keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kohti Itävaltaa

Huomenna nää lähtee kohti Itävaltaa ja EO-kisoja, jännittävää! Mitään ei olla tehty agilityn eteen karsintojen jälkeen joten vanholla taidoilla lähdetään liikenteeseen. Kelit ovat olleet niin helteisiä että treenaaminen ollaan vaihdettu suosiolla pulikoimiseen. Jotain pientä olisi voinut käydä tekemässä mutta näillä nyt mennään :) Toivotaan, että matka menee hyvin, tuloksista viis. Toki parhaamme lähdetään tekemään, katsotaan sitten että mihin se riittääkään.

Agilityn sijaan olemme Hipin kanssa kaivaneet tokoinnon naftaliinista! Treenasimme jopa kaikki voittajan liikkeet sunnuntaina Riikan kanssa läpi ja voisi sanoa että ihan pientä viilausta enää tarvittaisiin niin voisi jopa osallistua kokeisiin! Alkuun otettiin ruutua, sitä en ole yli puoleen vuoteen tehnyt lainkaan... Hippi muisti hienosti virittelyt ja juoksi HILJAA ruutuun! Viime syksynähän oli ongelmaa että päästi ihme intiaanihuudon liikkeelle lähdettäessä mutta nyt sinkaisi vauhtiin aivan hipihiljaa :) Hienoa!! Seuraavaksi kokeiltiin tunnaria. Kapulat laitettiin riviin ja oma keskelle. Yleensä oma on ollut aina jommassa kummassa reunassa ja nytkin Hippi kävi reunat pariin kertaan huolestuneena läpi. Melkein iski paniikki jolloin on saattanut nappaista vaan jonkun kapulan mukaansa mutta nyt päätti vielä tsempata ja löysikin omansa. Ihmeiden aika ei ole ohi, tämä liike alkaa olla jo melko varma! Mikä työ takana mutta voisin sanoa että se on kannattanut.

Kuoksetulon suhteen olen ollut monta kertaa jo epätoivoinen mutta nyt kävi niin että ensimmäistä kertaa ikinä Hippi ennakoi! HAH, eihän tässä ole kuin nelisen vuotta treenattu pysähdystä lähes joka luoksetulokerralla :D NYT Hipille vihdoinkin valkeni että hitto vie, aina kun tuo kuiskaa ensin "luoksetulo" ja huutaa TULE-käskyllä eikä SIVU-käskyllä niin se pysäyttää mut! Enkä mä todellakaan ole tuosta ennakoinnista (vielä) huolissani, parempi näin. Hyppynoudon tein metallilla, se on ihan kympin liike. Istuminen on myös varma eikä Hippi tarvitse nyt mitään vartaloapua. Kaukokäskyissä vaihtaa hyvin mutta ei osaa seiso-istu-vaihdossa tippua taaksepäin vaan kerää takajalat allensa joten siinä tulee vähän eteenpäin. Tuo saa kelvata, en tiedä jaksanko alkaa muuttamaan koko istumistyyliä kun tuo on jo niin vahvana. Siitä tulee menemään pisteitä mutta sille ei mitään mahda. Loppujen lopuksi olin todella yllättynyt miten hyvässä mallissa liikkeet ovat koska niitä ei oikeasti olla treenattu kuin viime syksynä! Jotkut asiat ovat selvästi muhineet Hipin päässä. Nyt vain itseään niskasta kiinni ja tokoa vääntämään vähän useammin kuin pari kertaa vuodessa ;)

Tänään oltiin taas Sallan ja westieiden kanssa treenaamassa koiratanssia. Täytyy sanoa että jopa Hippi hyytyy nopeammin näillä helteillä... Hyvin jaksaa silti tehdä mutta vähän on verkkaisempaa tanhuaminen paahtavassa kuumuudessa :/ Tehtiin esitys ensin kerran läpi, ihan muutama kieltäytyminen lähinnä pyörähdyksissä. Näistä näkee hyvin miten helposti "itsestäänselvissä", helpoissa tempuissa palkkaaminen jää helposti vähemmälle... Tämän jälkeen palkkailin vielä muutamista palkkaamista vaativissa kohdissa ja koira lepäämään varjoon. Treenattiin välillä valkoisia ja sitten vielä Hippi kerran. Tein ohjelman toistamiseen läpi niin että Hippi oli ensin nähnyt loppupalkan. Nyt jouduin vähän vaatimaan tekemistä koska ajatus meinasi olla siellä maksalaatikossa ;) Hyvin Hippi terästäytyi ja tekikin ohjelman kokonaisuudessaan läpi. Tuo loppupalkan tietoisuus lisää selvästi vinkumista joten täytyy vähän vielä miettiä miten sen kanssa jatkossa tekee.

Mutta nyt mummelit hoitoon ja Hipin kanssa matkaa jännittämään :)

torstai 21. heinäkuuta 2011

Seinäjoen reissu





Tämän vuoden karsinnat mentiin Hipin osalta samoin perinteisin tuloksin. Ei nollia lauantailta. Viime vuonnahan päästiin kympillä sunnuntaille mutta tänä vuonna sääntömuutosten takia vain nollilla päästiin jatkoon. Ja hyvä niin, kyllä se nolla pitäisi pystyä kahdesta radasta vääntämään. Ja moni pystyikin mutta me emme :D

Saavuttiin Seinäjoelle jo perjantaina jolloin kävin ilmoittamassa Hipin kisaan. Olisi siis yksi muistettava asia lauantaiaamulta vähemmän. Launtaiaamuna lähdin kisapaikalle vasta kun medit olivat menneet. Mulla oli läppäri mukana joten hotellihuoneesta pysty hyvin seuraamaan tuloksia ja arvioimaan milloin kannattaisi paikalle lähteä. Kätevää!
Kisapaikka oli hieno ja lenkkimaastot olivat siinä vieressä mahtavat! Maksien suoritukset olivat vielä menossa joten ehdin hyvin katsomaan miten rata menee. Eikä se mahdottomalta näyttänyt. Rataantutustumisessa oli toki monta paikkaa missä joutui miettimään parhaita ratkaisuja mutta muuten tuntui siltä että kyllä tuosta pitäisi nolla tehdä. Hippi oli 42 lähtijä mutta onneksi hyppäri eteni nopeasti niin ei joutunut niin pitkään odottamaan. Alun takaakierrot menivät ihan hyvin vaikka toisessa hieman varmistelin ja Hippi meni mutkan kautta kepeille. Keppien jälkeisen hpyn varmistelin myös ja kierrätin Hipin vastaan. Tosin siitä pääsi hyvin liikkumaan kohti muuria ja vähän muuttamaan koiran linjaa kohti pituutta jossa tuli ainakin makseilla tosi paljon kieltoja. Pituuden jälkeiset valssit olivatkin sitten täysin luokattoman huonoja ja lopulta homma ratkesi väärään hyppyyn. Rehellisesti sanottuna, tuolla ohjauksella Hipillä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta ohittaa tuota aitaa jolle hyllytti :D Hylyn jälkeen suunnistettiin ohjeiden mukaisesti suorinta tietä maaliin.
Jäähdyttelylenkin jälkeen lähdin takaisin hotellille ottamaan pienet päikkärit, samalla koira sai levätä varmasti kunnolla.

Agilityrata vaikutti astetta haasteellisemmalta mutta kyllä me nollaa lähdettiin tekemään. Rataantutustumisessa olin päättänyt puomin jälkeen tehdä valssin mutta seurakaverit kyseenalaistivat suunnitelmani ja hyvä niin! Vippaus ei käynyt mielessäni sillä jotenkin ajattelin ettei se olisi meidän vahvuus. Mutta faktahan se on, että valssilla olisi helposti käynyt ekan radan toisinto ja olisin tuupannut koiran pituudelle. En ollut kuitenkaan tutustunut rataan kertaakaan vippauksen kanssa joten yritin kovasti mielessäni käydä tätä vaihtoehtoa läpi ennen vuoroamme.
Alun hypyt menivät suunnitellusti ja puomi oli hyvä :) Tuo taitaa olla maksiminopeus millä Hippi puomin tulee tekemään mutta olen siihenkin älyttömän tyytyväinen. Vippaus onnistui myös hyvin, hassua ettei se käynyt rataantutustumisessa mielessä vaikka kyllähän Hippi on tottunut huitaisuja tulkitsemaan. Kepeille Hippi haki hyvin, näissä ei ongelmaa. Sitten hyppy takaakiertona ja seuraavalla päällejuoksu josta A:lle. Renkaan jälkeen kaukaisimpaan putkenpäähän josta hypyn kautta keinulle. Jotain oli koiran päähän jäänyt maanantain keinuhetsaustreeneistä koska en sanonut kuin kerran normaalilla äänellä odota ja Hippihän odotti. Keinun jälkeisellä sarjalla tapahtui jotain hyvin odottamatonta, B-osan takaakierrossa Hippi irtosikin takana olevalle hypylle! Siitä napsahti toinen hylly ja tämän vuoden karsinnat olivat siinä. En osannut kuitenkaan olla hetkeäkään pettynyt, Hippi teki niin hienon radan! Ja saipahan katsoa sunnuntain jännittävät radat kunnolla katsomosta ;)
Tässä Hipin radat


Seinäjoen reissun jälkeen alkoi odotettu kesäloma joten nyt ollaan lähinnä vain uitu ja rwntouduttu. Eilen oltiin Riihimäellä treenaamassa koiratanssia Sallan ja westie-kaksikon kanssa. Minä olen luvannut auttaa Sallaa uusien temppujen opettamisessa ja Salla auttaa meitä koreografian kanssa :) Päivä oli melkoisen helteinen mutta helposti vierähti melkein viisi tuntia. Nyt on taas ohjelmaa hiottu toimivammaksi joten uudella innolla taas harjoittelemaan. Onneksi kisoja on niin harvoin että ehdin aina niiden välissä pyörtämään lopettamispäätökset ;) Treeneistä kurvattiin suoraan kaverini eläintarhaa kurkkaamaan. Ensimmäisenä vastaan asteli Minttu-inipossu. Kirppu on Mintun nähnyt aikaisemminkin, silloin possu narskutteli Kirpun valjaita eikä koiruus ollut siitä moksiskaan :D Nyt Hippikin tapasi tämän possuneidin ja tapaaminen oli hyvin viileä. Hipin mielestä asia hoitui sillä ettei se edes katsonut Minttuun päin ;)



Nähtiin myös supersuloinen minihevosvarsa! Ei heti löydy suloisempaa ilmestystä, kattokaa ny!




Tänään meni mitta täyteen Pandan kutinan ja laihtumisen kanssa joten ei muuta kuin töihin ja koira tutkimuksiin. Jälleen kerran otin Pandasta verinäytteet josta tutkittiin tänään laajasti maksa- ja munuaisarvot -> kaikki edelleen ok. Eteenpäin lähtevät valkosolujen erittelylaskenta, punkkivälitteisten tautien vasta-aineet, kapin vasta-aineet ja kilpirauhasarvot. Lisäksi Pandan vastaontelo ultrattiin -> ei löydöksiä (huh, ehdin jo pelätä kasvaimia sun muita kauheuksia...), myös pissanäyte ok. Iholta otetuissa teippi- ja raapenäytteissä oli bakteereita joten antibioottikuuri aloitettiin vaikka iho ei varsinaisesti ole mistään paikasta kunnolla rikki. Paikoittain on rupimaista punoitusta mutta ne näyttävät hieman joltain puremilta. Ab-kuurin lisäksi aloitetaan antihistamiini Atarax hillitsemään kutinaa. Katsotaan mitä kokeiden tulokset sanovat ja toivotaan että lääkitys tehoaisi... Kutina ei kokonaan selitä, miksi koira laihtuu kesäksi joten jotain muutakin täytyy olla. Jotain, mitä ei vaan nyt keksitä :/ Yksi löydös tosin tänään oli, sydämestä kuului ensimmäistä kertaa sivuääni! Ilman oireita ei lääkitystä kuitenkaan aloiteta mutta onhan tuo tärkeä tieto kuitenkin.

Pistetään loppuun vielä muutama kuva Hippiäisen normipäivästä






maanantai 11. heinäkuuta 2011

Helteistä agirotua

Huh, vielä vuorokauden jälkeen on olo kuin keitetyllä ravulla! Sää oli ihan järjettömän helteinen koko agirotu-viikonlopun ja kisapaikka vähän sellainen kattila ettei siellä paljon tuuli käynyt.
Lähdin ajelemaan jo perjantaina kohti Lappeenrantaa, iltakisoihin en ollut Hippiä ilmoittanut mutta kurvattiin silti suoraan kisapaikalle viemään tavarat ja katsomaan vähän meininkiä. Pohja oli iloinen yllätys, se oli ihan mielettömän hyvä :) Hiekkatekonurmi piti hyvin eikä se ollut lainkaan raskas. Kisat venähtivät perjantaina jonkun verran ja kello oli jo paljon ennen kun päästiin lähtemään kohti majapaikkaa. Pääsin seurakaverin mökille joka oli Saimaan rannalla, ihan mieletön paikka :) Piti käydä vielä pulahtamassa järvessä koirien kera ja sitten iltapalan kautta yöunille.

Aamulla oli aikainen lähtö ja silloin jo oli selvää että päivästä tulisi kuuma... Helle on asia joka aina vähän hirvittää, nimenomaan koiran kannalta. Onneksi Hippi on niin hönö että joi kupin aina tyhjäksi kun näytin miten sinne laitettiin eletrolyyttijauhetta. Luuli raukka että oli jotain parempaakin herkkua. Pääasia silti että juoma kelpasi!
Ensimmäinen rata oli Allan Matssonin agilityrata. Kiva rata jossa oli muutamia haastavia paikkoja. Onneksi Hippi oli melko alussa, tuossa helteessä olisin taatusti unohtanut radan moneen kertaan jos olisi pitänyt pitkiä aikoja odotella.
Hippi nousi pitkästä aikaa seisomaan lähdössä, nousi tosin niin epävarman näköisenä ylös että luuli varmasti kuulleensa jo kutsun ;) Käskin sen kuitenkin takaisin istumaan, ei sieltä omin luvin lähdetä. Piste. Alun välistäveto onnistui hyvin. Samoin keinulle pysähtyi hyvin ja odotti kunnolla sen laskeutumista. Sitten napakka putkeen lähetys jota en todellakaan jäänyt katselemaan, lähtikö Hippi edes sinne. Onneksi irtosi hienosti ja itse pääsin hyvin liikkumaan kohti rengasta ja hyppyä johon tuli hieman huonosti ennakoitu valssi eikä Hipin hyppy ollut niin kääntyvä kun olisi ollut mahdollista. A:n jälkeen oli taas vaan pakko luottaa että Hippi irtosi muurille ja hypyille. Olin suunnitellut auttavani Hippiä keppien avokulmaan mutta sehän sai hirmuisen vauhdin hyppykaaresta eikä kauheasti kuunnellut vetoa vaan ampui ihan täysiä oikeaan väliin. Ajatteli varmaan että haloo, kyllä mä nämä osaan.Kepeillä leikkasin takaa ja jätin Hipin pujottelemaan jotta pääsin pussin jälkeen tekemään valssin ja pyörityksen hypyllä. Suurin osa otti hypyn toista kautta takaakiertona mutta tuo tuntui Hipin kanssa ja jatkon kannalta parhaimmalta ratkaisulta. Puomilla teki suht nopean kontaktin mutta lähti inasen ennen käskyä... No, puomilta putkeen ja kolmen esteen loppusuoran jälkeen oli nolla totta! Ja rata tuntui tosi hyvältä! Jäähdyttelylenkin jälkeen vein koirat uimaan. Kävin itsekin kahlailemassa ja se kyllä virkisti kovasti! Tuo aamun rata oli samalla karsinta avoSM-finaaliin jonne pääsi 3-luokasta 25 parasta. Tulostaululla selvisi että Hippi sijoittui toiseksi! Melko siistiä koska koiria kuitenkin oli 116 :) Olin alkuun päättänyt etten osallistu finaaliin kuumuuden takia mutta uimisen jälkeen Hippi vaikutti varsin tyytyväiseltä häkkituulettimin "ilmastoidussa" häkissä nukkuessaan joten päätin kuitenkin lähteä radalle.

Finaalirata oli hauska ja siellä oli myös pöytä. Onneksi muutamissa treeneissä tämä ihme on ollut joten oletin Hipin sen osaavan. Juoksujärjestys oli käänteinen joten saimme odottaa vuoroamme ihan loppuun asti. Hassua, mutta kisa ei jännittänyt lainkaan. Ennemmin oli sellainen "pääsis jo radalle"-fiilis. Alku meni radasta hyvin muta taivas varjele, mikä loikka keinulta >:/ Nytkähdin itse vähän eteenpäin jonka Hippi näköjään tulkitsi luvaksi poistua esteeltä. Minkäs teet, virhe mikä virhe. Puomilla yritti taas fuskata eikä laittanut tassuja maahan. Muuten juoksi puomin kyllä nopeasti ja tasaista vauhtia mutta vaadin silti tassut maahan asti kun kerta virhe oli jo alla. Pöydälle vähän varmistelin vaikka olisi ollut järkevämpää katsoa, pysähtyykö varmasti kovemmasta vauhdista. Pöydän jälkeisellä hypyllä niistosokkari käänsi Hipin hirmu hyvin enkä ohjannut sitä seuraavaa hyppyä tarpeeksi huolellisesti joten siitä kielto ja hylky kun jatkoimme matkaa. Finaalin jälkeen koirat taas uimaan, onneksi uimapaikka oli niinkin lähellä!

Tässä nollarata ja finaalirata

Pienen nukkumatauon jälkeen oli vielä vuorossa KV-agilityrata. Täytyy sanoa että noilla ranskalaisilla tuomareilla oli tosi kivoja ratoja, vähän vaihtelua! Tässä suurimman pähkäilyn aiheutti keppien jälkeinen elämä. Toiselle puolelle olisi ollut hyvä päästä mutta leikkauksesta olisi tullut tositosi tiukka enkä sitä sitten uskaltanut miettiä. Onneksi Anu R keksi persjätön hypyn jälkeen ennen keppejä joten se oli meidänkin valinta.

Alussa sai olla tosi tarkkana että muisti peruuttaa kakkoshypyn jälkeen tarpeeksi ja antaa tilaa suorittaa kolmoshyppy. Muurin jälkeen en kääntänyt Hippiä tarpeeksi vaan huusin putkeeeen. Ja Hippi näki puomin alla olevan putken jonne meinasi lähteä mutta kääntyi kuitenkin takaisin ohittaen samalla oikean putken. Tästä siis kielto. Keppien kohdalla persjättö toimi ja Hippi haki tosi hienosti kepit. Mutta sitten taas otin vähän sivuetäisyyttä ja turhan voimakkaasti rykäisin kohti putkea ja vedin Hipin pois kepeiltä. Hämmästyin itsekin omaa ratkaisuani jatkaa rataa, olisi vaan pitänyt tehdä kepit uudestaan treenin takia. Puomille haki hyvin ja juoksi itse hyvin alas vaikka olin hieman jäljessä takaaleikkauksen takia. Rata oli tosi pitkä, 200m ja radan lopussa huomasi miten oma nestetankkaus oli jäänyt aivan liian vähäiseksi, voimat hiipuivat melko lahjakkaasti. Ennen keinua olevale takaakierrolle huitaisin Hipin hyvin epämääräisesti ja jäin vain katsomaan että vau, se oikeasti luki mun ajatukset ja meni oikein :D Keinulle pysäytin kunnolla ja pidin siinä samalla kehuen. Täytyy olla nyt tosi huolellinen keinun kanssa, lentokeinut ei oo kauhean turvallisia koiralle...

KV-kisa

Huh, eka kisapäivä oli onnellisesti pulkassa yhden nollan ja kahden hylyn kera. Illalla tuli vietettiä tovi jos toinenkin järvessä. Vesi oli ihanan lämmintä eikä sieltä olisi millään malttanut tulla pois. Samaa mieltä oli Hippikin.

Sunnuntaina oli vuorossa epäviralliset joukkuekisat. Hippi kisasi Neron, Ässän ja Riinan kanssa "Liian hapokasta"-joukkueessa. Tälläkin kertaa oli onni myötä ja starttasimme ihan alussa. Hipillä oli vielä onni aloittaa joukkueessa, ekalla kun on mahdollisuus jättää koira lähtöön muiden ottaessa lentävät lähdöt. Rata oli ihanan helppo eikä Hipin kanssa ollut suurempia ongelmia, tuloksena ripeä nolla. Puomista olin niin kovin iloinen, se oli nopea :) Tota nopeammaksi en sitä varmaan tule saamaan mutta tuo suoritus riittää! Pääasia olisi ettei se himmailisi yhtään alastulolla vaan juoksisi samaa vauhtia alas asti. Mutta jösses, miten paljon sitä ehti hölöttää ton radan aikana! Tuletuletulemenemenemenetuletule! Luulis Hipillä jo leikkaavan kiinni tollaseen jatkuvaan käskytykseen :D Täytyis varmaan vähän ryhdistäytyä... Joukkueella oli vähän huonoa tuuria kun Hannalta putosi vahingossa namipussi puomin eteen ja kolmantena juossut Nero sen luonnollisesti siitä bongasi. Epävirallinen kisahan tämä on joten tuloksilla ei niin väliä ja päästiin kuitenkin sijalle 15 kaikkien mutkien kautta.

Joukkuekisa

Oman suoritusvuoron jälkeen kipattiin jälleen kerran koirat uimaan, katseltiin vähän vielä kisoja ja sitten lähdettiin ajelemaan kohti kotia. Koirat nukkuivat koko matkan enkä viitsinyt sitten edes pysähtyä missään. Rankka reissu mutta niin hauska :)

Tänään olin aporttikoirahallilla ottamassa viimeiset treenit ennen karsintoja. Alkuun pussin kautta avokulmaan kepeille, ekalla kerralla Hippi juoksi kakkosväliin joten ihan hyvä oli tätä kokeilla. Sen jälkeen tein keinua ja yritin kaikin mahdollisin tavoin saada Hippiä tekemään virhettä mutta ei! Juoksin ihan vieressä, pysähdyin ja samantien kiihdytin uudestaan mutta Hippi jäi joka kerta keinulle ja oli just sen näköinen että ootas hetki, mun täytyy venata että tää keinu on maassa ennen kuin voin lähteä, you know. No, tietääpä mitä treenata sitten kisoissa... Paljoa ei viitsinyt hinkata, puomia vielä palkkailin ja muutaman hyppykuvion tein ja se oli sitten siinä. Nyt Hippi saa uida ja lepäillä ennen karsintoja. Ja uida ;)

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

HauOpen

Hippi pääsi tänään kokeilemaan Laamasen Miian rataa HauOpeniin. Oon jostain syystä vältellyt aktiivisesti kyseisen tuomarin ratoja koska olen pitänyt niitä varsin hankalina :P No koska tämä samainen tuomari tuomaroi karsinnoissa, oli syytä käydä kumoamassa tämä sen-radat-on-liian-vaikeita-meille-ajatus. Tavoitteena oli tehdä nolla. Vaikka huonokin sellainen. Aika lähelle päästiin tavoitetta, parin metrin päähän sivusuunnassa. Päivä oli hirmu lämmin joten kiikutin koirat töiden jälkeen uimaan ja sitten vasta lähdettiin Purinalle. Lämmittelylenkillä oli melkoinen shelttilauma kun mukana oli Karo, Maiju ja Jenna sheltteineen :)

Rata näytti kaikenkaikkiaan tosi kivalta. A:n jälkeinen hyppy oli vähän keljussa kulmassa ja A:n alla olevan putken jälkeinen sarja aiheutti myös hieman mietittävää, lähinnä sen takia että mihin ja miten ehtii. Hippi oli melko lopussa joten ehdin hyvin puuhastella Hipin kanssa ennen rataa. Lähdössä olen nyt kiusannut Hippiä ja hiipinyt ennen tule-käskyä. On oikeasti hauska nähdä kuinka Hippi melkein pidättää hengitystä jotta varmasti kuulee käskyn, jokainen lihas valmiina ponkaisemaan matkaan :D Rataantutustumisessa mietin pitkään otanko kepeille viennin valssilla vai vedolla ja takaaleikkauksella. Päädyin jälkimmäiseen, pelkäsin että huonosti ajoitettu valssi toisi kepit liian yllättäen Hipille. Veto kuitenkin onnistui hyvin. Kepeillä käskytin aika voimakkaasti samalla kun otin sivuetäisyyttä, muistissa Riksun kisat jossa Hippi järi kepit kesken. Nyt kuitenkin pujotteli varmasti loppuun asti. Pituuden jälkeen bongasi A:n hienosti vaikka putki oli todella tyrkyllä. A:n jälkeen oli vähän pakko tehdä pakkovalssi, eivät ole meidän vahvinta alaa. Puomiin olen tyytyväinen :) Tuosta en taida sitä kauheasti nopeammaksi saada mutta tuo vauhti saa nyt riittää.

En tiedä mikä järki oli suunnitella takaaleikkaus A:n alla olevalla putkella. Olisin ihan hyvin ehtinyt valssata tai tehdä persjätön mutta päätinkin leikata ja se hieman hankaloitti jatkoa koska Hippi ehti putkesta ulos melko livakasti. Sarjaeste meni niin räpiköiden kuin olla ja saattaa joten pakka sitten hajosi keinulla josta kielto. Hippi sinkosi sivuun hypylle mistä sain sen vielä ongittua pois. Teki keinun kyllä hirmu hyvin mutta uskon kiellon vaikuttaneen siihen kun eteneminen oli jo katkennut. Pöh. Ei me kyetä noita nollia näköjään tekemään väkisin :D Muutenkin nollaprosentti on ollut melko heikko viime aikoina vaikka olin laittanut tämän vuoden tavoitteeksi edellisvuosia huomattavasti paremman prosentin. Onneksi tavoitteita voi aina muokata :P

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Karjaa 3.7

Vetskumummot olivat taas ilmoitettu ilmaisiin näytelmiin, tällä kertaa Karjaalle. Olin lupautunut myös töihin kyseiseen tapahtumaan joten tämä tiesi taas aikaista aamuherätystä sillä paikalla piti olla jo seitsemältä... Niin masentavaa. Aamupäivä meni kohtuullisessa säässä, pilvet pitivät lämpötilan suht siedettävänä. Tarkastelin rokotuksia ja sheltit saivat lepäillä varjossa. Vähän ennen shelttikehää pääsi aurinko valloilleen ja perinteinen hiostava helle saapui Sisu-areenalle. Olin hieman viime tipassa taas kehän laidalla joten mummelit valmisteltiin pikatahtia kehään. Pahimmat solmut auki turkista ja kehään ;) Sheltit arvosteli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, varsin mukava täti joka kohteli koiria himu nätisti. Vetskunarttuja oli alunperin neljä ilmoitettua mutta loppujen lopuksi Kirppu ja Panda kilpailivat taas keskenään. Onneksi Tuomisen Satu auttoi esittämisessä, kiitos siitä :) Olin pitkään sitä mieltä etten vie Pandaa kehään sillä koira on lähestulkoon kalju ja tänäkin kesänä on jostain tuntemattomasta syystä taas laihtunut. Mutta koska olin jo raahautunut paikalle niin samahan tuo nakupetteri oli tuupata arvosteltavaksi. Panda arvosteltiin ensin ja sai ERIn. Tämän jälkeen pääsi tohkeileva Kirppu pöydälle. Helteestä huolimatta mummelilla oli taas into piukassa. Kirpun kanssa on vaan niin hauska käydä pyörähtelemässä kehässä, aivan v*tun sama mitä tuomari sanoo mutta harvemmin näkee noin pirtsakkaa 13,5 vuotiasta veteraania. Ja sitten kun pitää seistä, on Kirppu kuin tinasotilas asennossaan. Tästä suorituksesta Kirppupin arvioitiin erinomaiseksi (ihan kun en sitä tietäisi ;D )

Kilpailuluokassa oli sama marssijärjestys kun viime näyttelyssä, Panda voitti ja Kirppu toinen. Pandalle myös SA joten siitä jatkettiin suoraan PN-kehään jonne oli päässyt 6 narttua. Hyvin Panda pisti vielä nuoremmilleen kampoihin nakunakin ollen lopulta PN3 :) Koska urosvetskuja ei ollut, oli Panda myös ROP-veteraani. Koska päivä oli niin järjettömän kuuma, en kyllä ajatellut hetkeäkään jääväni isoon kehään vaan suorinta tietä koirat uimaan.

Tässä vielä tyttöjen arvostelut:

Kirppu
" Erinomaiset mittasuhteet. Hyvä koko, riittävä luusto. Kaunispiirteinen nartun pää. Hyvät silmät ja korvat. Oikea ylälinja. Hyvä rungon syvyys. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu tasapainoisesti, liikkeessä selkä hieman painuu"

Panda
" Erinomaiset mittasuhteet. Hyvä koko, riittävä luusto. Hyvä pään kiila. Kuono jo hieman kuivunut (juu, siitähän se kapea kuono-osa johtuukin Pandalla :P). Hyvät korvat, pyöreähköt silmät. Erinomainen ylälinja. Riittävä rungon syvyys. Tasapainoinen raajarakenne. Liikkuu ja esiintyy ryhdikkäästi. Hyvä karvapeite (hehheheee, onneks näistä arvosteluista ei tarvitse maksaa kun pääsevät ikänsä puolesta ilmaiseksi!)

Huh, kolme näyttelyä jo tänä vuonna takana, tässähän ollaan ihan hurjaksi ruvettu! Tosin tänään taas mietin pitkään ja hartaasti koko näyttelytouhun järjettömyyttä. Joku ylitärkeä, omasta mielestään sikatärkeä tuomari arvostelee koirien ULKOnäköä verrattuna johonkin rotumääritelmään jota kuitenkin tulkitaan ihan oman maun mukaan. Ja parhaassa tapauksessa omistajat muodostavat mielipiteen omasta koirastaan näiden arvostelujen perusteella. Juu, voi sitä rotumääritelmää itsekin opiskella ja sitä kautta muodostaa oma mielipide millainen olisi rodun ihannetyyppi ja millainen on oma koira siihen verrattuna. Mullehan nuo arvostelut eivät juuri mitään merkkaa, tiedän varsin hyvin omien koirieni heikkouden ja vahvuudet. Välillä sitä miettii että miksi näyttelyissä pitää sitten käydä. Nooo, ainakin näkee tuttuja. Ja voi kenties shoppailla koirajuttuja. Ja... Ööö. Koirat tykkää syödä nameja kehässä :D Parissa näyttelyssä olen saanut maininnan rehottavista tassukarvoista ja yhdessä tuomari itki Kirpusta irtoavien karvatupsujen takia joita en ollut harjannut pois joten ihan kauhean vakavasti en tätä harrastusta osaa ottaa. Hyväkuntoiset vetskut on tosin asia joita ylpeydellä tuon mieluusti esille.