maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kohti kevättä!

Ihanaa, kevät on mitä ilmeisemmin tullut nyt jäädäkseen. Nyt ei taida enää olla pelkoa takatalvesta. Metsät ovat vielä hieman märkiä mutta kyllä siellä jo mielellään silti lenkkeilee. Flow on päässyt metsälenkeille mukaan harjoittelemaan mättähillä juoksemista ja voi miten hauskaa on ollut seurata pennun riemua kun pääsee tutkailemaan uusia ihmeitä. Flowlla on myös new best friend, työkaverini Namu-isovillis joka on kärsivällisesti jaksanut leikittää pentua.
Hipin tunnariongelmista viisastuneena on Flow aloittanut tunnistusnoudon opettelun ENNEN tavallista noutoa. Metsässä olen tehnyt muutamia toistoja käpyjen kanssa. Ensin annoin haistella käpyä joka mulla oli kädessä ja sitten heitin sen parin metrin päähän ja pentu perään. Tämän jälkeen heitin kävyn muiden käpyjen joukkoon ja kannoin Flown parin metrin päähän jotta "unohti" minne oma putosi. Ja kas, pentuhan alkoi käyttämään nenäänsä ja löysi joka kerta omansa! Kävyillä aloitellaan, siitä siirrytään aikanaan muihin esineisiin ja viimeiseksi sitten kapuloille. Toivottavasti tämän kanssa menisi vähän lyhyemmän kaavan mukaisesti tunnarin opettelu kuin mitä Hippiäisen kanssa. Tosin Hippi teki tänään kaksi aivan loistavaa tunnaria kierrokset kaakossa-tyyliin. Eli ensin otettiin tavallinen nouto ilman palkkaa, siitä suoraan tunnarin tekoon eli Vuokko vei kapulat normaalisti ja kun olisi tullut aika lähettää Hippi kapuloille, käännyin ympäri ja lähetin kiertämään autoja josta suoraan täydestä vauhdista kapuloille. Teki niin upeasti töitä eikä yhtään yrittänyt ottaa muita kapuloita suuhun! Toinen toisto oli yhtä hyvä, ehkä jopa vielä varmempi. Ilmeisesti aikaisempi vireen alentamisyritys ja liikkeeseen virittely onkin tehnyt Hipistä epävarman. Ehkä se on jotenkin yrittänyt liikaa tms koska nyt tekee niin hienosti. Saisikohan kokeessakin kierrättää vaikka tuomarinteltan ennen omaa suoritusta :P Tai sitten jätän kokonaan kaikki virittelyt ja luotan siihen että Hippi osaa hommansa.


Kirpusta yritin ottaa alkuviikosta verinäytettä kontrolloidakseni veriarvot. Näyte oli kuitenkin niin lipeeminen (veri oli rasvaista) ettei kone pystynyt määrityksiä tekemään. Ja Kirppu oli kuitenkin paastonnut sen 10 tuntia ennen näytteenottoa... Yritin parin päivän päästä uudelleen mutta silloin sama juttu. Tämän takia onkin nyt epäilyksenä että Kirpulla olisikin haimassa häikkää, mahdollisesti lievä krooninen tulehdus. Nyt on ruoka erittäin vähärasvaista, vain keitettyä riisiä, vähän kalkkunanlihaa ja rasvatonta raejuustoa. Lisäksi vatsahapposalpaajaa ennen ruokailua. Kirppu on kyllä ollut tosi reipas, ehkä jopa tavanomaista riehakkaampi mikä tietysti on ilahduttava asia. Täytyy toivoa että tuo ruokavalio toimisi ja Kirpuli saataisiin kuntoon.


Perjantaina oltiin nASTacupissa ottamassa yksi startti alle ennen Tanskan matkaa ettei sinne tarvitse lähteä parin kuukauden tauolta suoraan. Rata oli kohtuuhankala, tai ainakin vähän erilainen. Mineissä tuli peräti kaksi tulosta, Hipille 5. Syy oli niinkin loistokas että multa meinas tippua housut ja aloin nostelemaan niitä kun Hippi oli kepeillä ja shelttiäinen lopetti kepityksen hämmentyneenä "siis mitä sä nyt teet, nolaat meidät!" :D Tanskan matkalle vähän paremmin köytetyt housut jalkaan, olkoon se tämän kisan anti ja opetus. No pääsihän Hippi palkinnoille, joten ihan tyhjin käsin ei tarvinnut lähteä kotiin.



Tänään Hipin agilitytreeneissä oli meille kaikkea muuta kuin sopiva rata. Eikä me sitä saatu nollalla läpi kertaakaan mutta sentäs muutamia onnistuneita pätkiä saatiin aikaiseksi. Taas sorruin siihen että suunnittelin moneen kohtaan takaaleikkauksen ja viskileikkauksen koska "emmää kuitenkaan ehdi muuta tekemään" ja sitten radalla odottelin koiraa jotta pääsi tekemään leikkauksen! Kerrassaan typerää ja onneksi mua on nyt patistettu miettimään muitakin ratkaisuja.


Ilmoitinpa muuten Hipin koiratanssin SM-kisoihin, viimeisenä ilmopäivänä kun tätä suurta ratkaisua piti pitkään miettiä ja pähkäillä. Mutta koska mummelit on ilmoitettu näyttelyyn ja joka tapauksessa vääntäydyn paikalle niin samapa tuo on sitten mennä tanhuilemaankin. Ja nyt olen jopa treenannut, kerran!! Wuhuu! Toisaalta se oli hyvä treenikerta koska Hippi teki hiljaa, rauhassa ja hyvin. Ei vinkunut ja muutenkin oli hyvin rento. Olen myös vahvistanut yksittäisiä temppuja aiempaa enemmän, jospa se tekisi varmuutta koiralle. Ja ehditäänhän me käydä Tanskassa treenaamassa yhdet kisat sitä ennen ;) Hui, matkahan on jo perjantaina, jänskää!!


2 kommenttia:

  1. Täällä peukutellaan Kirpun kuntoon tulon puolesta!

    Paljon paljon tsemppiä Tanskan reissuun! Ja upeeta että tunnari pelittää!

    Uus bloggeri on tosiaan melko syvältä. Löysin kappalejakoasetuksen jostain oikeasta palkista. Siellä on vaihtoehto kappaleenjaosta enterillä tmv. Tsekkaa josko löytyisi.

    VastaaPoista
  2. kiitoksia, nyt löytyi kappalejaotkin!!

    Ja kiitoksia tsempeistä, katotaan mitä saadaan aikaiseksi Tanskanmaalla :)

    VastaaPoista