torstai 11. elokuuta 2011

Tokoinspiraatio

Taas on aika tokoinspiraation. Näitä tulee näköjään säännöllisen epäsäännöllisesti ja tällä kertaa niin vahvana että Hippi on ilmoitettu kokeeseen! Ja samaan innostukseen lupauduin myös piirimestaruusjoukkueeseenkin :D Enää tarvitsee siis treenata! Tosin eilen ehdittiin jo sitäkin harrastamaan kun käytiin Riikan kanssa hallilla tekemässä pienet reenit. Ajattelin katsoa missä jamassa ongelmaliikkeet ovat kokeenomaisella treenillä. Ensimmäiseksi hyppynouto joka on hyvä. Tämän jälkeen ruutu kokonaisena liikkeenä. Merkkeinä meillä oli sellaiset matalat läpyskät jotka koira huonommin näkee. Siitä huolimatta Hippi bongasi virittelyillä ruudun agilityesteidn välistä ja sinkosi (ihan ääneti!!) ruutuun! Seiso-käsky meni perille hieman viiveellä joten ehti liikkua hyvin lähelle ruudun oikeaa reunaa, pysyi kuitenkin ruudun sisällä. Liikkeen loppuosassa hypähti hieman seuraamiseen mutta sitä on treenattu ylipäätään niiiin vähän etten ole siitä hirmu huolissani. Tämän jälkeen otettiin istuminen -> hyvä ja nopea istuminen. Viimeisenä tunnari jossa hyvin varma työskentely ja oikea kapula löytyi! Tunnarin jälkeen pois "kehästä" ja palkka! Hassua oli että sain Hipin vähän epämääräiseen vireseen ihan sillä että oli liikkuri antamassa käskyjä. Se teki hirmu hyvin mutta pientä piippausta kuului. Tähän täytyy keksiä jokin ratkaisu. Yksi ratkaisu voisi olla esim ihan vain treenaaminen ylipäätään useammin kuin kerran tai kaksi puolessa vuodessa... Seuraavaksi Hippi autoon ja bortsut pääsivät töihin jonka jälkeen otin vielä seuraamisen liikkuroituna. Paljon siirtymiä ja temponvaihtoja. Periaatteessa ihan hyvää työtä mutta askelissa oikealle Hippi on keksinyt pistää oikean tassun mun vasemman kengän päälle. En tiedä, huomaisiko tuomarit tuollaista mutta vähän omituinen tapahan tuo on. Ehkä Hippi jotenkin tunnustelee mihin päin oon menossa ;)
Luoksetuloa en ottanut koska pysähdyksissä on vielä treenaamista niin paljon. Muta kokonaisuutena paketti on vähemmän levällään mitä olen pelännyt.

Koska agilitytauko jatkuu, pääsi Hippi viime viikonloppuna koiratanssileirille hillumaan. Perjantai-iltana oli mahdollisuus treenata ohjelma läpi möllikisoissa ja toki käytimme tämän mahdollisuuden hyväksi. Hippi teki semihyvin, pientä piippailua mutta teki kuitenkin kaiken. Eikä haukkunut kertaakaan. Lauantaina oltiin kahdessa koulutuksessa, haukkuongelmaisten ryhmässä ja ohjaajan liikkumistreenissä. Haukkutreeni jäi vähän vähäiseksi koska Hippi ei nyt hauku vaan vinkuu. Sitä onkin haastavampi saada pois. Ohjaajan liiketreenissä oli Salla tehnyt kolmeen erilaiseen musatyyliin pienet askelkuviot jotka piti ensin itse treenata ja sitten kehittää pikaisesti koiralle siihen sopivat tehtävät. Niin kauan oli suht helppoa kunnes koira hilattiin paikalle :D Mutta hauska ja hyödyllinen treeni!
Koulutin leirillä myös itse, temppuja, freestylesiirtymiä ja htm-siirtymiä. Varsinkin htm-siirtymät oli hieman haasteellinen kouluttaa kun en heelworkkia niin aktiivisesti harrasta. Enpä todellakaan tiedä, saiko siitä kukaan mitään irti :/

Pandan kutina on vihdoinkin hellittänyt! Viikko siihen meni lääkityksen aloittamisen jälkeen mutta nyt näyttää vihdoinkin paremmalta. Toivottavasti tuo kapi on ollut kaikkien oireiden takana ja toipuminen jatkuisi yhtä hyvänä.

Kirppu-mummeli on saanut piristysruiskeen kun helteet hieman väistyivät. On ollut niin villi lenkeillä että välillä on täytynyt toppuutella muoria jottei pumppu vallan petä. Ihanaa, että mummeli jaksaa viilettää tuhatta ja sataa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti