tiistai 31. toukokuuta 2016

Melkein kesäkuu

Jos kirjoittais useammin, ei tarttis kaivella muistin perukoita notta mitä onkaan tapahtunut. No, ainakin Dio pääsi agilityssa supermölleilemään. Se ei oo tosin tehnyt montaa estettä peräkkäin joten lopputulos oli just niin supermölliä kun kuvitella saattaa. Dio ei muistanut putkea eikä hyppyä. Eikä siellä radalla sitten muita esteitä ollutkaan. Suorituksesta ei ollut edes oikein koulutuksellisesti hyötyä koska Dio vaan räkytti ja juoksi jaloissa. Sai sitten lähinnä tarjota putkien löytämistä. Niin ja olihan siellä vielä yhtenä elementtinä lähdössä odottaminen, joka ei myöskään sujunut :D Eikä muuten osaa näitä juttuja edes kotona (paitsi odottamista, periaatteessa)! Mutta kilpailun tuotto meni edes hyvään osoitteeseen!



Flow pääsi kurvailemaan putkiralliin. Meni ihan hullua kyytiä ja voitti kisan. Ehkä siitä voisi tulla loistava putkirallikoira!



Muutamissa treeneissä ollaan keskitytty lähinnä rallyjuttuihin koska sain Hipin ja Flown ekoihin voittajaluokan kisoihin parin viikon päähän. Hipillä puolenvaihdot selän takana ovat vaikeita kun ei vaan pysty irtaantumaan seuraamisesta. Toki helpoistakin asioista muodostuu helposti äärimmäisen haastavia Hipin kanssa mutta noin pääpiirteittäin se osaa kyseisen luokan asiat. Ainakin jollain tasolla. Flow taas on keksinyt esim 360 oikealle-kyltillä vaihtaa selän takana puolta. Sillä myös ylipäätään se kylttimeri tuottaa haasteita, jähmettymistä havaittavissa kaikkien kylttien seassa.

Viime viikolla oltiin myös yhdessä match showssa koneen kentällä. Kehään pääsi Hippi vetskuihin ja Flow isoihin. Mätsärissä jaettiin ensin nauhat ja sitten kaikkien luokkien nauhakehät olivat vasta kisan lopussa. Siellä sitten odoteltiin. Sekä Hippi että Flow (!) saivat punaisen nauhan. Vetskuissa Hippi kikkaili taas punaisten ykköseksi ja Flow ei oikein sijoittunut kun liikkeissä kyllästyi misseilemään, nappasi hihnan suuhun eikä siinä vauhdissa suostunut irroittamaan otetta joten raahasin sitten hihnassa roikkuvaa puuceetä pitkin kehää. BIS-kehässä Hippi ei enää sijoittunut.

Kännyräpsy karvakasasta, Kikkelströmillä on ihan jumalaton tukka nyt!


Viime lauantaina Dio korkkasi toisen lajin epikset kun kiikutin sen oman seuran rallytokoepiksiin. Flowkin pääsi avoimeen luokkaan kun koiria oli sen verran vähän, harmillisesti muita luokkia ei ollutkaan.
Dio teki ihan näppärän suorituksen. Radalla olisi saanut palkata (-5 pistettä kokonaisvaikutuksesta) mutta koska sillä pysyi tolkku hyvin mukana, treenattiin ihan vain palkattomuutta. Eka kyltti aiheutti -10 pistettä kun Dio teki ylimääräisen pyörähdyksen ennen kuin lähti kiertämään mua. Ei oo tollasia ennen harrastanut, todennäköisesti valjaat ja hihna kummastutti, ne kun kaivettiin luonnollisesti ekaa kertaa vasta kisoissa hommaan mukaan. Pujottelussa kiersi vähän yhtä tolppaa, ollaan naksuteltu törpön kiertoa joten pienen sheltin päässä lähti ajatus lentämään. Kaikkiin vasemmalle käännöksiin olin tyytyväinen, niissä Dio piti paikkansa ja käytti takapäätään hyvin. On se jotain oppinut! Istu ja odota-kyltillä rysäytti suorilta maihin koska näin tehtiin edelliselläkin kyltillä. Tämän uusin sillä Dion pitäisi osata istahtaa perusasentoon kun pysähdyn. Lopun hidas kävely oli myös siisti ja se tehtiin häntä tyylikkäästi kaarella. Pisteitä saatiin 85/100 joten saldo oli yllättävän hyvä eikä Dio pomppinut niin pahasti kun pelkäsin! Ehkäpä sitä uskaltaisi kohta virallisiinkin kunhan muutamat yksityiskohdat on saatu vielä hiottua´.

Piupalin rallyt

Kisoista koirat pääsivät hoitoon koska lähdin viihdyttämään itseäni musiikin parissa. Kuvassa osa laumasta, pennelispitzit eivät päässeet vielä tähän kaverikuvaan. Kuva: Vuokko C.


Tänään kävi niin hassusti, että ilmoitin Flown näyttelyyn! Because i can. On hauska saada Flowlle toinenkin arvostelu nyt kun siitä on tullut koiran kokoinen eikä se ole enää sellainen ihan silakka.

lauantai 14. toukokuuta 2016

No jopas jotakin

Tää aika vaan kuluu ihan humahtaen! Vaikka mitään en asian eteen tee. Melkein kuukausi viimeisestä kirjoituksesta mutta eipä me toisaalta olla ihmeitä tehtyä tässä välissä. Kelit ovat suosineet joten uimakausi on korkattu kunnolla. Kuin myös punkkikausi, örks.



Kaksi päivää Exprolinen laittamisen jälkeen. Eikä Dio ollut käynyt edes uimassa siinä välissä... Täytyy hankkia tehokkaampia aineita.


Jotain me ollaan toki tehty kuten käyty mätsärissä. Espoossa oli 7.5 SPL Luu:n järkkäämä mätsäri, minne ajattelin sheltit viedä. Paikalla totesin, että koiria näyttää olevan suht vähän joten ilmoitin kannatuksen vuoksi tuon mustavalkoisen näytelmäkoirankin mukaan. Hippi aloitti vetskuissa, joita oli kolme paikalla. Tuomari ei meinannut uskoa pienen kikkailijan ikää. Joo, on se lähes 10,5 vuotta ja kyllä, se on vähän holtiton otus edelleen.

Kuva: Petsku Petonen


Päivä alkoi hauskasti Kikkiäisen kikkaillessa itsensä ykköspallille! Voitosta saatu koiranpeti oli mielettömän iso ja hieno, lisäksi palkintopussissa oli vaikka ja mitä!


Seuraavaksi oli Flown vuoro. Flowhan on ollut näytelmäkehissä kerran pentuna ja toisen kerran hakiessaan EH:n pari vuotta sitten. Siitä huolimatta F esiintyi erinomaisesti! Jopa niin hyvin, että olin itsekin hämmentynyt. Se liikkui hirveällä vauhdilla eikä tarjonnut seuraamista tms muuta hyppelyä. Muutamat voltit se heitti vauhdissa. Malttoi pönöttää paikoillaan pitkiä aikoja vaikkei sitä sille ole koskaan opetettu. Flow saikin kehujen kera punaisen nauhan joten ajattelin tämän olevan Flown näytelmäuran kohokohta! Punaisten kehässä sattui kuitenkin niin hassusti, että Flow meni ja voitti. Tuomari kehui kovasti Flown liikkumista, rakennnetta ja käytännöllistä turkkia. Kaikkea ihmeellistä voi siis tapahtua! Tuomarina toimi bc kasvattaja Borderiinan kennelistä joten olen varsin tyytyväinen lopputulokseen.

