sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Agilityvuosi pakettiin , tyyli se on tämäkin


Torstaina oli koirien huoltopäivä. Hipille ja Flowlle oli varattu ajat mutta koska etenkään Flowlla ei ollut juurikaan jumeja, ehti Anna käsitellä myös Pandan. Hipillä oli pieniä jumeja etenkin vasemmalla puolella. Tosin syynä niihin lienee yksi kova törmäys lenkillä työkaverin koiran kanssa muutama viikko sitten. Tosin Hippi nyt on tollanen täysilläkaikkeenpääedelläjee-tyyppi joten ei taida olla tilannetta että se olisi hoidettaessa täysin jumiton.

Perjantaina lähdettiin ajelemaan taas Turkuun sillä olin ilmoittanut Hipin ATT:lle kisoihin, tän vuoden vikoihin sellaisiin. Ensin kuitenkin vietetiin perjantai-ilta rattoisaasti Sannan ja Novan luona. Pientä treeniä mahtui toki aina iltaan vaikka sää oli aika mälsä räntäsateen takia. Flow treenaili sivuaskeliaan kaukana. Takapalkalla onnistuu jo kohtuullisen suoraan. Tällä hetkellä välimatkaa on ehkä viitisen metriä mutta nyt tarttis päästä treenaamaan kävelytien kivetykselle jotta saa koiralle selkeämmin osoitettua ettei se voi tulla eteenpäin.

Hipin sivuttaisaskeleet mun edessä nokka menosuuntaan vaativat vielä hieman vahvistusta. Hyvä puoli tuossa on se, ettei Hippi yritäkään kääntyä vaan sillä on tositosi vahvana tuo front-asento. Mutta kyllä se vielä hiffaa ton sivuttain kävelynkin.

Lauantaina oli tarkoitus siis kisata kaksi agilityrataa Liedossa. Ennen kisoja oli kuitenkin Flowlla ja sen Kaiku-veljellä sisarustreffit. Treenattiin ensin tovi parkkipaikalla ja sitten päästettiin kaksikko metsään peuhaamaan. Tyypit on edelleen niin samanlaisia, molemmat on sellaisia onnellisia hönöjä :)

Agilitykisoissa ei sitten onni ihan ollut meidän puolella. Ekan radan kolmannen esteen jälkeen ajauduttiin ihan eri aaltopituuksille, Hippi sujahti mun jalkojen välistä niin että astuin sen tassulle ja meinasin lentää turvalleni. Oli kerrassaan yllättävä veto koiralta, mitälie koiratanssimuuvsseja oli tekemässä. Siinä hässäkässä katsoin äkkiä että Hippi ei ontunut ja sitten poistuttiin radalta. Hippi oli radan jälkeen ihan normaali, mitä nyt komensi tuplapalkkausta kivusta ja särystä. Juoksutin sitä hallissa enkä havainnut minkään sortin aristusta jalassa. Mutta koska Hippi käy aika kierroksilla eikä hevillä vaivojaan näytä, otin sen pois toiselta radalta. Ihan varmuuden vuoksi. Jos Hipiltä olisi kysytty, olisi se mennyt radalle vaikka pää kainalossa. Siksipä ei kysytty vaan tyytymätön shetlantilainen pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa kotimatkaa varten. Elämä on. Meidän kulunut vuosi oli lähestulkoon pelkkää taukoa joten ehkä tää oli ihan luonnollinen päätös tällaiselle kökkövuodelle. Onneksi Hippi ei tällä kertaa ottanut isompaa osumaa, tuollaisen kamikazesyöksyn jälki olisi voinut olla myös pahempaa.

Tänään meidän sillisalaattitreeneissä keskityimme vain agilityyn, tai no Jos-poeka väänsi vähän tantsuja. Hallissa oli valmiina kiva hyppy-putki ympyrä joten tehtiin sitten sitä. Flow lukee jos älyhyvin tollaista suoraa, paahtaa menemään ihan järjetöntä vauhtia. Vauhtirallattelun jälkeen vähän kääntymisiä. Jos vaan rytmitys on kunnossa, kääntyy Flow ihan kolikolla. Onneksi se lukee myös Hippi-ohjausta aika hyvin joten mun ei tarvitse hirveästi muutella omia tekemisiäni, sehän olisi kerrassaan kauheaa. Iskettiin keppeihin myös ohjurit ja F pääsi niitä kokeilemaan. Nyt touhu alkaa näyttämään jo pujottelulta joten tokihan otin myös hyppyä ja putkea mukaan treeneihin. Eihän Flow tietenkään osannut jarruttaa pujotteluun kovasta vauhdista mutta lopuksi alkoi olla jo yritystä. Testasimme myös yhden ohjurin poistamista eikä F sitä tainnut edes huomata.
Hipille ei oikein löytynyt sopivaa pätkää joten se pääsi tekemään vain puomia. Sinällään hauskaa että kun en enää jaksa miettiä tuota puomia, oli suoritukset ihan tosihienoja. Hippi teki itsenäisiä puomeja hyvällä vauhdilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti