maanantai 17. huhtikuuta 2017

Huonon tuurin kasaantuma

Huonolla tuurilla on tapana kasaantua. Aina. Eilen aamulenkillä Hippi oli outo ja oksensi pariin otteeseen. Edellispäivänä oli syönyt pellolta jotain, mikä meni kitusista alas ennen kuin ehti kissaa sanoa. Ajattelin tämän olevan syy huonovointisuuteen ja lähdettiin sisälle. Seuraavaksi ei maistunut aamuruoka. Okei, tää on huolestuttavaa. Todella huolestuttavaa. Hippi saa olla aika sairas jotta ruoka jää kuppiin. Koska Hippi oli myös kovin apean oloinen, päätin lähteä töihin jotta saan sen tippaan. Pomo piipahti myös onneksi paikalla ja katsoi Hipin läpi. Päädyttiin ottamaan vähän verta haimatulehduksen pikatestiä varten. Tämä näyttikin positiivista joten Hipin vanha vaiva oli mitä todennäköisimmin palannut :( Monta vuotta se pysyikin kurissa. Tiedä sitten, oliko pellolta löytämä aarre ollut esim. jonkun linnun tiputtama talipallo/taliklöntti tai joku vastaava. Tai sitten sillä ei ollut mitään tekemistä tämän kanssa. Muita elinarvoja en saanut katsottua koska koneet herjas jotain alerttia enkä mä osannut tehdä asialle mitään... No, huomenna sitten kun on viisaampia töissä paikalla.



Hippi sai vielä opiaattikipulääkkeen, oksennuksenestolääkkeen ja sai olla vielä tovin nesteytyksessä. Ruokahalu oli aivan nolla, edelleen. Nesteytys piristi sitä hieman ja laitoin vielä nahan alle pienen nestevaraston ennen kotiinlähtöä. Kotona se oli väsynyt mutta todennäköisesti pökkyrässä myös tuosta kipulääkkeestä. Ei halunnut syödä edelleenkään mitään joten ruiskuruokin sitä.

Aamulla Hippi ei ollut edelleenkään normaali joten tänäänkin vietettiin päivä nesteytyksessä. On se kiva, että voi lomailla päästäkseen takaisin töihin. Olin tietysti optimistisesti ottanut eilen kanyylin pois Hipiltä joten reppana piti kanyloida uudestaan. Hippi on jotenkin niin liikuttava noissa hoitotoimenpiteissä kun se on aivan hievahtamatta mutta tärisee kuin haavanlehti ja sen nenästä tippuu vettä kun on niin jännittävää.



Nyt ollaan taas kotona mutta kyllä Hippi on vieläkin apeana vaikka on nyt kaksi päivää ollut nesteytyksessä ja lääkittynä. Yritin tarjota sille suolistovaivaisille tarkoitettua purkkiruokaa muttei sekään maistunut joten jatkan ruiskuruokintaa. Huomenna Hippi ultrataan töissä ja katsotaan sitten, mikä on jatkohoito. Toivottavasti tyyppi paranisi nopeasti, ei se ole koskaan ollut näin kipeä :(

4 kommenttia:

  1. Voi ei . Pikaista paranemista. Kerrothan sitten mitä selviää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt näyttää onneksi paremmalta, toivottavasti toipuminen tästä lähtee täysillä käyntiin :)

      Poista
  2. Tsemppiä ja pikaista paranemista Hipille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti Hippi on kohta oma raivostuttavan ihastuttava itsensä!

      Poista