Mitäs se Flow siellä ykköspallilla! Kuva: Petsku Petonen


Tämän jälkeen pääsi Dio kehään jossa oli lopulta sinisten 2! Dio esiintyi tosi hienosti mutta oli aika bikineissä sulkasadon takia. Kaikille silti sijoitukset, ei paha!

BIS-kehään sain Flowlle lainahandlerin, se kun oli todennäköisesti helpompi antaa jollekin muulle esitettväksi kuin Hippi.

Hippi esiintyi tapansa mukaan kuin tinasotilas, ainoastaan liikkeet ovat hieman hasardit kun samaan aikaan pitää näpsiä lahjetta ja tarjota seuraamista. Ei niin nättiä.


Lopulta kävi niin, että kaikkein epätodennäköisin yksilö menestyi parhaiten kun Flow päätyi BIS5-sijalle :) Vähän tympeää oli kun vijoitettavat oli valittu jatkoon, tokaisi yksi tuomareista riittävän kuuluvasti että hän ei sitten tykkää yhtään tuosta bortsusta. Joo, ei tartte tykätä muttei tartte kailottaa sammakoitaan niin, että kuuluu omistajalle asti. No Flow tuskin tulee jatkossa kiusaamaan olemassaolollaan näyttelykehiä, sillä riittää puuhaa muilla areenoilla. Tämä oli selvästi Flown once-in-a-lifetime-näyttelykäynti.

Palkinnot olivat kerrassaan uskomattomat. Tavaraa tuli niin paljon, että auto oli aivan täyteen tupattu. Saldona 12kg carnilove-säkki, 3x1,5kg carnilove-pusseja, iiiso koiranpeti, 2xNutrolin, 3xepi-soothe shampoo, muumipyyhe, tassupyyhe, 2xensiapulaukku, valjaat, tassuvoide, 2pkt laudeliinoja, koiran pelastusliivit, 2xtassupipo, taulu, muumitaulu, lasinalustoja, luita, leluja ja 50 euron edestä lahjakortteja! Kreisiä, sanon minä!



Uimakauden alkaessa lähti Diolta myös tukka. Se oli muutaman ekan uimareissun jälkeen rastoilla joten harjasin siitä isot kasat pohjavillaa. Nyt se olis sellainen superkätevä turkiltaan, täytyy toivoa, että uusi tukka kasvaisi vasta syksymmällä.


Vähän kuvasaastetta yhdeltä kauniilta kevätpäivältä.







Itse ilkimys taas vauhdissa, grr.




Flown kanssa olen yrittänyt bongailla sopivia rallykisoja mutta kaikki sopivat kisat tuntuvat olevan sellaisina viikonloppuina kun on jo muuta menoa. Myös Diolle voisi kohta katsoa jotain alo-kisoja. Yritän päästä sen kanssa oman seuran epävirallisiin RT-kisoihin parin viikon päästä. Kyllähän se melkein kaikki alokasluokan jutut osaa. Kokonaisen radan tekeminen on toki vielä oma haaste mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Niin ja Hipillekin jotkut ulkokisat!

Tänään olin arvostelemassa Tuusulassa koiratanssikisoja, ekaa kertaa vastaavana ylituomarina! 33 koirakon arvosteleminen kävi taas vallan työpäivästä, tuollainen rupeama vie kyllä tosi tehokkaasti mehut. Jokainen esitys tarvitsee saman herkeämättömän keskittymisen, pitää huomata kaikki liikkuvat osat ja saada niistä rakennettua oikeudenmukainen arvostelu jokainen osa-alue huomioon ottaen. Tämä oli neljäs arvostelemani kisa eikä tää arvostelu ole edelleenkään muuttunut yhtään helpommaksi. Silti se on edelleen niin kovin antoisaa ja mielenkiintoista. Ehkä helppous olisi huono asia, tässä täytyykin olla tietyllä tapaa nöyrä ja hyväksyä se tosiasia, ettei tätä lajia arvosteltaessa voi tulla koskaan "valmiiksi".