maanantai 11. huhtikuuta 2016

Long time no see



Seliseliselityksiä kiireestä ja sitä rataa. Toisaalta koirat ovat olleet enemmän ja vähemmän metsälenkkien varassa joten eipä olla hirveesti mitään tehtykään = ei mitään kerrottavaa. 2.4 olin arvostelemassa Ylöjärvellä koiratanssikisoja. Vaikka pidän tuomaroinnista, on se edelleen ihan turkasen hankalaa. Mitä "syvemmälle" kaivautuu, sitä enemmän löytyy liikkuvia osia ja palasia. Noissa kisoissa hajut veivät harmillisesti monen koiran nenää, samoin reunalla oleva yleisö. Monille koirille ihmisvilinässä tekeminen on helpompaa kuin kehäympäristössä. Vilinässä häiriötä on niin paljon, ettei koira jaksa jokaiseen ihmiseen kiinnittää huomiota mutta yksin kehässä ollessaan kaukana oleva ihmiset, koirat ja äänet ovat suurempia häiriöitä. Muistan, miten Flowllakin oli tämän kanssa alkuun ongelmia. Tokon ekoissa kehätreeneissä ahdisti treenikaverit, jotka tuijottivat tyhjällä alueella yksin tekevää bc-reppanaa. Flowkin oli pennusta asti kulkenut mukana joka paikassa eikä sitä haitannut treenata esim. juna-asemalla mutta tuollainen kehä-alue, jonka ympärillä oli ihmisiä, olikin huomattavasti oudompaa.



Melkein 40 koiran arvosteleminen päivässä on oikeasti tosi rankka suoritus. Tähän päälle vielä koirien lenkityksen, ruokailu ja niin kello olikin puoli yksitoista kun pääsin vihdoinkin kotiin. Kun aamulla olin kisapaikalla jo kahdeksan jälkeen, tuli päivälle ihan kiitettävästi mittaa.



Itse ilkimys vauhdissa


Treenirintamalla oon ollut taas hieman laiska. Tai no, eilen käytiin hallilla ja tänään pienet treenit pihalla. Eli meikäläisen mittakaavassa kuitenkin suht tehokkaita :D Flown treenejä kuvasin Richard Curtisin koulutusta varten. Maajoukkuelaisille olisi ollut ohjelmien hiontaa Richardin kanssa mutta meillä ei valitettavasti ole uusi ohjelma mitenkään päin valmiina niin otin uusia liikkeitä videolle ja kyselen vain vinkkejä niiden käyttöön. Olisi tietysti ollut kiva saada hyödynnettyä tuo koulutus paremminkin mutta nyt vain ei ole ohjelmaa. Flow on alkanut valumaan taas vinoon frontissa, täytyy taas vaan palkata toiselta puolelta ja paljon. Pitäisi lisäksi palkata enemmän siitä, että Flow kääntää katseensa takaisin eteen, se on kyllä jäänyt vähemmälle... Flow vilkuilee luonnollisesti aina välillä taaksepäin mutta front-käskystä suoristaa päänsä, näitä korjauksia en ole tarpeeksi palkannut, on se kuitenkin hankala asia koiralle sisäistää! Ja Flow sitä kiltisti tekee.



Rallyssa ollaan tehotreenattu puolenvaihtoja selän takana. Alkuun paikoillaan ja sitten liikkeessä. Kohta voinee jo käsimerkin jättää pois, Flow vaihtaa aika näppärästi jo pelkästä käskystä.







Diolla riittää perustreeniä! Nyt mukaan on otettu enemmän oikean puolen seuraamista, molemmilla puolilla pyörähtämistä ja helppoja puolenvaihtoja. Oikealla puolella on vielä tekemistä käännösten kanssa ja noh, pomppimisen kanssa. Oikeaa puolta on enemmän imutettu ja se näkyy ylöspäin suuntautuvana liikkeenä. Mitä enemmän treenaa, sitä pidemmäksi nakkilista muuttuu. Mitähäh!











Hipin treenejä en huomannut ottaa videolle vaikka siitä olisi ollut paljon hyötyä. Se kun on treenannut paljon oikean puolen seuraamisen suoruutta. Olisi tietysti ollut ihan hyödyllistä tarkistaa, että onko se niin suora kuin miltä tuntui. Ehkä sitä ei ihan luotisuoraksi saa mutta aina voi yrittää parantaa. Kuumakalle on saanut seurata ihan vain pitkää pätkää ilman käännöksiä, rauhoittuu kummasti seuraamiseen kun huomaa, ettei hommat lopukaan. Vähän sama kuin kisoissa oon antanut sen seurata pitkän pätkän ennen omaa suoritusta. Helposti tulee hinkattua ihan liikaa tekniikkapuolta kun tuollainen kiihtyvä yksilö hyötyy, että saa tehdä "pelkkää" seuraamista välillä. Ja siitä paljon palkkaa. Flown vire ei ikinä kestäisi tuollaista treeniä mutta Hippi on hyötynyt siitä hurjasti. Sen loputon "seuraamisen tarve" on saatu hyvin tyydytettyä tällä tavalla.





Reilukerhosta päivää, sinähän et palloa hae. T. Dio






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti