Sitä sitten huidottiin innokkaasti mutta kun istahdin lattialle, Hippi seisoi mun edessä nenä teipissä eikä tehnyt elettäkään huitoakseen sitä pois. Sen sijaan se kumarsi, peruutti, risti tassuja, örisi ja yritti ontua. Selvä, korjataanpas teipin asentoa. Samalla kun yritin korjata teippiä, Hippi tarjosi nenäkosketusta mun käsiin ja höyrysi kaikkea muuta eikä kiinnittänyt mitään huomiota itse teippiin. Vaihdettiin taktiikkaa ja pistin hiuspompulan kuonon ympärille. Johan alkoi tassut käymään joten sain palkattua jotain sinne päin suorituksia. Jotenkin tuntuu siltä, että tästä tulee toisen koiran kanssa pidempi projekti kuin toisen :D

Mikä teippi missä?

Voihan Hippi <3

2 kommenttia:

  1. Taitava Flow! :) Ja voi Hippi-kultaa, ei oo helppoo olla kiltti pieni kikki <3

    VastaaPoista
  2. Hippi on kyllä ehkä maailman hauskinta treeniseuraa, sen kanssa ei tylsää hetkeä tule!

    VastaaPoista