sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Voihan helle


Jösses tätä kuumuutta. Koirat on ihan poikki ja edelleen lenkit korvautuvat uimareissuilla. Myöhään illalla/yöllä voi käyttää normilenkillä mutta on tää silti aika tukalaa aikaa koirille. No, ei näitä hellepäiviä voi loputtomiin kestää!

Tiistaina oltiin Sallan ja valkoisten kanssa treenaamassa piskipajalla, tarkoituksena oli ottaa kisanomainen suoritus. Flow oli niin tohkeissaan kun pääsi tekemään pitkästä aikaa, että siltä pääsi pieni viuh-ääni kun olin ensin hetsannut sen "kehämoodiin" :D Eka veto oli ihan katastrofi. En edelleenkään ollut itse tarpeeksi kartalla ja Flow sähläsi kun ei muutakaan osannut. lisäksi muutamat liikesarjat eivät vaan toimineet. Tämän jälkeen pidin pienen tuumaustauon, jossa mietin miten ohjelmaa voisi Flowlle helpottaa. Flowlla on niin vauhdikas ja hektinen ohjelma, että ihan turha pitää siellä liikesarjoja jotka ovat hankalia koiralle. F kyllä yrittää parhaansa jos se on vaan sille mahdollista. Tämän jälkeen otettiin uusi veto, joka menikin paremmin. Vielä pientä haparointia, mutta kokonaisuutena paljon parempi. Vaikka nämä kisatreenit menivät huonosti, näyttivät ne kuitenkin selkeästi mitkä asiat eivät vaan toimi. Hyvä, että tulivat tässä vaiheessa esille jolloin niihin pystyy vielä vaikuttamaan.



Perjantaina sain yllättävän ylityövapaapäivän joten lähdettiin vähän suunniteltua aikaisemmin Turkuun. Käytiin taas sannan ja Novan luona. Flow on niin liikkis kun se alkaa jo parkkipaikalla heiluttamaan häntää ja pitämään ihmeellistä mouruamista. Se niin tunnistaa Novan kotipihan :) Tämän jälkeen rappukäytävässä suditaan portaat vauhdilla ja oikean oven kohdalla alkaa hilliton tepastelu ja hännänheilutus. Nova on edelleen jotain niin suurta ja tärkeää Flowlle! Helteen takia pohdittiin ohjelmia lähinnä sisätiloissa videoiden parissa. Illalla käytiin vielä uittamassa koirat ja parkkipaikan vieressä treenattiin lähinnä mun askelluksia. On tää niin hankalaa, kaikki askelkuviot tuntuvat niin simppeleiltä kunnes siihen tulee koira mukaan! Jospa mä jättäisinkin Flown pois kisoista koska ilman sitä on paljon helpompi muistaa oma tekeminen :P
Lievästä onnahdelusta huolimatta on omat muuvit tehty nyt niin selkeiksi kun mahdollista. Ja Flowllakin on helpompaa kun tiedän mitä olen tekemässä.

Samalla Turun reissulla sain myös haettua Flown edustusloimen Helsittarelta. Siitä tulikin varsin hieno!

Tänään oli Hipin vuoro päästä baanalle kun lähdimme Lohjalle agilitykisoihin. Päivä oli vain niin helteinen, että jälleen kerran mietin osallistumisen mielekkyyttä. Käytin koirat uimassa menomatkalla ja ne pysyivätkin mukavan märkinä kisapaikalle asti. Halli oli onneksi viileä mutta eipä siellä pystynyt koiraansa lämmittelemään vaan se piti tehdä ulkona. Kisoissa oli myös epikset retro-sellaiset eli mukana oli kavaletit ja taukoruutu! Hetken mielijohteesta ilmoitin Flownkin mukaan kun se sattui olemaan messissä eikä rata näyttänyt niin pahalta. Valitettavasti radasta ei ole videota mutta Flow teki aina muutaman esteen kunnolla kunnes sinkosi jonnekin. Positiivisia asioita oli silti paljon. Puomi oli kahdesti ja F osasi mennä 2on2off:iin hienosti vieraassakin paikassa. Samoin A onnistui ja kepit! Kavaletit seurautin sillä eihän Flowlla ole luonnollisesti mitään käsitystä kyseisistä härpäkkeistä ja 1,5 metrin välit olisivat taatusti tuottaneet hammastikkuja jos F olisi sinne sinkaissut vauhdilla. Eka keinu oli lentokeinu mutta toinen suoritus oli hieno. Plussan puolelle siis jäätiin. Enää Flown tarttis oppia tekemään rataa ja mun tarttis oppia ohjaamaan sitä. Eli ihan hetkeen ei meitä nähdä virallisissa kisoissa, jos ollenkaan.



Hipillä eka rata oli Saviojan Annen hyppäri, oikein kiva rata! Hippi agility-terapiakoira teki oikein näpsäkän nollan mutta silti tuntui, että se ei liikkunut ihan täysiä. Eikä varmaan mikään ihme kun ilma oli mitä oli, vaikka halli olikin ihan suht mukava lämpötilaltaan. Hippi oli ihan supertohkeissaan radan jälkeen mutta päätin silti jättää toisen startin menemättä. Hipiltä puuttu ihan täysin kyky tehdä vähän vähemmillä tehoilla joten mun tehtävänä on vahtia, ettei mitään satu. Sorry Hippi, pääsit vain yhdelle radalle tänään. No can do.



lauantai 19. heinäkuuta 2014

This is how we party

Lenkit korvattu taas tällä. Koirat tykkää!



Panda saanut uuden lookin (on rapsuttanut päätään kuraisella tassulla...)





Hippi ja Flow kävivät keskiviikkona Remediumissa hierottavana. Parin viikon takaisen H&F-kombinaation yhteistörmäyksen ansiosta oli molemmilla jumeja tällistä johtuen. Tämän takia on koirat olleet levossa eikä tietenkään olla treenattukaan. Flown MM-ohjelma on edelleen yhtä hukassa kuin ennenkin joten tarttis varmaan tehdä jotain. Onhan tässä toki vielä aikaa (oliskin!).

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Koiratanssikisoissa Veikkolassa


Lauantaina oli Veikkolan koiratanssikisat jonne suuntasimme jo aikaisin aamulla. Olin lupautunut auttamaan järjestelyissä joten menin jo kahdeksaksi hallille vaikka kisat alkoivat vasta 11:30. Kyllähän agilityesteiden siirtelyyn, kehän rakenteluun ja muun sadan liikkuvan osan järjestelyyn saa aikaa kulumaan! Kävin ennen kisaa pikaisesti Flown kanssa kehässä, lähinnä vain palkkasin positiot ja muutamat vaihdot. Flow on siitä jänskä koira, ettei sen kanssa tarvitse jännittää kilpailemista. F kyllä tekee just sen mikä sille on opetettu. Meidän vuoro oli viidentenä. Kerrankin HTM:n alokasluokissa oli paljon osallistujia, yhteensä kuusi koirakkoa!

Flown esitys meni kutakuinkin putkeen. Jalkojen välistä ei ihan osannut lähteä kiertämään mua vaan siinä tuli pieni, hetkellinen hämäännys mutta hyvin F pääsi siitä jatkamaan. Sivuaskeleet ovat tuollaiset hätäisen näköiset kun Flowlla on niin kauhea kiire tehdä niitä mutta eiköhän ne ajan kanssa siitä parane. Ja hei, Flow ei hilannut niissä peppuaan juurikaan maassa vaan stop-kuuri teki tehtävänsä, ei tarjonnut istumista!

Pisteitä Flow sai 165 joka oikeutti myös kunniamainintaan ja 3. sijaan! Samalla toki myös oikeus kisata avoimessa luokassa minne siirrymmekin seuraavaksi. Treenataan lisää ja sitten kisataan kun positiot ovat paremmat.
Tuomarikohtaiset pisteet ja kommentit:
Mirja Ovitz: Tekn. 85, tait. 80 yht. 165
Frida Binette, Ruotsi: Tekn. 82, tait 85 yht. 167 "Tappar position bakdel i position 1 och 5. Saknar något brunt i ringen. Snygg tajming"
Johanna Mamrelund, Ruotsi: Tekn. 82, tait. 81 yht. 163 "Work more with the timing in the music"

Ja tässä vielä esitys. Tarkoituksella simppeli ja yksinkertainen jotta sai koiralle mukavan kisakokemuksen :)


Sitten odoteltiin FS avo-luokkaa jotta Hippi pääsi estradille. Sille oli tullut jo aika pitkä päivä eikä lämppäkehässä tehdyt pienet valmisteluliikkeet antaneet toivoa hyvästä suorituksesta :P. Hippi oli aikas innokkaalla tuulella ja ah, niin äänekkäällä päällä. No, ei muuta kuin onneaan kokeilemaan.
Hippi oli kehässä juuri niin veikeä kuin osasin odottaakin. Kikkaili omiaan, VINKUI ja möykkäsi. Teki aina välillä jotain oikein ja sitten taas ympäriympäriympäri. Lopussa mua alkoi naurattamaan koska Hippi oli niin pöhelö. Mulla ei oo mitään sanottavaa siihen mitä Hippi tekee. Ja tuo otus tietää sen varsin hyvin :D Tästä jodlauskonsertista emme luonnollisesti saanut ihan hirveästi pisteitä mutta silti nämä riittivät kolmanteen sijaan viiden koiran porukasta.

Tuomarikohtaiset pisteet ja kommentit:
Mirja Ovitz: Tekn. 80, tait. 70 yht. 150
Frida Binette, Ruotsi: Tekn. 78, tait 80 yht. 158 "Flera missar i utförandet. Ljudar stor del av programmet. Tajmar musiken mycket bra!"
Johanna Mamrelund, Ruotsi: Tekn. 72, tait. 66 yht. 138 "Too much sound from the dog! Work with the interpretation of the music. Some moves= really great"



Vaikka Hipin kanssa ei voi koskaan mitään ihmeellisempiä tuloksia saavuttaa, on sen kanssa vaan niin hauska tehdä. Ei ton kikkailijan kanssa vaan voi ottaa näitä kauhean vakavasti <3


torstai 10. heinäkuuta 2014

Maajoukkueleirillä


Sunnuntaina oltiin maajoukkueporukan kanssa treenaamassa DreamTeam-areenalla. Päivälle tuli mittaa matkoineen yli 12 tuntia mutta niin se aika tuppaa vilahtamaan hyvässä seurassa. Jokaiselle koirakolle oli varattu puolisen tuntia tehokasta treeniaikaa. Muut sitten kommentoivat ja auttoivat. Äärimmäisen hyvä ja toimiva systeemi. Flown kanssa tein koko ohjelman uuden alun kanssa. Ja kas, olin itse ihan pihalla koko ajan. Vähän väliä huomasin olevani väärässä paikassa väärään aikaan! Siis voihan järkkyä, miten hajalla tuo esitys onkaan! Eihän me olla tehty sitä kun huhtikuun alussa viimeksi mutta jotenkin reteesti aattelin, että kyllä mä sen osaan ja muistan. Flow kyllä yritti kovasti ymmärtää ohjeita mutta silti tuli monta katkoa kun sormi suussa mietin, että mitäs nyt piti tehdä. No, ehkä on parempi huomata esityksen (ja omat) vajaavaisuudet tälleen kuukausi ennen kisoja. Tämän lisäksi ihmettelin kun Flown aiemmin varmat tassujen nostot olivat muuttuneet epävarmemmiksi. Tällekin löytyi varsin nolo selitys, muistin väärin kumpi oli jalka oli tassu ja kumpi toinen. Ohjelmassa on kohtia jossa nostan itse jalkaa ja Flow nostaa saman puolen jalkaa. Tämä onnistui vähän kehnosti kun käskytin samaan aikaan väärää käskyä. Siis miten voi olla näin tupeloivaa touhua! Nyt täytyy ihan tsempata ja keskittyä tähän touhuun silleen kunnolla. Tälleen vasemmalla kädellä tehtynä ei tule kuin sutta ja sekundaa.
Onneksi F ei ota nokkiinsa tällaisesta pelleilystä.

Tässä hieno freestyle-joukkue varakoirakon kera


Flowsta oli muuten juttu paikallisessa Kirkkonummen sanomissa.



Tänään oltiin taas Sennin agilitykoulutuksessa. Mietin jo, että Hippi pääsisi taas treenaaman jos Flow meinaa olla yhtä aivoton kuin viimeksi mutta mustavalkee päättikin olla tosi mallikas! Rata oli lyhyt pätkä missä piti mm leijeröidä puomi. Flow ei ole leijeröintiä ennen harrastanut mutta napsi puomin takana olevat hypyt ongelmitta. Enemmän ongelmaa tuotti hieman lyhyet estevälit minkä takia Flow välillä kaahasi riman alas jälkimmäiseltä hypyltä. Noin muuten viime kertaiset puhuttelut rimojen pudottelusta olivat tehonneet koska tänään ei lennellyt kuin satunnaisia rimoja. Tällä kertaa oli myös puomi radalla ja F esitti tosi hienoja puomeja! Kontaktit oli nopeat eikä F varastanut kertaakaan vaikka se ei siis tuolleen kaahailuradan jälkeen ole puomia ennen tehnyt. Pakkovalssia tehtiin niin, että heitin koiran merkkaavalla kädellä esteen yli. Tämän Flow luki yllättävän hyvin.
Koska tunnilla ei ollut tällä kerralla muita koirakoita, pääsi Hippi välillä tekemään puomia jotta Flow sai pitää taukoja. Hetsasin Hippiä tosi paljon ja se teki myös hienoja puomeja. Juoksi tosi kovaa, lähes liukuen alas asti. Nää puomit kun sais nyt siirrettyä kisoihin asti.

Helteiden takia koirien lenkit ovat taas korvautuneet osittain uimareissuilla. Päivittäin on koirat päässeet jonnekin päin pulikoimaan ja sehän kelpaa näille. Tosin Panda on pidetty visusti rannan puolella, se kun ei ole tänä kesänä kutissut käytännössä ollenkaan kun ei ole käynyt uimassa. Toisaalta vähän tylsää mutta eipä Panda samalla tavalla uimisesta innostu kuin nuo kaksi muuta sekopäätä.


lauantai 5. heinäkuuta 2014

Pläjäys kuvia


Tästä tulee taas tällainen epämääräisesti pomppiva kirjoitus, tapa on selvästi jo niin pinttynyt ettei siitä eroon pääse.
Alkuun muutamia kuvia joita on taitavat kuvaajat napsinut. Juhannuskisoista löytyi mm. Irene Vinhan ottamia kuvia

Hipin lähtökiihdytys


Keinulla juostaan täysillä päähän ja sitten ootellaan.


Lentävä karvapallo <3


Ja Sirpa Saari oli myös napsinut kuvia :)

Tassut sievästi ristissä


Hipin hypyissä ei ole turhaa ilmavaraa


Sitten oli vielä nämä Satu Tuomisen ihanat kuvat Lohjan näyttelystä :)



Lisäksi pakolliset poseerauskuvat. On se nätti!



Palkinto rankasta näyttelykokemuksesta.


Kiitos kaikille kuvaajille. Ihanaa, kun jaksatte napsia näitä muistoja eri tapahtumista :)

Juhannuksen jälkeisenä torstaina oli Flown agilitytreenit. Flow oli hieman hmmmmm, hasardilla tuulella. Ekaa kertaa kävi mielessä, että ehkäpä tämä ei ole kuitenkaan ihan järkevä harrastus Flowlle. Treeneissä lensi rimat, siivekkeet ja kannakkeet kun F pinkoi menemään maaninen ilme silmissään. Mustavalkeella on lievä vauhtisokeus eikä järki pysy näköjään aina matkassa mukana. Rimoista ei Flow välitä pätkääkään joten nyt sille huomautettiin kun lennätteli niitä mennen tullen. Senni sanoi, että osaa kyllä hypätä kun keskittyy mutta vauhdin lisääntyessä liitelee miten sattuu. Nää treenit tuntuivat niin villeiltä, että loukkaantumisen riski on hyvinkin todellinen. En todellakaan halua ottaa sitä riskiä joten täytyy kyllä miettiä mitä tämän lajin kanssa tehdään.

Hiilwörkkiä ollaan treenattu niin viime tiistaina kun keskiviikkonakin. Maanantaina oltiin Emilian ja shelttien kanssa treenaamassa. Flow jatkoi sivuaskeleiden hinkkaamista. Olen tehnyt nyt niin, että muutaman sivuaskeleen jälkeen olen pyytänyt Flown seisomaan joten sen ei kannata hiissata peppua maassa mikäli haluaa nopeasti suorittaa seisomisen. Tämä on ainakin jossain määrin toiminut. Koiralle olis kyllä reilumpaa jos käsky olisi eri tokoseuraamisessa ja HTM-seuraamisessa... Täytyy siis alkaa yhdistämään uutta läslyä seuraamiselle jossa ei istuta pysähdyttäessä! Tosin Flown treeneissä ei vasemmalla seuraamisessa ole ollut tilanteita missä pysähdytään mutta nyt näissä sivuaskeleissa on istumisen ennakointi aiheuttanut pientä päänvaivaa. Tai ainakin se näyttää hassulta.

Treenien jälkeen koirat saivat juosta kentällä. Tai Flow lähinnä kiersi laukkaympyräänsä sheltit perässä. Normaalisti oon komentanut Hippiä ettei se saa oikoa ja kiilata Flown eteen mutta nyt siinä hässäkässä Hippi pääsi jotenkin kurvaamaan suoraan Flown eteen ja puraisemaan sitä kyljestä niin että F teki kuperkeikan. Hippikin otti osumaa sillä se seisoi hetken paikoillaan sen näköisenä, että keuhkot tyhjenivät. Sitten se varoi hetken vasenta jalkaa mutta kun houkuttelin namilla, unohtui ontuminen hetkessä. Hitto, ei noita kahta aivotonta voi antaa yhtään juosta keskenään niin ettei olisi haukkana vahtaamassa niiden touhuja. Käytin koirat pienellä lenkillä ja onneksi näytti siltä, että säikähdyksellä selvittiin tästä törmäyksestä...

Keskiviikkona treenattiin jälleen piskipajalla. Tein nyt musiikin kanssa Flown ohjelmaa. Vaihdot sujuvat nyt ongelmitta ja oikean puolen seuraaminenkin oli jo kohtalaista. Tuli sellainen olo, että olisi oikeasti kiva päästä kisaamaan viikon päästä! Toivottavasti vaan juoksut eivät alkaisi, viime HTM-kisathan menivät ohi juurikin juoksujen takia.

Eilen askarreltiin Vuokon kanssa Flown esitykseen kivi. Saatiin vinkki teatteripuolen asiantuntijalta, että finnfoam-eristelevystä saisi parhaiten rakennettua kevyen "tekokiven". Alkuun noita levyjä liimattiin kuusi päällekkäin ja sitten kun olivat kuivuneet, sahattiin kasa uuteen muotoon.


Pohjaan koverreiin kolo jonne saa työnnettyä pienen vesikanisterin painoksi. Vaikka tuo on rakennettu leveämmäksi alhaalta, saattaa se silti kipata tai ainakin liukua alta pois kun Flow ryysää vauhdilla sen päälle. Nyt tuo on superkevyt kantaa ja painoksi voi laittaa vettä, jota varmasti saa kisapaikalta. Näppärää!


Sitten spray-maalia pintaan ja niin on kivi valmis. Ja näyttääkin ihan riittävän paljon kiveltä. Vähintään yhtä paljon kuin se edellinen saavi+harmaa peitto-viritelmä ;)



Materiaali on yllättävän kestävää, Flow testaili sitä eikä siihen tullut kuin pieniä kynnenjälkiä pintaan! Ennen MM-kisoja täytyy vetää se päällinen vielä uudella kerroksella maalia niin näyttää sitten hyvältä. Pintakin jäi sahaamisen jälkeen hieman röpelöiseksi mutta se vaan lisäsi kiven näköä.

Koska Panda pääsee niin harvoin esille, on tässä tällainen bad hair day-kuva tältä päivältä.


Flow sai leikkiä Frisbeen kanssa. Tai no, näyttää vähän siltä, että mustavalkee pelkää frisbeetä ;)


Ja Hippi on Hippi <3