maanantai 21. maaliskuuta 2016

Uusintajuoksut



Viime tiistaina huomasin töissä, että Flow pudottaa verta. Ekana tietysti mielessä kohtutulehdus sillä juoksuista oli se reilu kaksi kuukautta. Katsoin kyllä, että sen värkki oli turvonnut ja vuoto näytti vereltä mutta otin verinäytteet ja F ultrattiin samantien. Verinäytteessä ei muutoksia eikä ultrassakaan ollut mitään löydöksiä joten jostain kumman syystä Flow aloitti juoksut nyt uudestaan vaikka edelliset siis loppuivat vuodenvaihteessa. Ehkä välissä olleet Dion juoksut jotenkin sotkivat mustavalkoisen ajatukset ja hormonit, tiedä häntä. Tällä viikolla F vielä kontrolloidaan ultralla. Ihan varmuuden vuoksi.

Lauantaina Hippi ja Dio olivat lainakoirina junior handlerien valmennustapahtumassa jossa oli aiheena 1-ryhmän koirat. Olin kyllä ohjeistanut, että Hipin kanssa saa olla aika napakkana mutta silti tuli yllärinä miten 6-0 tuo otus veti ekaa handleria. Hippi käyttäytyi kerrassaan huonosti. Se haukkui, tunki taskuun, hyppi ja pomppi. Dio sen sijaan käyttäytyi varsin salonkikelpoisesti. Se esiintyi hienosti ja odotellessa makoili lattialla esittäjänsä vieressä vaikka ahtaassa tilassa oli 16 koiraa. Onneksi toisen handlerin kanssa Hippi oli paljon kiltimpi ja esiintyi jo normaaliin malliin. Diokin jaksoi hienosti koko parin tunnin session vaikka oli siellä yksin vieraiden ihmisten ja koirien kanssa. On se lunki tyyppi.



Eilen hallilla treenailin itsekseni vähän kaikkea, normisetti siis. Halli oli jaettu kahtia väliaidoilla joten pistin alkuun sheltit toiselle puolelle odottelemaan Flown treenin ajaksi. Meni ehkä kaksi sekuntia ja Dio oli puomilla keikkumassa koska sieltä näki paremmin mitä Flow teki. Luonnollisesti tästäkin piti ottaa ensin kuva ja sitten vasta pelastamaan tenava sieltä puomilta :P



Flowlla on ollut ennenkin projektina tuo tassujen nosto mun vierellä mutta se on ollut sille tosi vaikeaa. Tämä liike on ollut tauolla X aikaa ja eilen saatiinkin hieman edistystä aikaan! Edelleen tuo seisaaltaan tassujen nostaminen on vaikeaa mutta ainakin nyt tuli edes yritystä. Ulompaa jalkaa F nostaa korkeammalle mutta nyt palkkasin kaikki nostot, muotoseikkoja ehtii viilaamaan myöhemmin.



Hippi jatkoi käännöstreeniä. Tein noita ohjaaja kohti kääntymisiä. Mietin tuota käskyä ja siinä toimi parhaiten "tässä" joka on ollut sellainen tännepäin-agilitykäsky. Molemmat täyskäännös oikeaan- ja tulppaanikylteissä katseen suunta kertoi Hipille näköjään tarpeeksi hyvin, minne puolelle piti päätyä. Dio oli menossa mukana aiheuttamassa ylimääräistä häiriötä, se kun ei ihan vielä osaa vuoroaan odottaa. Ehkä joskus.



Dion treeniä ei ole videolla mutta sen kanssa tein seuraamisen temponvaihtoja. Juoksuosuudet aiheuttavat pomppufiilistä, hidas menee paremmin. Juokseminen täytyi aloittaa asteittain niin sai palkattua maassa pysyvistä kintuista helpommin. Miten niin sheltit ovat hieman taipuvaisia tuohon pompahteluun? Tai sitten mä jotenkin yllytän niitä siihen.

1 kommentti: