sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Pienimuotoinen läpimurto

Otetaan alkuun tokopuuhastelut koska sieltä saralta on parhaat uutiset. Tunnariin saatiin loistava vinkki jota ollaan nyt muutamaan otteeseen kokeiltu ja täytyy sanoa että TOIMII :)
Ollaan siis tehty liikettä muilla esineillä. Muuten kisanomainen tunnari mutta esineet on niitä mitä sattuu olemaan mukana. Koirassa huomaa eron tosi hyvin, Hippi oikeasti keskittyy siihen haisteluun eikä nosta vääriä esineitä. Tänään otin yhden tunnarikapulan hämyesineeksi, halusin nähdä ottaako Hippi tutun kapulan vai keskittyykö oikeasti haistelemaan. Ja todellakin keskittyi :) Nyt täytyy jatkaa tuolla systeemillä ja välillä korvata muita esineitä kapuloilla niin että mun esine on kuitenkin joku muu kuin tunnarikapula.

Eilen oltiin Ojangossa kisaamassa parit agiliitostartit. Eka rata oli hyppäri jossa hyllytettiin jo melko alussa. Meinasin törmätä 4-esteeseen ja siinä tuli hetkellinen "apua, missä mä oon"-fiilis jolloin koira ehti lukea väärän putken pään ja juoksi sinne. Kepeillä jäin taakse ja Hippi-possu jätti pujottelun kesken!! Kolmsnnen kerran tänä vuonna! ja näitä sentäs on melkoisesti treenattu. Tästä pieni murahdus koiralle ja uudestaan kepeille. Nyt pysyi. Loppu oli sellaista puolihuolimatonta rallattelua takaaleikkauksineen.

Agilityrata oli helpohko joten ajattelin mielessäni että jos me ei nollaa tehdä niin voinee samantien lopettaa koko lajin. Onneksi nolla tuli :D Ja puomikin oli hyvä, ainakin parempi kuin parissa edellisessä kisassa! Nyt tuli samaa vauhtia alas asti joten vapautin kun tassut olivat maassa. 7-hypyn jälkeen teki Hipin mittapuun mukaan pitkän lenkin, en kyllä kertonut mitenkään että käännös tulossa. 8-hypyn otin vastaan, saattoi olla hitaampi tie mutta meille varmempi. Sitten päästiin luukuttamaan kepeille asti. Keinu oli hyvä, pysyi pamahdukseen asti vaikken itse pysähtynyt. Ehkä tämäkin alkaa toimimaan, keinut kun ovat olleet meillä vähän niin ja näin...
Hipin aika oli kohtuullinen mutta kovassa porukassa jäätiin kuudenneksi. toki tuo pysäytys puomilla syö aina vähän aikaa mutta nyt kun ollaan päästy noinkin varmoihin kontakteihin, en todellakaan ala noita aikoja miettimään.


Tänään omissa treeneissä oli teemana putkijarrutukset ja keppikulmat. Hauska putkesta putkeen ja taas putkeen rata maustettuna mukavilla avo- ja umpikulmilla. Tykkäsin! Hippi meni tosi hyvin, kesti mitä ihmeellisimpiä leikkauksia kepeillä. Tosin taas huomasi että putkijarrutuksiin ei olla ihan ihmeemmin panostettu. Varmasti kannattaisi ja nyt niitä pitää alkaa työstämään oikeasti! Ei Hippi nyt ihan mahdottomia lenkitä putkien jälkeen mutta kaikki se kuitenkin on turhaa, ylimääräistä aikaa.

Muuten viikonloppu on kulunut sienimetsällä :) Perjantaina 2,5h ja lauantaina 3h samoilua Meikon metsissä. Ja löytyi niitä sieniäkin, tosin en niitä itse syö mutta kyllä ne on aina jollekin kelvanneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti