tiistai 13. heinäkuuta 2010

Hippi kolmijalkaisena

Hippi liikkuu kolmella jalalla. Vihdoinkin :D Kyseessä meidän ikuisuusprojekti vol. 10097 eli "ontumisen" opettelu. Hippi käyttää ihan sairaan huonosti tassuja mihinkään, en esim ole osannut tähän mennessä opettaa sille edes tassun antamista koska Hippi ei vaan tuntunut tajuavan sitä. Nyt kuitenkin iski sellainen no-on-se-nyt-perkele-fiilis ja yritin keksiä Hipille sen oikean tavan opettaa käsittämään eri jalkojen toimimismekanismeja. Ja tassua oppi antamaan hyvin nopeasti kun sai tehdä sen kurreasennosta! Tässä, kuten monessa muussakin asiassa, yksi opittu asia ruokki muita ja niin Hippi oppi myös kaivamaan. Ja lopuksi myös kävelemään kolmella jalalla, oikea etutassu ilmassa :) Katsotaan mitä muita tassutemppuja sille nyt keksii, punainen llanka kun on vihdoinkin aiheesta löytynyt. Tässä vielä pieni treenipätkä. Käsiapua vielä tarvitaan eikä askeleita tule montaa mutta suunta on oikea



Tänään lähdin aamulla aikaisin ottamaan pienet viimeistelytreenit karsintoihin. Anu ja Riina olivat seurana. Tehtiin pieni radanpätkä mihin tuli muutamia meille vaikeita asioita. Tässä rata, jälleen kerran vähän sinnepäin-kuva mutta kelvannee.

Alkuun tietysti vähän välistävetoja. Peruuttamalla ne onnistui, mun tarttis vaan peruuttaa vähän lujempaa :P Nelosen vieressä oli pituus hämyesteenä, oli ihan siinä koiran linjalla ja sinnehän Hippi ekalla kerralla livahti. Kutosella sain Hipin ensin juoksemaan ohi. Tällaiset kohdat on mun perisyntejä... Juoksen vaan enkä ohjaa! Kun pitäis vähän kertoa sille koiralle että hyppäähän tuokin hyppy. Sitten kun vähän ohjasi niin kohta meni erinomaisesti. Puomi oli tosi hyvä. Tein pikapysähdyksen samalla kun Hippi iski tassut maahan ja samantien ryntäsin eteenpäin sanomatta Hipille mitään. Eikä lähtenyt liikkeestä mukaan vaan odotti kiltisti käskyä :) 11 oli okseri joka me laitettiin takaakierroks ja vielä ihan vain pyörittämällä. Ei pudonnut rimat vaikka Hippi nuoli siivekkeitä. Seuraavaan takaakiertoon pystyin lähettämään todella pitkältä. Keppien aloitus oli ihan seinässä kiinni, hyvin meni silti. Tehtiin rata vielä toisen kerran niin että keppikulmaa muutettiin hieman. Tällä kertaa Hippi meni tositosi hyvin :) Tähän oli enemmän kuin hyvä jättää treenailut. Nyt ei tehdä enää mitään agilityyn viittaavaa. Katsotaan sitten viikonloppuna mihin hyvä fiilis kantaa. Tavoitteena on siis päästä sunnuntaille. Ja kovasti on sössitty jos tavoite ei täyty. Koira kuitenkin tällä hetkellä osaa paljon ja kuuntelee loistavasti radalla. Paljon on siis siitä kiinni mitä ohjaaja radalla tekee (ylläri sinänsä ;) ).

Pandan ihotulehdus hännässä ei ole ihan täydellisesti parantunut vieläkään. Syynä on hyvin huolimaton omistaja joka ei ole pitänyt kauluria 24/7 kun "ei se nyt autossa sitä nuole". Eipä. Nyt sitten pidetään lampunvarjostinta kokoajan ja toivotaan että parannusta tapahtuu. Nuoleminenhan on tietysti tuollaisessa tulehduksessa se kaikista pahin asia ja silti näin on päässyt käymään. Suuret paheksunnat omistajalle.

Helteen takia on koirille lenkit jääneet vähemmälle ja liikutus on tapahtunut käytännössä kokonaan uimalla. Onneksi olen voinut pitää koiria töissä mukana, siellä on takahuoneessa ihanan viileää :) Hippi on nauttinut pulikoinnista ihan kympillä! Olen käynyt itsekin uimassa ja Hippi tulee seuraksi uimaan kunnes komennan sen rannalle huilimaan. Viime lauantainakin ui lähes tunnin. Välillä seisoi ehkä minuutin kalliolla ja sitten molskis, mahaplätsillä veteen.

Nää kuvat on harmillisen epätarkkoja mutta välittänevät pienen koiran riemua maailman toiseksi parhaimmasta asiasta heti agilityn jälkeen :)





1 kommentti:

  1. Voi vide, sä sait ton ontumisen opetettua, hienolta näyttää!!! Me ollaan vieläkin ihan vaiheessa;)Vähän kyllä pelästytti toi otsikko, ajattelin, että Hipille on käynyt jotain..onneksi ei:D Peukutukset karsintoihin, tottakai te pääsette sunnuntaille, kun mä pääsen vasta silloin katsomaan;) Ja ihan oikeesti te kyllä handlaatte ton homman, enää tarttee sen ripauksen onnea matkaan!! Eli lycka till ja paljon tsemppiä!! ja noi uintikuvat on ihanat!!

    VastaaPoista