keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Koiratanssia eri muodoissa


Koiratanssikehää pöydän toiselta puolelta


Lauantaina olin jännän äärellä kun vuorossa oli ensimmäinen virallinen koiratanssikisan arvostelu-urakka. Kisasuorituksia oli 30 joten pitkä päivä oli tiedossa hienojen esitysten parissa. Tuomarointi antaa kyllä hyvin perspektiiviä omaankin kisaamiseen ja etenkin pisteiden tulkitsemiseen. Arvostelussa ei ole yhtä absoluuttista totuutta, jokainen tuomari näkee hieman ohjelmat hieman eri lailla vaikka raamit arvostelulle ovatkin olemassa. Vaikea laji niin harrastaa kuin arvostellakin! 30 ohjelman arvostelu kävi melkein työstä, sen verran puhki sitä oli kisan jälkeen. Seuraava tuomarointikeikka on tammikuussa. Onneksi nyt pääsee arvostelemaan heti pariin kisoihin, saa vähän rutiinia tähän touhuun.

Flown kanssa treenattiin sunnuntaina omissa treeneissä, tuomarointi aiheutti pienen, ylimääräisen, innostuksen. Alku on edelleen hankala, sitä piti hieman tuunata. Pari muutakin kohtaa muutettin hieman, toivottavasti, koiralle helpommaksi tai selkeämmäksi. Musta tuntuu, että ohjelmaa tulee vain helpotettua tai keksittyä plan B, C tai D. Edelleen on kohtia missä en tiedä, mitä F kisoissa tekee. Vaikka mä oon periaatteessa treenannut nyt enemmän kuin aikaisemmin, ei se näy kyllä missään. Ohjelmassa on paljon asioita jotka sujuvat suht ok mutta sitten on näitä argh-kohtia jotka eivät selkene treenillä. Yksittäisinä liikkeinä onnistuu mutta kun näitä yhdistellään, ei homma oikein toimi. Näistä treeneistä huolimatta ilmoitin Flown SM-kisoihin, vikana ilmopäivänä. Pakko mennä sinne kokeilemaan tuota ohjelmaa PM-kisoja ajatellen. Toki mieluummin olisin ottanut jotkut pienemmät kisat testikisoiksi mutta nyt vaihtoehdot olivat vähissä.

Maanantain treeneissä oli sama meno. Yritin ottaa videolle yrityksiä mutta ei saatu kertaakaan tehtyä ohjelmaa alkua pidemmälle. Flow jopa ryssi tavalliset pujottelut ja juoksi selän takaa eri puolille. No ei mikään temppu ole koskaan satavarma mutta pujottelun olisin silti laskenut sellaiseksi liikkeeksi mikä nyt ainakin onnistuu. Näemmä senkin voi sössiä kun tarpeeksi yrittää! Nyt pitäisi vaan nähdä ne hyvät asiat, joita kuitenkin on aika paljon, eikä vaan miettiä noita haasteellisia ja mahdollisesti epäonnistuvia liikkeitä. Kisoissa täytyy vain go with the Flow ja katsoa mitä tapahtuu. En näistä kisoista jaksa nyt enempää stressiä ottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti