maanantai 20. syyskuuta 2010

Hipin juoksut ovat nyt kokonaan juostu ja päästiin taas kuukauden tauon jälkeen liitelemään. Koirat eivät olleet tehneet käytännössä mitään erityistä viime viikolla sillä töissä oli todella kiireistä ja ylitöitä pukkasi. Onneksi koirat pystyivät olemaan töissä mukana, muuten päivät olisivat olleet niille liian pitkiä. Onhan sekin tietysti tylsää nukkua takahuoneessa mutta toisaalta eipä ne kotonakaan muuta tekisi. Energiaa ei todellakaan riittänyt enää minkään lajin treenaamiseen joten hieman huonolla omatunnolla käytiin vain normilenkit ja that´s it. Eihän tämä tietysti tyttöjä juurikaan haitannut, lähinnä omien korvien välissä asiasta muototui ongelma ;)

Viikonloppu vietettiin hyvän ystäväni häissä Yläneellä, Kuralan kartanossa. Paikka oli aivan tajuttoman upea! Ja kaiken huipuksi sieltä löytyi agilitykenttä esteineen :D Pääsi vetämään pienet treenit ennen juhlia jolloin oli mukavampi jättää väsyneet koira mökkiin nukkumaan pippaloiden ajaksi. Juhlat olivat todella ihanat. Tuo paikka on kyllä ihan luotu hääjuhlien pitämiseen. Ja erityismaininta ruoasta, se oli todella hyvää!

Eilen päästiin pitkästä aikaa omiin agilitytreeneihin. Satu oli tehnyt hauskan radan jonka piti mennä putkeen, kirjaimellisesti. Olis suoraa ja mutkaa putkea. Hippi pursui intoa mutta oli silti hyvin kuulolla. Sinkosi putkiin huutaen mennessään :D Kahden suoran putken välissä oli 90 asteen käännös hypylle ja kyllähän se sinne hienosti kääntyi jos vaan muisti kertoa ennen putkea että tarkoitus olisi sitten kääntyä sen jälkeen...Toisesta suorasta putkesta oli 90 asteen sulkukulma kepeille ja itseltä hirmuista varmistelua. Vedin Hippiä putken jälkeen hieman yli-innokkaasti, jos se ei vaikka osaisi enää hakea keppejä... Kuukausi Pandan ohjaimissa sai taas tällaista ihme varmistelua aikaiseksi.

Ennen treenejä harjoiteltiin tyhjässä hallissa meidän HTM-ohjelmaa joka ei vieläkään ole ihan valmis! Mä en tajua, miten sen tekeminen voikin tökkiä näin paljon! Vertailuna, päätin viime viikolla ilmoittaa Hipin myös freestyle-luokkaan (eli siis "perinteinen" koiratanssi), valitsin musiikin jota mietin jo viimeksi ja tein yhdessä illassa ihan toimivan koreografian. HTM-ohjelma ei nyt vaan tule mitenkään helpolla. Freestyle-ohjelmaa varten tuunasin muutamaa valmista temppua, yrityksenä saada niistä edes vähän haastavamman oloisia/näköisiä. Saattaa olla, että kiroan tätä hetken mielijohdetta viimeistään siinä vaiheessa kun kisat lähenee ja käsissä onkin kaksi treenaamatonta ohjelmaa :D Illat pimenee jo niin nopeasti ja ailahtelevainen sää haittaa ulkona treenaamista. Noh. Tietääpä ainakin mitä pitäISI treenata. Niin ja sittenhän on tietysti shelttien tokomestaruuskisat 23.10 jonne mietin vielä että ilmoaisinko Hipin vai en. Meidän vanhat ongelmat eivät ole ratkenneet sillä että olen niistä valitellut mahdollisimman monelle. Harmi sinänsä. Joutuu siis oikeasti tekemään asian eteen jotain. Tokosta on nyt ollut hyvän pätkää taukoa, kaikki muut lajit ovat vieneet ihan liikaa aikaa. Tosin saatan vain arvailla mitä kaikkea pienen sheltin päässä liikkuukaan kun se soveltaa uutta oppimaansa tokokehässä. Sitähän se teki viime keväänä ruudussa ettei mennytkään maahan vaan jäi kumartamaan. Luoksetulossa kierähti vauhdista sen sijaan että olisi mennyt ihan vain maahan. Nyt kun ollaan hiottu uusia seuraamisasentoja, saattaa tuomarilla mennä sormi suuhn pisteiden kanssa kun koira keikkuu milloin milläkin puolella hienosti seuraten... Ehkä olisi fiksuinta jättää ilmo lähettämättä kyseisiin kisoihin :D

Loppuun vielä Kirpulin kuulumisia. Yöllä yskiminen on taas ajoittain palannut joten sydänlääkkeen rinnalla aloitetaan nesteenpoistolääkitys. Lääkäri jo kesällä sanoi että tuo ace-estäjä tuskin riittää ihan pelkiltään joten jos/kun oireet palaavat, lisätään tuo nesteenposto. Vanhuus ei tule yksin vaan pillerikasan kanssa :) Nyt toivotaan että tämä lääke-combinaatio saa oireet pysymään poissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti