sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Ei kahta ilman kolmatta


Tyytyväinen luokkavoittaja kolmannen sertinsä kera


Flown koiratanssi-ura on ollut kertakaikkiaan melkoisen mahtava. Vaikka oon aina ajatellut, että sen kanssa on edetty niiin hitaasti, on se kisoissa kerännyt hienoja tuloksia supernopeasti. Toisaalta Hipin kanssa tottui siihen että laji on aina vähän hankala mutta Flown kanssa se on ollut erilaista. Kyllä tuo Flown hiljaisuus toki vaikuttaa, Hipin kanssa kun piti aina vähän himmailla ettei kierrokset nousseet liian korkealle ja kyllähän se näkyi. Eri koirien kanssa erilaiset ongelmat ja hyvä niin, pysyy harrastamisen mielenkiinto yllä kun aina on jotain pulmia ratkottavana itselläänkin :)

Saavuttiin kisapaikalle Salon koirahalliin silloin kun FS ALO oli juuri alkamassa. Hippi oli ilmoitettu AVOon mutta koska olin itse töissä tuplakisojen jälkimmäisessä kisassa niin tultiin aika viime tipassa paikalle että päivästä tulisi edes vähän lyhyempi. Kehään emme ehtineet tutustua mutta ajattelin ettei se nyt Hippiä niin haittaa. Raahasin kamat halliin, käytin koirat pienellä lenkillä ja sitten vuoroa odottamaan. Arvostelemassa oli kaksi ruotsalaista tuomaria joten oli ihan mukava nähdä millaisia arvosteluja heiltä tuli.

Hipin suoritus oli harmillisen hämmentynyt. Sille tuli ihan selkeitä black outteja joissa se jäi seisomaan(!) paikoilleen. Ei se haukkunut (välillä vinkui) mutta enemmän mua harmittaa tuollainen koiran hämmentyminen. Se teki osia tositosi hienosti mutta sitten tuli noita patsasteluja jossa se jopa katseli ympärilleen mitä se ei ole ikinä ennen tehnyt. Aina se on sentään jotain omiaan härveltänyt ;). Eihän me olla kunnolla treenattu pitkiin aikoihin, ainakaan musan kanssa. Ei pitäisi olettaa että kyllä se Hippi aina jotain tekee, nyt vein sen tilanteeseen jossa sille tuli selvästi ekaa kertaa pieni häiriö tekemismoodissa. Kikkiäinen sai kehän jälkeen kuitenkin paljon broiskun sydäntä joten en jaksa uskoa että tämä jäi sen mieltä hirveästi kaihertamaan. Omistajalle tuli enemmän henkisiä traumoja :D Hippi sai silti hienot pisteet (165) vaikka taiteelliset jäivät ymmärrettävästi hieman alakanttiin.

Johanna Saariluoma: Tekn. 89, tait. 78 yht. 167: "Teknisesti vaikeita liikkeitä pitkin ohjelmaa. Pari haparointia. Tulevaisuudessa toivoisin hieman pidemmälle kehitettyä koreografiaa. Innokas koira, jonka vinkui jonkin verran. Kaunista, rauhallista ohjausta."
Johanna Mamrelund (SWE): Tekn. 90, tait. 79 yht. 169: Energic dog. Work with the flow so all the "stops" disappear. Very nice cooperation (teamwork). High quality of moves. Work with the interpretation on music"
Sara Peiper (SWE): Tekn. 83, tait. 76 yht. 159: "Some missunderstanding and stops time to time but good teamwork overall. Some noices from time to time, that disturbed the dog. Excellent timing to the music. Good hind legs work.
Olin unohtanut videokamerasta muistikortin ja se huomattiin vasta kun Hipin vuoro oli joten en ehtinyt vaihtaa tallennustavaksi kovalevyä. Hipin esitys on kuitenkin olemassa videolla ja lisäilen sen tänne heti kun sen saan :)

Näillä pisteillä Hippi sijoittui seitsemän koiran joukosta kolmanneksi :) Hippi teki taatusti parhaansa ja sen kanssa oli kiva käydä taas kehässä. Oon täysin tuuliviiri Hipin jatkon kanssa tämän lajin parissa mutta toisaalta kisataan jos siltä tuntuu ja jätetään välistä jos siltä näyttää :) Kisaaminen ei ole missään lajissa se pääasia ja Hippi rakastaa treenaamista ihan yhtä paljon.

Voittajaluokassa oli kuusi osallistujaa ja Flow niistä tokavikana vuorossa. Kehään tutustumisessa F oli hyvin innokas joten tehtiin muutamat temput joista sai narupallonsa niin jäi hyvä mieli nuorukaiselle.
Itse suoritus meni superhyvin. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin muutama pienenpieni stiplu tuli mutta koska olen enemmän kokonaisuuksien kannattaja, oli Flow taas ihan supertaitava. Flown kanssa on niin "omituista" olla kehässä kun se tekee koko ajan vain sen mitä pyydetään :D Ja vaikka välillä on hitaampia kohtia, se malttaa tehdä niissäkin yhtä huolellista työtä kuin vauhdikkaimmissakin kohdissa. Hipillähän on aina ollut vain yksi vaihde, täysiii, joten tällainen on ihan uutta meikäläiselle.
Kun pisteet tulivat seinälle, olin kyllä iloisesti yllättynyt. Yleensä Suomessa on annettu vähän nihkeästi korkeita pisteitä mutta nyt Flown huikeat 187,33 pistettä oli kyllä aikas hienoa :) Näillä pisteillä Flow myös voitti luokan. Kolme kisaa voittajassa ja kolme luokkavoittoa sertin kera. Olen aidosti yllättynyt ja vilpittömän iloinen tästä. Nöyränä jatkamme tätä pientä puuhasteluamme ja toivomme, että sama flow jatkuu tulevissakin kisoissa.

Tuomareilta tuli mukavia kommentteja ja varsinkin ruotsalaiset arvostivat yhteistyötämme tosi paljon.

Johanna Saariluoma: Tekn. 94, tait. 89 yht. 183: "Teknisesti taidokas, huolellisesti suoritettu ohjelma, jossa koira työskenteli hyvällä asenteella. Alienit saatiin kotiin tänään"
Johanna Mamrelund (SWE): Tekn. 96, tait. 95 yht. 191: "Very high quality of moves. Really nice teamwork and cooperation. I´, impressed of the dog and the handler. Fast dog without stress= <3. Good interpretation of music" Sara Peiper (SWE): Tekn. 93, tait 95 yht. 188: "Great performance! Outstanding :) Really Nice sidewalks. Good that you showed tempochanges in the program" Melkein tuli tippa linssiin kun luki noita kommentteja :) Tää laji on kuitenkin vähän (paljon) pois mun mukavuusalueelta koska oma tekeminen ei tule todellakaan luonnostaan. Siksi olen aina panostanut enemmän koiran teknisyyteen ja tekemisen riemuun ja nyt tämä paistaa läpi niin että tuomaritkin sen noteeraavat :) Hyvähyvä!

Niin ja samaan aikaan kun Flow tempaisi sertinsä, sai Kaiku-veli hienon ykkösen tokon voittajaluokasta :) On nää vaan niin supersiskokset <3

Tänään otettiin hallilla ihan pienet tokotreenit Hipin kanssa. Hyppynouto ja metallinouto ovat ns. helppoja liikkeitä, samoin liikkeestä istuminen. Ruutu onnistui liikkuroituna oikein hyvin, paikka oli aika takana mutta parempi niin. Tunnaria tehtiin kaksi toistoa, molemmilla kerroilla toi oman mutta siirsi väärää. Tosin tunnaria ollaan tehty ehkä viime kokeissa viimeksi joten siihen nähden Hippi teki rauhallisesti. Koe olisi 10.5 joten ei ihme, että nyt taas aloitetaan tää tokotreenaaminenkin ;)

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Pientä viilausta






Koirilla on uimakausi taas alkanut. Lämmintä on piisannut sen verran että on uskaltanut päästää pöhköt järveen. Pitkiä aikoja en ole antanut vielä uida kun yöt ovat ainakin olleet vielä tosi kylmiä mutta eiköhän tää tästä taas lämpene. Itse toki tarvitsen hyvinhyvin paljon lämpimämmän veden ennen kuin suostun uimaan mutta koirat eivät ole onneksi niin nuukia.

Treenasin keskiviikkona pikaisesti molempien koirien kanssa huomisia kisoja varten. Hipille palkkailin lähinnä edessä kävelyä, se kun tuppaa menemään aika vinoon. Palkkaan sen AINA vasemmalla kädellä niin että heitän vielä enemmän vasemmalle mutta silti se hölömö kaartaa oikealle ja naksauksen jälkeen kääntyy aina ensin oikealle. Joku siellä vetää. Jälleen (tai ehkä enemmänkin edelleen) työskentely on melkoisen kiihkeää eikä ääneltä voi mitenkään välttyä. Sannan kanssa yhtä tökkivää kohtaa helpotettiin joten saa nähdä miten se toimii. Toisaalta Hippi on vähän poikkeuksellinen tyyppi ja sen helpot liikkeet ovat oikeasti tosi vaikeita. Sitten taas mukahelpot pyörähdykset ovat silkkaa pikkusheltin aliarvioimista eikä niitä voi tehdä kisoissa. Hipillä on kisannut viimeksi viime kesäkuussa Oulussa joten saa nähdä mitä kaikkea Kikkelström huomenna keksiikään!

Flown kanssa tein pätkiä lähinnä jotta itse muistaisin mitä tehdä ja milloin. Kas kun tässä on ollut Ylöjärven kisojen jälkeen paaaljon aikaa treenata mutta enpä ole tehnyt tämän ohjelman eteen mitään. Tämän takia ihan pelkän ohjelman muistaminen on edelleen hieman tökkivää joten täytyy vaan toivoa että pystyy ohjaamaan koiraa reilusti huomenna ja oikeilla käskyillä.

Torstaina kämmäsin sen verran Flown kanssa että päätin palkkailla sitä pikaisesti front ja side-tempuista kun jätin auton parkkihalliin. Jostain syystä Flow otti parkkihallin kaikumisesta hieman häiriötä eikä oikein kyennyt suoriutumaan näistä. Muut temput teki iloisesti mutta kun olisi joutunut seisomaan ja kävelemään mun edessä nokka menosuuntaan, tuli ongelmia. Yritin helpottaa ja kannustaa mutta kovasti mutta mustavalkee vähän tilttas. Jätettiin tämän treenaaminen sitten kokonaan mutta täytyy toivoa ettei se nyt vaikuta kisojen tekemiseen... En yhtään osannut tuollaista aavistaa kun F ei ole mistään paikasta ottanut mitään häiriötä mutta jostain syystä tämä oli uutta ja ihmeellistä. Eihän siihen maailma kaadu jos yksi temppu jää tekemättä, korjaillaan tätä sitten lisää kisojen jälkeen :)

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäispuuhasteluja




Ihanaa, miniloma! Vielä kun torstai oli ylityövapaa niin tässähän tuli pidempikin pätkä lomailua (jotka toki ovat kohta jo ohi). Kelikin on ollut kohdillaan joten kamerakin on päässyt taas ulkoilemaan. Ja ollaan treenattukin! Vieläpä aika paljon meidän mittapuulla. Torstaina käytiin Veikkolassa treenaamassa Katjan ja Susannan kanssa. Flow harjoitteli ufon vieressä seuraamista koska se haluaisi niin kovasti lähteä viemään alienia purkkiin joten palkkailin siitä että unohti esineet. Uutena temppuna (ehkä enemmänkin sovelluksena) treenasin front-tempusta tuunattuja sivuaskeleita mun edessä. Taskulamppu on katsetargettina ja yllättävän nopeasti Flow alkoi sivuaskeleita tarjoamaan, pysyi jopa ihan suorassa.



Hippi pääsi tekemään vähän HTM:ää. Positioita on mukava hinkata tuollaisen työmyyrän kanssa vaikkei meillä ole edes ohjelmaa tai kisasuunnitelmia. Koska Hippi kävi keskiviikkona Hyytiäisen Marin hoidettavana, oli Hippi periaatteessa levossa eikä tehnyt muuta.

Perjantaina meidän piti mennä koiratanssin möllikisoihin Tampereelle jotta olisin voinut palkata Flowta ohjelman aikana. Heräsin klo 11 todetakseni että olin aamulla huitaissut herätyksen pois päältä. Ei sitten lähdetty treenaamaan. Illalla ajeltiin Turkuun ja pysähdyttiin Paimioon Kaiku-veljen kanssa lenkkeilemään.






Lauantaina Hippi oli ilmoitettu kolmeen starttiin Tsaun kisoissa. Kaksi ekaa rataa oli suht peräkkäin, klo 10 ja klo 11:30 mutta kolmas agilityrata olis ollut vasta 15:30 joten suunnitelmissa oli mennä vain nuo aamupäivän radat. Ekalla radalla oli tuomarina Henri Luomala. Muuten rata näytti kivalta mutta loppusuoran välistäveto mietitytti, enhän mä edes muista mitä Hipille niissä pitäis tehdä :D. Hippi kulki ihan hirmuista kyytiä, irtosi esteille ja mm. keinu oli nyt tosi hyvä. Sinne välistävetoon me sitten tyssättiin kun ajattelin "vähän" hidastaa Hippiä ennen ekaa hyppyä. Tämän ansiosta Hippi kielsi ja pudotti riman kun sen sitten sain sille hypylle. Ehkä mun pitäis joskus treenata näitä(kin) sillä mulla on ajoitukset ja ylipäätään ajatus ihan hukassa. Puomilla hoputin vaan juoksemaan kovaa alas joten hups, sieltä hyppäs. Onhan tässä toki mennytkin monta vuotta kun viimeksi ollaan virhe saatu puomilta. Piti itseasiassa ihan muistella ja on varmaan ollut jotain -09. Keskeytyksiä on ollut sen jälkeen ei-pysähdysten takia mutta kontaktivirheestä on viitisen vuotta. Toisaalta tällä mun tän hetken tyylillä noita vitosia saattaa tulla jatkossakin ellei asialle tee jotain.

Flowkin pääsi pihalle kokeilemaan keppejä ja pääsi Saaren Sirpan kameran eteen. Todistusaineistoa pujottelusta vieraassa paikassa :)


Välillä Flow vaan juoksi täysiä keppien ohi kun ei mukamas löytänyt oikeaa väliä mistä mennä sisään! Ei oo helppoo!


Hippi pääsi näyttämään miten pujottelu sujuu silmät kiinni. Pala kakkua! Kuva edelleen Sirpa Saaren käsialaa, kiitos hänelle näistä muistoista :)


Toinen rata oli Timo Teilerin käsialaa. Ihan uusi tuomarituttavuus. Rata oli tosi kiva, tykkäsin kovasti! Tällä radalla Hippi tuntui liikkuvan vieläkin vikkelämmin mutta oli silti äärimmäisen hyvin kuulolla. Ainoastaan puomi oli jälleen vähän epämääräinen, Hippi hyppäsi vieläkin selkeämmin mutta ilmeisesti joku kynsi kontaktille osui. Ei tää nyt ihan tälleenkään voi oikein jatkua joten joko alan treenailemaan tai sitten olen kisoissa napakampi. Anyway, tältä radalta saatiin nolla jolla sijoituttii kolmanneksi :) Onneksi saatiin palkinto toimistosta joten päästiin lähtemään pellolle lenkille kun Kaiku-veli tuli vielä moikkaamaan.



Sisko ja veli


Kisoista ajeltiin Sannan ja Novan luokse missä treenattiin tovi ja vietettiin hauska ilta. Hippi treenasi hieman ohjelmaansa jolla yritetään vielä kerran Salon kisoissa. Tosin Kikkelströn oli taas sen verran inskana ja vinkuvana ettei siitä taida tulla kuin yleisön viihdyttämistä :) Sillä on ohjelma täynnä vaikeita asioita mutta eipä se tekniikka oo koskaan ollutkaan SE Hipin ongelma vaan kaikki muu :D No mutta, käydään nyt katsomassa mitä Hippi tällä kertaa keksii. Hipin vapaudet ovat nykyään paljon suuremmat kuin sen velvollisuudet ja Hippi tietää sen varsin hyvin.

Flown kanssa treenaaminen on edelleen kokonaisuuksien rakentelua ja palkkaamista. Teen suhteellisen lyhyitä pätkiä sillä yritän edelleen suojella sen motivaatiota ja virettä. Ja siis sen tekeminenhän on parantunut ajan kuluessa ihan hirmuisesti, vauhtia ja asennetta on tullut roppakaupalla lisää ilman että tarkkuus olisi kärsinyt. Ja en missään nimessä halua tämän kuvion leviävän käsiin. Itseäni hieman hirvittää että reilun kuukauden sisään tulee kolmet kisat (Salo, SM-kisat ja Ruotsin reissu toukokuun lopussa) ja että Flown tekeminen kärsii tästä. Into ja halu tehdä on kuitenkin mulle ne tärkeimmät asiat, kaikki muu on toissijaista. Tekniikkavirheitä voi aina korjailla treenin kautta mutta jos into häviää niin siinäpä se sitten olikin. Onneksi intoa on mustavalkeella kokoajan enemmän ja enemmän joten ehkä tää on enemmän mun päänsisäinen juttu kuin todellinen mörkö. Hippi on työskennellyt aina niin satasella pennusta lähtien ettei sen kanssa ole koskaan joutunut pohtimaan tällaisia asioita, muita toki senkin edestä. Ongelmansa kullakin mutta onneksi niiden ratkominen on pääsääntöisesti varsin mukavaa hommaa!

Treenien jälkeen on hyvä heitellä palloa ja katsoa kun koira loikkaa!








Flown ja Flown bestis-pusukaveri Nova

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Viikkokooste


Kylläpäs on taas ollut vaikeaa kirjoittaa asioita ylös silloin kun ne tapahtuu. Sen takia pitää kirjoittaa tällaisia koostetekstejä.



Keskiviikkona Flow kävi toistamiseen Hyytiäisen Marin käsittelyssä. Viime kerralla jumissa ollut oikean takajalan pohjeluu oli huomattavasti parempi ja Flow käytti jalkaansa paremmin. Kintereen pikkuluista oli muutama joiden liikkuvuus ei ollut priimaa mutta nekin saatiin hoidettua kuntoon. Flow otti hoidon hyvin rennosti, nukkui lähes koko tunnin. Tämän hoidon jälkeen on Flow venytellyt takapäätään paljon enemmän. Seuraava kerta on 1-2 kuukauden päästä ellei mitään ihmeellistä ilmene tässä välissä.

Torstaina oli töissä mahdollisuus testata uutta CBCT-laitetta. Periaatteessa noissa kuvauksissa koiran pitäisi olla rauhotettuna koska kuvaus kestää 18 sekuntia eikä sen aikana saa liikkua mutta koska tiesin että Hippi kyllä kilttinä koirana antaa vääntää itsensä mutkalle eikä senkään jälkeen liiku, se kuvattiin hereillä.



Tosin Hippiäkin hieman hirvitti tuo koko hökötys ja hetki piti koiraa rauhoitella kun meinasi pieneltä sheltiltä tirahtaa itku.



Jalka teipattiin kiinni alustaan jotta se ei liikkuisi. Noiden lasersäteiden avulla saatiin oikea paikka katsottua. Laite ottaa siis 300 kuvaa 18 sekunnissa ja niiden perusteella voi luoda tällaisen supermakean 3D-rekonstruktion mitä pystyy pyörittämään ja kääntelemään katseluohjelmalla miten päin tahansa.


Tässä vielä muutama snapshot Hipin etujaloista


Kuvia pystyy myös "kuorimaan" kerros kerrokselta jolloin pystyy tarkastelemaan eri syvyyksissä olevia rakenteita. Tai voi katsella miltä pelkkä pehmytkudos näyttää, ilman karvoja.


Hipin varpaat kuvattiin sitä varten että sillä kuitenkin on niitä murtumia ollut niin näkee miten ne on parantunu ja ettei sinne vain ole muodostunut nivelrikkoa tms. Noiden kuvien tulkinta on toki oma taiteenlajinsa. Pitkän pyörittelyn jälkeen murtumat kyllä löydettiin- Näyttivät varsin siisteiltä eikä sieltä mitään ihmeellistä pompannut silmille. Hippi ei onneksi ole elokuun jälkeen päivääkään ontunut mutta mä en enää luota siihen että se oireilisi vaikka jossain kohtii olisi feelua.

Lauantaina oli Hipillä edessä taas pitkä työpäivä kun olimme lupautuneet näyttämään temppuja PetExpon sheltti-ständillä. Hipin tunnin välein vedetyt temppushowt keräsivät taas suuren yleisön pikkumustaa ihmettelemään. Ja Kikki temppuili kerta toisensa jälkeen yhtä suurella sykkeellä. Pientä (suurta) ääntä oli matkassa mukana mutta onneksi ne hävisivät muuhun hälyyn.

Flow pääsi messuille mukaan turistiksi mutta toki vähän treenattiinkin kun tollaisiin hälypaikkoihin pääsee niin harvoin koiran kanssa. Messuilla oli myös pentunäyttely ja kun kehät olivat ohi, käytiin vetämässä siinä pienet treenit. Flow ei messuympäristöstä ota mitään häiriötä, siellä saa lapset juosta ympärillä ja Flow tekee töitä silloin kun siihen avautuu tilaisuus. Tein ohjelman temppuja eri pätkissä ja palkkailin. Peruutuksissa huomasin että Flow ennakoi tosi vahvasti seinää/kehän laitaa ja alkaa hidastelemaan. Toisaalta varmasti ihan järkevää, kuka nyt haluaisi peruuttaa seinää tai aitaa päin mutta täytyy silti palkata jatkossa siitä että peruuttaisi kuitenkin hieman reippaammin kunnes käsken pysähtymään. Siitäkin huolimatta että takana on este. "Treenikehän" laidalle kerääntyi nopeasti lauma ihmisiä temppuja katsomaan joten saatiin hyvää yleisöhäiriötäkin. Käsittämättömän hyvin Flow sulkee kaiken ympäriltään kun se alkaa hommiin.

Pitkän päivän jälkeen oli kotona väsyneitä koiria mutta onneksi aamulla oli jo meininki erilainen kun lähdettiin agilitykisoihin. Hippi pääsi kaksi starttia juoksemaan omassa hallissa. Tuomarina oli uusi tuttavuus, Markku Kaukinen. Radat olivat tosi kivoja, ei mitään ärsyttävää vääntämistä. Agilityradalta rallateltiin nolla. Eipä siinä paljoa parannettavaa jäänyt, itse olen varsin tyytyväinen rataan :) Päästiin palkinnoillekin, kolmanneksi.


Hyppyrata kosahti heti alkuun kun huitaisin Hipin kolmosen takaakiertoon hieman huolimattomasti. Edes Hippi ei ihan ymmärtänyt tuollaista ohjausta. Tämän jälkeen hurviteltiin vääriin putkenpäihin ja napsittiin ylimääräisiä hyppyjä mutta se oli just siistiä :) Ei tällaiset hyllyt jää edes harmittamaan. Kikkelström paineli menemään naama virneessä just sinne minne kehno ohjaus näytti! Mut hei, ei tää oo niin vakavaa ;)





Sateinen keli + lämpät metsässä + hiekkahalli = korviin asti rapaiset ja hiekkaiset koirat. No, elämä on.

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Ihan mahoton Flow!




Kaksi voittajaluokan kisaa koiratanssissa kahden viikon välein ja plakkarissa kaksi sertiä. Siinä Flown saldo tähän mennessä. Tämän päivän kisa meni siis loistavasti siitäkin huolimatta että tultiin puoli kolmen aikaan yöllä kotiin ja aamulla oli kello soimassa ihan liian aikaisin. Onko järkeä sitten mennä keikalle ennen kisoja? No oli tottakai koska hyvä musiikki auttaa valmistautumaan kisasuorituksiin parhaalla mahdollisella tavalla

(Paitsi jos aamulla väsyttää kovasti)

Anyway, matkaan lähdettiin vaikka hetken jo mietin kisojen skippaamista. Paikan päällä oltiin aika viime tipassa, hirveellä kiireellä teippailin painoja tynnyriin jotta se pysyy pystyssä Flown kiivetessä vauhdilla sen päälle. Kehään päästiin treenaamaan ennen voittaja-luokan alkua joten kaikki meni niin tohinalla ettei siinä ehtinyt edes jännittää. VOI-luokassa oli neljä koiraa ja Flow oli toisena suoritusvuorossa. Mentiin siis vanhalla, hieman tuunatulla Flinstones-ohjelmalla jotta Flow saisi viime kisojen vaikeamman ohjelman jälkeen tehdä vastapainoksi tällaisen vauhtirallattelun. Ja melkoista rallattelua se olikin! Flowlla oli joku henkilökohtainen missio kokeilla kuinka vauhdilla pyydetyt asiat voi tehdä. Ja kaiken tämän vauhdin lisäksi se teki töitä todella tarkasti. Yksi isompi virhe tuli kun se lopetti tynnyrin päällä pyörimisen liian aikaisin. Se päällä oleva huopa liukui ilmeisesti tassujen alla koska F ei oikein tykännyt missään vaiheessa tehdä tuota temppua vaikka normaalisti tekee sitä mielellään. Itse käskytin välillä ihan liian myöhässä mutta onneksi tämä kisoissa skarppaava mustavalkoinen hoiti oman osuutensa paremmin kuin hyvin.

Jälleen kerran sain olla tositosi tyytyväinen ohjelman jälkeen. Edelleen vauhti ja into on huimaa kehässä ilman että tarkkuus kärsii. Eikä edes unvajeesta kärsinyt ohjaaja pystynyt jähmeilemään niin paljon että Flown suoritus olisi kärsinyt. SuperFlow!



Pisteitä saatiin siis 174 tuolla voitettiin luokka.
Tuomarikohtaiset pisteet:
Hannele Parviainen: tekn. 92 tait. 93 yht. 185
Marita Packalen: Tekn. 88 tait. 89 yht. 177
Mirja Ovitz: Tekn. 80 tait. 80 yht. 160

Nyt Flow saa taas pienen tanssitauon. Reenataan uusimmat temput parempaan kuosiin ja kattellaan miten uusi ohjelma vielä muokkautuu. Periaatteessa meillä ei ole nyt mikään tarve kisata kun kolmannen sertin (tai siis valioivan) saa ottaa vastaan vasta vajaan vuoden päästä. Nyt yritetään vaalia tätä hyvää flow-tilaa :)

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Vähiin käy ennen kuin loppuu


Vikat rippeet talvesta


Pellonreunasta löytyi aamulla vielä yksi lumipläntti jonne Hippi ja Flow suunnistivat ottamaan tämän talven viimeisiä lumipesuja. Hippi on ollut aina ihan mahdoton kierimään lumessa mutta tänä talvena Flowkin on löytänyt riemun tästä.

Kävin toissapäivänä Flown kanssa ottamassa pikaiset treenit ennen iltavuoroa. Tarkoituksena oli vain testata miten vanha ohjelma vielä muistuu mieleen ja kokeiltiin siinä sivussa uudet tuunaukset. Flowhan olikin ihan pihalla, "helpot" jututkaan ei oikein toimineet. Eipä siinä muu auttanut kuin pilkkoa taas kaikki palasiin ja palkata niistä. Ei jäänyt kauhean vakuuttava olo sunnuntain kisoja ajatellen. En missään nimessä haluaisi kisasuoritusta jossa Flow ei tiedä mitä tehdä! Olipas typerää ajatella ettei tätä vanhaa ohjelmaa tarvitse sen kummemmin treenata. Flow ja Hippi on siitä erilaisia että F hämmentyy helpommin jos se kokee tehneensä väärin, Hippiä se ei niin haittaa ;) F on hirmu pedantti ja haluaa tehdä aina jetsulleen oikein. Siksi sille ei sovi sellainen, ettei se tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Eilen tein ihan pienet treenit missä palkkasin muutamia liikeketjuja. Tänään ei treenattu lainkaan ja huomenna ei muuta kuin ehkä muutamat yksittäiset temput isolla palkalla.



Toivottavasti pieni bordercollie saa taas kasattua itsensä jotta sunnuntaina saataisiin flow-tila kehiteltyä taas kisoihin.



Panda on ollut reippaalla tuulella nyt kun lumet sulivat. Se ei tykännyt lainkaan lumessa tarpomisesta joten nyt taas helpottaa mummelin lenkkeily. Panda jaksaa vielä kaikki lenkit mukana vaikka välillä uppoutuu hajuihin ja sitten sitä saa odotella. Jossain vaiheessa mummon joutunee pistämään fleksiin sillä Kirppukin eksyi muutaman kerran vanhoilla päivillä kun jäi haistelemaan jotain ja jäi pahasti jälkeen eikä sen jälkeen ollut enää varma minne päin lähteä... Toukokuun lopulla mittariin napsahtaa se 13 vuotta mutta siihen nähden Panda on kyllä varsin pirtsakka otus!