keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Pennuntuoksuista arkea


No niin, ipanan kanssa on kohta kaksi viikkoa eloa takana. Dio on kyllä hyvin hauska pentu. Äärimmäisen luonteikas ja erimielisyydet ilmoitetaan kipakasti ja kuuluvasti. Mutta silti niin hauska tapaus! Ja voi että, miten voi pentu olla kaunis, vaikka vähän vaaleanpunaisten silmälasien läpi sitä katsonkin...


Pieniä ongelmanpoikasia on ollut tässä parissa viikossa. Dio ei alkuun syönyt kauhean hyvin. Söi kyllä osan mutta jätti aina kuppiin jotain eikä ollut esim. nameista kauhean kiinnostunut. Siispä vähensin ruoan ihan minimiin ja heti jos jätti kupin, sai Flow tai Hippi syödä ruoat. Muutaman aterian sai myös multa ulkona kun oli ensin pysynyt kunnolla mukana pellolla. Tämän jälkeen alkoi ruoan arvostus nousemaan eikä kuppiin ole enää ruokaa jäänyt. Ruoan kanssa pelleily on ihan ehdoton nounou ja siihen puutun aika "rankalla" tavalla heti alusta asti. Useamman koiran laumassa syödään silloin kun kuppi tulee nenän eteen tai joku muu syö ne ruoat. Ja kun taloudessa on vielä Hippi, jolle rasvainen ruoka on kiellettyä, ei Dio voi ruokiaan jättää ihan miten sattuu. Mutta kuten sanottua, nyt kuppi tyhjenee kerralla ja nopeasti :)

Toinen "ongelma" on ollut yksinolo. Dio EI halua olla aitauksessa. Menee sinne kyllä itse leikkimään ja välillä nukkuu siellä mutta porttia ei saa sulkea tai tulee raivokohtaus. Ja raivokohtaukseen on kuulunut ääntä, paljon ääntä. Tein viime viikolla kaksi puolikasta päivää jolloin toisena päivänä tuli varsinainen deja vu, kun kotiin tullessani oli pentu ovella vastassa iloisena. Jotenkin oli tullut aitauksestaan ulos. Mulla oli kyllä videokamera mutta siitä oli loppunut akku puolen tunnin jälkeen. Onneksi mulla oli loppuviikko lomaa joten toin jättikevythäkin sisälle ja pentu pääsi sinne harjoittelemaan yksinoloa. Nukkui siellä hyvin mielellään ueammankin tunnin putkeen mutta virtpiikin iskiessä huusi suoraa huutoa kun halusi pois. Alunperin olin ajatellut, etten ota Dioa heti töihin mukaan koska ei voi kuitenkaan olla keittiössä muiden koirien kanssa vielä plus on todennäköisesti jaloissa ja karkaamassa ovelta klinikan puolelle kun ihmisiä juoksee eestaas kiireessä. Nyt kuitenkin päätin, että Dio tuleekin töihin harjoittelemaan häkissä olemista. Saa olla pukuhuoneen puolella mökissä, Flow seuraneitinä. Tällöin pystyn pitämään pidemmän ruokiksen jolloin voin tunnin verran viihdyttää pentua. Ja muutenkin saan päästettyä sitä pissalle parin tunnin välein tarvittaessa. Ekana päivänä Dio mekasti aikas lailla mutta tänään oli jo ihan hiljaa. Söi luutansa tyytyväisenä häkissä ja sitten nukkui muut kiltisti. Ruokiksella pystyy myös lainaamaan työkaverin koiria pentua viihdyttämään. Dio on päässyt myös välillä heräämöön leikkimään Putte-russelin kanssa.


Ehkä tää tästä. Töissä Diolle tulee onneksi totuttelua siihen, että ihmisiä kulkee eestaas eikä siihen kannata kiinnittää mitään huomiota.

Muuten Dio on päässyt tutustumaan erilaisiin paikkoihin. Ollaan käyty lähinnä eläinkaupoissa ja muutamassa muussa kaupassa. Kaikissa paikoissa Dio on reippaasti ja uteliaana vilistänyt menemään. Ihmiset tervehditään vuolaiden pusujen saattelemana mutta muita koiria Dio vähän katsoo etäämmältä. Tosin kotona Hippi äsähtää sille edelleen kaikista leikkiyrityksistä joten tuollainen lievä kunnioitus on ehkä ihan hyvä asia.


Viime lauantaina Dio myös pääsi katsomaan agilitykisoja kun oltiin taas pitkästä aikaa Hipin kanssa kisaamassa. Alkuun Dio oli ihmeissään juurikin tuosta koiramäärästä ja haukkumisesta mutta tilanne korjaantui kun huomasi miten paljon paikalla oli pusuteltavia ihmisiä.

Itse kisoista tuli kaksi hylkyä mutta ne eivät kerro Hipin erinomaisuudesta mitään. Ekalla radalla olin vähän kuutamolla ja unohdin lopuksi radankin mutta toka rata oli ihan tosihieno kunnes kaksi estettä ennen maalia jouduin vähän nostelemaan valuneita housuja ja Hippi juoksi väärälle esteelle kun ei parempiakaan ohjeita saanut :P Kiusallista mutta totta. Hippi oli tehnyt ihan tosi hienoa rataa siihen asti mutta nolla muuttui tämän äksidentin seurauksena hylyksi. No mutta hei, näitähän sattuu muillekin. Sattuuhan? Muutoin meno oli niin mutkatonta, että kisakalenteri on taas avattu.

