maanantai 18. maaliskuuta 2013

Vielä mucoseelesta

Enpä ole tainnut muistaa laittaa tänne patologin tulosta sappirakosta! Eipä siinä ollut mitään uutta ja ihmeellistä, lähinnä se että maksabiobsiassa oli merkkejä ärtymisestä eli sappirakko oli kuitenkin tihkuttanut sisältöä. Tiktak-aikapommi ei siis ollut todellakaan kaukana, luojan kiitos tuo operaatio tehtiin. Tämän jälkeen olen ehdottomasti sitä mieltä ettei oireetonta mucoseelea kannata jäädä seuraamaan! Leikkaus on kyllä se oikea hoitovaihtoehto.



Nyt kun operaatiosta on kulunut puolisentoista kuukautta, ei voi kuin olla tyytyväinen miten hyvin ja nopeasti toipuminen loppupeleissä sujui. Hippihän on jo melkein kuukauden elellyt ihan normaalia, riekkuvaista elämää, juossut Flown kanssa ja muutenkin nauttinut elämästään.



Agilitya ei olla vielä treenattu mutta olen miettinyt että ehkä kokeillaan paria starttia pääsiäisenä :) Sitä ennen ei ehkä ehditä käydä hallilla mutta ollaanhan me tänä vuonna kerran tehty agilitya, tammikuussa ;) Kyllähän Hippi muistaa ja osaa. Perjantaihin asti on aikaa harkita tätä. Kiirastorstaina on aika Hammarenin Annalle manuaaliterapiaan jolloin näkee onko lihaskunnossa muutoksia. Ei Hippi tosin ollut kuin parisen viikkoa kevyemmällä liikunnalla joten uskoisin että kunto on pysynyt käytännössä samana. Myös Pandalle on varattu aika hoitoon.



Edelleen ollaan treenailtu silleen maltillisesti. Hipin kanssa olen hinkannut seuraamista useampana päivänä, oikeasta kädestä selän takaa annettu palkka on parantanut paikkaa tosi paljon. Nyt Hippi sentäs osaa jo kiepauttaa itsensä selän taakse kun sen vapauttaa. Käännökset vasemmalle ovat myös työn alla, Hipin vanha tapa tehdä etuosakäännöksiä on taas palannut ja sehän aiheuttaa edistämistä. Täytyy vaan jatkaa harjoituksia, onneksi Hippi on väsymätön toistojen kanssa :) Flown kanssa olen treenaillut luoksetulon sivulletuloon lisää vauhtia. Ei me olla kokonaisia liikkeitä tehty lainkaan joten tätä tehdään puunkiertojen kautta. Onneksi kiertäminen on Flowlle ehdottomasti hauskinta tekemistä! Ilmoitin Flown ehdolle KKK:n joukkueeseen tokon joukkueSM-kisoihin joten tarttis alkaa tekemään jotain järkevääkin kaiken puuhastelun sijaan. Yksikään liike ei ole valmiina, jääviä en ole tehnyt lainkaan eikä paikallamakuuta olla edes kokeiltu 8) Onhan tässä vielä aikaa. Ja ainakin Flow osaa pinkoa lujaa lelun kanssa jos ei muuta.



Koiratanssin saralla olen päättänyt tuunata Hipille vanhasta ohjelmasta uuden, en jaksa tehdä kokonaan uutta joten siksi tällainen laiska ratkaisu. Yritän poistaa ohjelmasta liikkeet jotka aiheuttavat pienen shetlantilaisen kiehumista ja sitä kautta haukkumista mutta muuten en ääntelyyn aio enää puuttua. Kiljukoot ja huutakoot jos kerta niin haluaa. Ja epäilemättähän Hippi kiljuu ;) Sehän on yksi Hippiäisen lemppariharrastuksista, as you can see.






Kuten kuvasaasteesta voi huomata, ollaan jälleen vietetty tunteja ihanassa säässä järven jäällä useana päivänä. Nää kelit on ehdottomasti ihan parhaita, mä en tiedä mitään parempaa! Pikku pakkanen, aurinkoa ja sopivasti lunta, täydellinen keli. Olen myös uskaltautunut jälleen järven jäille kun öisin on pakkaslukemat olleet kuitenkin melkoiset. Sitäpaitsi siellä pörrää päivittäin moottorikelkkoja joten eiköhän siellä uskalla lumikengillä kävellä.







Lauantain lenkiltä kolme paimenta seuraamassa jännittävää puudelien taistelua punaisen pallon herruudesta











Kyllä kohta taas tulee sateista ja harmaata niin loppuu tää kuvien syytäminen ;)

5 kommenttia:

  1. Ihanaa kun Hippi on noin hyvässä kunnossa :)
    Rapsutuksia pienelle kiiturille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippiäinen kiittää :) On kyllä niin ihanaa että toipui näin nopeasti ennalleen!

      Poista
  2. Hei! Olen lukenut blogistasi mucelestä. Kiitos kirjoituksistasi. Kokemuksia netistä löytyy todella vähän. Meillä koira leikattiin Viikissä kolme päivää sitten. Miten Hippi voi tällä hetkellä? Lähtivätkö maksa-arvot laskuun leikkauksen jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kirjoituksista on ollut hyötyä :) Yritin pistää ylös kaikki tiedonrippeet joita sain sillä huomasin itsekin saman viime syksynä että tietoa löytyy huonosti.

      Hippi voi tällä hetkellä ihan hirmuisen hyvin, on päässyt rakastamiensa harrastusten pariin eikä niissä huomaa mitään eroa entiseen. Samanlainen elohopea kuin ennen operaatiota :) En kadu hetkeäkään leikkauspäätöstä vaikka se jossain vaiheessa isolta asialta tuntuikin! Maksa-arvot ovat olleet paremmat, nyt kesällä ihan pientä heittoa viitearvoihin.

      Toivottavasti koirasi toipuu nopeasti entistä ehommaksi :)

      Poista
    2. Hienoa kuulla! Toivon todella, että meilläkin leikkaus auttaa. Koirani tosin on aika arka ja muutenkin aikamoinen drama queen, joten henkinen toipuminen sairaalassa käynnistä ja mahakarvojen pois ajelusta taitaa viedä oman aikansa :)

      Poista