keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Se tunne kun kuumakalle keskittyy


Eiliset tanssimöllit meni periaatteessa suunnitelmien mukaan, Hipille mielenrauhaa suorituksen aikana ja Diolle palkkaa kehätreenistä. Ainoa mikä unohtui, oli Dion kehäpalkat... Mutta Hippi oli ihan mahtimielellä liikenteessä! Edes nopea koiranvaihto (Dio oli ensin ja sitten heti Hippi) ei sekoittanut kuumakallen ajatuksia vaan tyyppi ajautui melkoiseen zen-tilaan oman suorituksensa ajaksi.

Meillä meinasi olla pieniä vaikeuksia päästä edes kisoihin mukaan kun en pystynytkään ottamaan koiria töihin. Onneksi Vuokko kävi hakemassa koirat ja toi ne kisapaikalle! Itse ajoin suoraan töistä Vantaalle ja kuuntelin Dion musiikkia automatkalla, luonnollisesti ohjelmamme oli kesken. Olin ajatellut, että mennään vaan tekemään jotain jolloin aktiivinen ohjelman suunnittelu sitten jäi. Ensin oli freestyle vuorossa joten odotteluaikaa oli melkein kaksi tuntia mutta se sujui nopeasti koiria lenkittäen ja ohjelmia katsoen. Dio kisasi HTM mölli-luokassa jossa oli kaksi koiraa. Dion suoritus meni niin hyvin kuin tuolla treenimäärällä voi olettaa. Se kuitenkin keskittyi erinomaisesti, ei ottanut mistään häiriötä ja haki positioita vain pienillä avuilla. Toki sen positiot ovat vielä tuollaisia "etä-imutettuja", yhtään en voi käsillä tehdä häiriötä tai paikka hukkuu shetlantilaiselta. No, näitä ehtii treenaamaan. Diolla on kuitenkin ollut omat keskittymisongelmansa joten tämä suoritus oli siltä varsin mallikas ja olen oikein tyytyväinen sen häiriönsietoon! Harmillisesti unohdin palkata sitä kehässä sillä oma keskittyminen meni ohjelman keksimiseen lennossa. Dio-parka! Vaikka hyvinhän se teki ilman palkkaakin! Virallisiin kisoihin on silti vielä matkaa. Haluan, että se oikeasti osaa nuo positiot eikä vain sillai näennäisesti. Dio voitti mölliluokan ja sai varsin positiivisia kommentteja tuomareilta :) Ihanan iloinen esitys! Koira tarkkana ja terävänä koko esityksen. Oikealla puolella koira paremmin positiossa. Sopiva musiikki tälle parille" Ihqu Dio! Kaunista, intensiivistä seuraamista. Hyvin mietittyjä linkkejä. Hieno asenne kummallakin. Jossain kohdissa väljyyttä. Kaunista, varsin eleetöntä ohjausta. Loppuasento osui ihan nappiin musiikin kanssa." Ihquuu! Tarkat position paikat kauttaaltaan. Dio hakeutuu hyvin positioihin ilman käsiohjausta. Koreografiaan olisin toivonut jonkun nopeatempoisemman pätkän. Kaikenkaikkiaan loistava tanssiuran aloitus"

Tuota tempoa olisin minäkin kaivannut ohjelmaan mutta Dio ei vielä kestä vauhtia :P Siitä seuraa hyppimistä ja pomppimista, siksi tämä eka versio oli tällainen kävelyohjelma. Työn alla myös vauhdikkaampi meno.



Hippi oli heti Dion jälkeen vuorossa joten valmisteluaika jäi hieman toivottua lyhyemmäksi. Ehdin kuitenkin seurauttaa Hippiä pienen tovin jolloin se rauhoittui tekemiseen. Itse ohjelma meni ihan hirmuisen hyvin! Käskytin ihan minimaalisesti, ainoastaan positionvaihdoissa ja suunnanmuutoksissa. Toimi! Palkkasin Hipin tuosta yhdestä positiosta, se kun on ollut sille hieman haasteellinen. Nyt pysyi tosi suorassa ja haki siihen pienellä käsiavustuksella. Muuten oli ihan sikamakee fiilis, Hippi vain oli siinä ja teki. Hipin kanssa onnistumiset on aina vaan niin siistejä koska raja äärimmäisen keskittymisen ja täydellisen hajoamisen välillä on kuin veteen piirretty viiva. Mutta sitten kun tuon tulisielun saa toimimaan, on se tunne mitä mahtavin. Se on myös ihan huikeeta miten tuon koiran moottori pauhaa edelleen täysillä vaikka ikää on mittarissa.



HTM alo-luokassa oli vain yksi koira joten Hippi luonnollisesti voitti luokkansa. Pisteitä Hippi sai 197,5. Kommentit olivat taas ihanan kannustavia! " Eipä sitä alokasluokkaan enempää tarvita! Laadusta pari vähennystä kun jostain pitää nipottaa. Koreografia loistava, kontakti täydellinen. Ihana!" Huikea esitys! Koiralta erinomaisen hyvää musiikintulkintaa -> tassujen tepsutus musaan, wau! Vähennykset ajoittaisista vinouksista. Lähes täydellinen <3" Mahtava esitys ja meininki! Upea rytmitys, koira hienosti mukana. Tyylillä rakennettu monipuolinen HTM-ohjelma jota olisi voinut katsoa pidempäänkin"

Flowparka ei tällä kertaa päässyt kehään asti vaikka sen kanssa olisi voinut toki käydä palkkailemassa uusia liikkeitä musiikin soidessa taustalla. No ehkä jo seuraavalla kerralla!

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannusta


Siinähän se juhannus taas vierähti. Tänä vuonna sitä ei vietetty agilitykisoissa vaan kaverin hallinnoimalla mökillä koiralauman kera. Koirat olivat haltioissaan kun saivat juoksennella isolla aidatulla tontilla ja uida paljon! Tosin paimenkoirien huono puoli on se, että vaikka ne saisivat mennä oman mielen mukaan, istuivat ne oven ulkopuolella jos olimme sisällä mökissä.



Luulivat varmaan löytävänsä ruokaa...


Dio pääsi myös ensimmäistä kertaa veneen kyytiin. Keikkui innoissaan keulassa roiskeita katsellen eikä sitä jännittänyt kyyti lainkaan. Tosin mulla ei ollut sille pelastusliivejä mutta köytin sen valjailla kiinni.



Lutralutrat vauhdissa










Hippi <3

Viikonloppuna tuli myös seurattua koiratanssin MM-kisoja Venäjältä. Puitteet olivat hienot ja vaikka koiria oli vähän niin laatu korvasi määrän. Isoista kisoista tulee aina pieni into treenata, tiedä sitten mistä johtuu! Suomesta noissa kisoissa oli vain kaksi koirakkoa mutta Mari ja Indy voittivatkin MM-hopeaa HTM:ssä, mahtavuutta!

Tänään sitten oltiinkin jo treenaamassa mutta vaikka olin käyttänyt koirat uimassa, oli hallilla ihan hirveen kuuma ja painostava ilma. Eipä siinä sitten ihmeitä jaksanut tehdä, sellaista tyypillistä suunnittelematonta tehdään-vähän-kaikkea-treeniä. Dion kanssayritin vähän positioita katsella, sillä kun olisi ne möllikisat tiistaina. Ei mulla edelleenkään ole mitää ohjelmaa sille, yritin kyllä suunnitella mutta ei siitä oikein tullut mitään. Onneksi musiikki on vain vähän reilun minuutin mittainen niin se on nopeasti ohi. Suunnitelmissa vain vähän vaihdella positioita ja palkkailla koiraa.

Hipin kanssa tehtiin rallya ilman kylttejä. Se kyllä osaisi hienosti voittaja-luokan liikkeet jos vain maltti ja aivot pysyvät matkassa. Uutena ongelmana on tullut oma-aloitteiset puolenvaihdot selän takana, joita Hippi harrastaa hyvinkin mielellään. Ollaanhan me toki niitä treenattu mutta harvemmin Hippi tuollaisia ennakoi, paitsi nyt. Täytyy siis viikolla palkkailla seuraamisista ja unohtaa nuo puolenvaihdot. Lauantaina olisi kisat Hangossa, toivottavasti ei keksi uusia kikkailuita tässä välissä.

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Dio 18kk


Ja yks päivä koska unohdin tämän virstanpylvään eilen. Mulla ei ole myöskään uusia (kunnollisia) kuvia Diosta joten isketään tähän muutama kännykäräpsy. Tuosta.





Kuvissa esiintyvät sateisella pellolla uimassa käyneet F & D.

Dio on nyt opiskellut uutta temppua eli syliin hyppyä. Koska Dio saa edelleen hepuleita sisällä (yleensä silloin kun ollaan tultu iltalenkiltä sisälle...) niin tätä valtaisaa energiapuuskaa on käytetty menestyksekkäästi hyväksi ja nyt D hyppää jo aika varmasti syliin. Noin muuten ei olla treenattu mitään järkevää koska viikko oli kiireinen. Tiistaina oli Musen keikka ja se oli tälläKIN kertaa aivan jäätävän hyvä! En mä tosin tiedä, voisko tuo yhtye edes heittää huonoja keikkoja, tuskin.


Lauantaina olin Flown kanssa esiintymässä ex-työkaverini valmistumisjuhlissa. Oltiin saatu toive kappaleesta johon esitys tehtiin. Tämä musiikki ei ollut ihan helpoimmasta (Stratovariuksen hunting high and low) päästä mutta saatiin jonkinlainen esitys aikaiseksi. Myös sheltit olivat kutsuttu juhliin ja siellä ne uivat ihmisvilinässä kuin kalat vedessä. Dio tosin esitteli hieman kyseenalaisia taitoja kun varasti pöydästä kinkut leivän päältä! Tämän jälkeen shetlantilaiset pääsivät liekoihin. Flown esitys oli ulkona märällä nurmikolla, joka oli vielä pitkä ja kapea malliltaan. Haasteellisista olosuhteista huolimatta Flow teki hirmu hyvin töitä, ekaa kertaa pystyi myös kävelemään mun edessä eteenpäin yleisöä kohti aivan rennosti, se kun on hieman sitä ahdistanut ennen.

Juhlista hilpaistiin vauhdilla vähän jotain muuta kuuntelemaan kun vuorossa oli tätä


Kaikkeahan pitää kokeilla :P Ja hei, olihan se energinen keikka!

Eilen ei ehditty treeneihin kun oltiin parantamassa koiratanssimaailmaa työryhmän kokouksessa. Kokouksessa vierähti useampi tunti, kaikenlaista työsarkaa olisi vielä edessä jotta laji saadaan yhä enemmän nousuun!

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

VOI-luokka korkattu!


Flow korkkasi eilen voittajaluokan rallytokossa. Kisat olivat Porvoossa pienessä mutta varsin toimivassa hallissa. Koska Flow on ollut rallykisoissa hieman ahdistuvaa tyyppiä, olin treenannut höpöhöpöjuttuja lelu- ja merkkimeressä ennen kisoja. Tästä oli ollut selvästi hyötyä sillä eilen F oli ekaa kertaa ihan tosi rennon tuntuinen kehässä! Ei tuijottelua eikä etenkään jähmeilyä :)

Tuomarina oli Tiia Hämäläinen ja rata näytti tältä.


Flow oli tokavikana vuorossa joten rataantutustumisen jälkeen annoin sen olla autossa odottelemassa ja otin vasta paria koiraa ennen halliin. Itse rata oli kiva ja simppeli. Virheet otettiin ekoilla kylteillä. 1. kyltillä -1 ov jonka epäilen tulleen käännösten ajoituksista. 2. kyltillä tuli 2 -1 virhettä, varmaan vähän väärä suorituspaikka ja jotain. 4. kyltillä tuli vielä yksi -1 kontr kun Flow ei heti istunut viimeisten askelten jälkeen vaan jouduin pyytämään uudestaan. Loppurata menikin virheittä ja koskapa käytösruutukin onnistui, saimme kasaan 96 pistettä jolla Flow myös voitti luokan. Aika paljon jouduin antamaan käsiapuja, etenkin tuossa oikean puolen seuraamisessa, siinä Flowlla on ollut tapana ennakoida puolenvaihtoja selän takana etenkin vasemmalle käännöksissä. Näköjään tuollaiset käsimerkit eivät tässä lajissa haittaa vaikka ne itseäni hieman harmittavat, mieluusti kun en käyttäisi niitä ollenkaan. Hyppy muuten meni ekaa kertaa silleen suunnilleen kontrollissa eikä Flow kääntynyt sen jälkeen, edistystä sekin!



Piiokin pääsi halliin itseään väsyttämään ja kisojen jälkeen käytiin shoppailemassa Porvoon eläinkaupoissa joten kotona oli ilahduttavan väsähtänyt shetlantilainen.


Dion lempparinukkumapaikka on sohvan käsinojat, siinä se on aina roikkumassa umpiunessa.

Tylsä äksidentti kävi myös eilen iltalenkillä kun Dio tökkäsi silmänsä johonkin pellolla... Siristi silmäänsä ja siinä näkyi ihan selkeästi pieni reikä sarveiskalvossa. Huuhtelin silmää ja laitoin siihen kostutustippaa mutta aamulla Dio siristeli sitä joten lähdettiin sitten käymään Mevetin päivystyksessä kun en uskaltanut jäädä odottelemaan huomiseen, että silmä olisi tutkittu töissä. Ihan kunnon reikä siinä oli muttei onneksi mitään vierasesineeseen viittaavaa joten tippakuurilla toivottavasti saadaan tämä vaiva hoidettua. Onneksi on vakuutus, kyllä sunnuntaina silmän tutkimiseenkin saa sen vähän vajaa parisataa euroa kulumaan :)

Ennen näitä viileämpiä ilmoja käytiin edelleen ahkerasti uimassa, tai siis koirat kävivät. Diosta on tullut hieman vähäjärkinen Flown perässä hiihtelijä, tässä tyylinäytettä miten laiturin alusta haetaan vauhtia kunnolliseen loikkaan.



Myös Hipillä on ollut hieman huonoa tuuria sillä se loukkasi kyntensä/varpaansa pari viikkoa sitten. Kynnen tyvestä tuli metsälenkillä verta ja Hippi ontui jalkaansa. Kynsi ei kuitenkaan ollut selkeästi irti joten jäin seurailemaan. Kynnen kuoriminen kun on inhottava toimenpide ja toipuminen pitkä. Tokihan se täytyy tehdä jos tilanne sen vaatii mutta nyt jäin silti tarkkailulinjalle. Varvas oli kuitenkin jonkun aikaa turvoksissa joten Hipille päätettiin aloittaa antibioottikuuri ja Vetericyn-hauteet. Turvotus hävisi tällä hoidolla nopeasti ja nyt kun kynsi on kasvanut, on sen reunassa pieni pystyhalkeama, joka kuitenkin on jo kohta kasvanut "pois". Eli kyllä se kynsi oli vähän rikki mutta onneksi nyt jo parempaan päin. Hippiparka joutui tietysti olemaan taas remmilevossa mutta nyt on taas saanut liikkua vähän normaalimmin.

Sheltit tilasivat itselleen uudet pannat Vijuelta. Nää oli tosi hienot ja tulivat nopsakasti! Dion kaulassa panta jopa vähän näkyy kun karvaa ei juurikaan ole, Hipin karvareuhkaan se vähän uppoaa.



Reilu viikko sitten olin Queenin keikalla Helsingissä ja voihan jösses, miten upea konsertti!


Queenin tuotanto on ollut ekoja kasetteja, mitä olen muksuna saanut (kyllä, silloin oli kasetteja :P ) ja muistan edelleen Freddien muistokonsertin kun sitä perheen kanssa katseltiin. Freddien tasoista laulaja/esiintyjää ei ole toista mutta Adam Lambert on ehdottomasti next best choice kaikista maailman laulajista. Keikka kesti melkein kaksi tuntia ja oli kyllä uskomattoman hieno kokemus, oli todellinen onni päästä tuo kokemaan ja kuulemaan! Toivottavasti joskus tulisi vielä uusi mahdollisuus tuolle musiikkielämykselle.




Ensi tiistaina on Musen keikka jota on myös toki odotettu jo puolisen vuotta! Kesäkuussa kuunnellaan hyvää musiikkia!