Flow aloitti juoksut joten Janakkalan koiratanssikisat menee taas vähän vähillä treeneillä. Onneksi tämä kisa on maajoukkuekarsinta joten päästään sentäs edes mukaan. Olin jättänyt treenaamisen vähän lähemmäksi kisoja mutta nythän me ei halliin päästä juoksuisena joten mennään sitten ulkomuistista kisaamaan. Täytyy vaan taas muistutella omaan mieleen käskytys ja sitten peukut pystyyn, että Flow muistaa kaiken. Viimeksihän se on messarissa ohjelman tehnyt mutta kyyyllä se sen osaa.

Dio on muuten ottanut Flown isosiskokseen ja nukkuu tosi usein sen vieressä <3

Tosin tässä kuvassa Flow ei ehkä vaan huomannut sängyssä jo olevaa karvakerää ja kömpi kylmästi pennun päälle nukkumaan.

Pahoitteluni jälleen puhelinkuvia mutku toi luuri on yleensä mukana, järkkäri ei...

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Tänään on sun päivä


Maailman paras ja tärkein Hippiäinen täyttää tänään yhdeksän vuotta. Pitkä matka ylä- ja alamäkineen on taivallettu yhdessä mutta toivon, että matkaa olisi vielä rutkasti jäljellä. Niin rakas pieni otus, että sanat eivät riitä kertomaan <3

maanantai 16. helmikuuta 2015

Pari vuorokautta myöhemmin


Tuo pentu on aivan mieletön pakkaus :) Hyvin reipas ja rohkea shetlantilainen! Ekana iltana skannasi koko kämpän läpi, leikki kaikilla leluilla joita olin sille lattioille kasannut ja oli kovin kiinnostunut uusista kavereistaan. Ennen nukkumaanmenoa piippasi hetken mutta sitten nukkui koko yön hipihiljaa. Flow on tuosta uudesta kaverista hieman ihmeissään, saako tällä leikkiä? Hippi ei vaan oikein tykkää. Hippi tosin on niin mun koira, että kaikki tällaiset uudet karvakasat ovat sille aika kova paikka. Kyllä se tuohon vielä tottuu. Nyt vaan huomaa kuinka Hippi liimaantuu muhun esim. sohvalla. Onneksi Hippi pääsee tänään taas töihin mukaan, yksin. Flow jää pennulle hoitotädiksi kotiin. Pentu tosin asuu alkuun pentuaitauksessaan yksinolot, niinkuin Flowkin.



Koska Dio on ollut niin reipas, otin sen lauantaina mukaan Piskipajalle kun aikuiset pääsivät treenaamaan. Dio pääsi alkuun katsomaan hallia, juoksi häntä tötteröllä katsomassa uuden paikan. Tämän jälkeen meni häkkiin katselemaan muiden tekemistä. Itki alkuun hieman mutta heti kun oli hiljaa, pudotin häkin katosta maksakakun palasia. Hetken päästä Dio jo nukkuikin häkissä eikä välittänyt muista mitään!



Eilen pääsi pellolle irti "juoksemaan" muiden kanssa. Onneksi on tuo hankikanto joten pohja oli hyvä pienen pennun juosta.







Hippi melkein jo leikki Dion kanssa ;)



Ja kattokaa niiden häntiä, ihan samikset <3



On se suloinen!













Tasapuolisuuden vuoksi myös muista kuvia.









Ja vielä vähän pentua.








Yritin saada kaikki kolme samaan kuvaan. No, pennun kanssa tämä on lähes mission impossible. Tämä oli kuitenkin paras kaikista ei-onnistuneista vaihtoehdoista.


Nukkuva pentu on ehkä suloisinta maailmassa! (Nää vaan on kökköjä puhelinräpsyjä...)







perjantai 13. helmikuuta 2015

Perjantai kolmastoista


Joskus jotain hyvääkin voi tapahtua näin epäonnen päivänä :)









Meille muutti Dio! Oikealta nimeltään Nappulavaaran Kaikki Peliin. Aivan mahtavan reipas pieni sheltin alku!

tiistai 10. helmikuuta 2015

Fotoshutaamassa


Hitsi, tänään oli vieläkin nätimpi ilma kun sunnuntaina. Tänään uskaltauduttiin myös ekaa kertaa tänä talvena järven jäälle. Mua on harmittanut, ettei kunnon pakkasia ole ollut koska mä oon tosi arka menemään jäälle noin yleensäkin. Nyt oli kuitenkin joku ajellut siellä moottorikelkalla joten kävin noin 20 metrin päässä rannasta napsimassa kuvia :P Melko villiä! Ja tässä kuvia kyllästymiseen asti. Tänään tuli varsinkin Hippiäisestä kovin pomppivia ja ilmavia kuvia. (Flowkin pääsi ihan vähän juoksemaan kun aurinko oli pehmittänyt lumen, en raaskinut pitää toista hihnassa...)