sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Mummoenergiaa Turku KV:ssa

Kyllä eilen, jälleen kerran, mietti koiraharrastuksen järkevyyttä kun aikaisin aamulla oli lähtö kohti Turkua surkeassa ajosäässä. Kirppu ja Panda oli mukana mutta matkaseuralaisen narttu oli junnuissa joten paikalla piti olla hyvin aikaisin. Motari oli luminen mutta perille päästiin silti aikataulun mukaisesti. Tuomarina toimi Paul Stanton Ruotsista. Ei ollut mikään ERI-automaatti vaan suurin osa poistui kehästä sinisen nauhan kanssa. Etenkin uroksissa tuntui tykkäävän astetta rotevimmista yksilöistä joten siinä vaiheessa veikkasin mummeleiden olevan liian hentosia hänen makuun. Vetskunarttuja oli ilmoitettu viisi mutta loppujen lopuksi paikalla oli vain Kirppu ja Panda :D Kirpulle sain lainahandlerin mutta esitin itse sen yksilöarvostelussa. Panda oli ensimmäisenä vuorossa. Tuomari arvosteli pitkään ja hartaasti, hyvä niin. Paperi tuli täyteen tekstiä ja kyllä minä sieltä oman koirani tunnistan varsin hyvin, hyvine puolineen ja puutteineen. Stanton käsitteli koiria kauniisti, varsin mukava tuomari kaikenkaikkiaan!

Panda sai ERIn ja hyppäsin lennosta esittämään Kirppua joka odottelikin jo pöydällä. Tässä vaiheessa tuomari naureskeli että taitaa tulla kalliiksi kun on kaksi koiraa samassa näyttelyssä johon totesin hymyillen että nämä ovat ihan ilmaisia ;) Kirpun iän kuullessa sanoi ettei olisi ikinä sitä itse arvannut.
Tuomari antoi Kirpullekin ERIn joten taas lennossa koirat vaihtoon. Kilpailuluokassa Panda oli ykkönen SAn kera ja Kirpuli kakkonen. Kirppu on niin hauska koira näyttelyssä kun menee ihan kaikkien kanssa eikä huomaa mua lainkaan. Välillä tuntuu että tajuaako se edes esittäjän vaihtuneen :D
Tässä Kirppu tohkeilemassa lainaohjaajan kanssa. Kuva Sirpa Saari


Vetskuluokan jälkeen tuomari vielä kehui koirien iloisuutta ja kuntoa, kysyi että ovatko olleet agilitykoiria :D Juu, ovathan ne.
Panda pääsi paras narttu-kehään mutta ei siellä enää sijoittunut. Rop-veteraanikisassa uros voitti mutta VSP-vet pääsi lähtemään kotio pitkän päivän jälkeen :P

Kehän jälkeen Pandalle sanottiin että ai olitkos sinä veteraanikehässä kun luultiin sua käytöksen perusteella pennuksi. Miten niin vähän touhukas tyyppi kehässä.
Panda sai tällaisen arvostelun: Hyvä koko. Aning könpakt(tai jotain vastaavaa, en saa selvää enkä tajua lausetta), Erinomaiset korvat ikäisekseen. Hieman kapea kuono-osa, tarvitsee enemmän alaleukaa. Kaunis kaula. Kevyt raajaluusto. Hienot tassut. Erinomainen kroppa ikäisekseen. Hyvä häntä. Hyvät etu- ja takakulmaukset. Hyvä karva ja väri. Kevyet ja elegantit liikkeet. Fantastinen luonne"
Kirpun arvostelu: "Hyvä koko. Hieman liian kompakti (?). Kaunis, feminiininen ilme. Kapea alaleuka. Vahva selkä. Vahva raajaluusto. Hienot tassut. Hyvät takakulmaukset. Jyrkkä lapa. Erinomainen turkki ja kunto. Liikkuu fantastisesti 14-vuotiaaksi. Ihastuttava luonne"

Täytyy katsella noita näyttelyitäkin nyt, lähinnä tietysti niitä joissa yli 10 veet pääsee ilmaiseksi ;) En mä kyllä ihan kauheasti enää lähde rahojani näyttelyihin haaskaamaan.

Loppuun vielä Hippiäisen terveiset jänskää iltaa odotellessa, viestin ymmärtää ken tahtoo :) Harmi että meidän jännäilyt kuluu agilitytreeneissä mutta saahan sen tuloksen sitten kotio palatessaankin tietoon.

3 kommenttia:

  1. Hyvä Hippi!!! Tosiaan jännä ilta tulossa. Niin ja onnea mummoille kehämenestyksestä! :)

    VastaaPoista
  2. Hienot vetskutytöt!

    Toi Hipin 'kannanotto' on niiin paras! :D

    VastaaPoista
  3. Onnea upeille shelttimummoille hienosta näyttelypäivästä:)

    VastaaPoista