keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Vuoden ekat valitukset

Just kun olin päässyt hehkuttamaan kuinka ei säästä ole tarvinnut kiukutella tänä vuonna vielä lainkaan niin tän päivän lumimyräkän jälkeen voi kyllä päästää suustansa vuoden ekat valitukset. Ton räntäsateen jälkeen lumi on ihan pilalla! Tuohon päälle pakkaset joita on luvattu niin päästään taas liukastelemaan jäisille teille... Yyyyh, en tykkää!

Nämä ihanat puuterilumet on vähäks aikaa historiaa...

Tänään oli sään takia naksuttelupäivä. Flow treenailee edelleen takajalan nostoa, hitaasti mutta varmasti ollaan päästy jo aika korkeaan pinoon jolle nostaa jalan. Vielä tuo jalan hahmottaminen on hieman hakusessa mutta eiköhän tämä tästä etene. Jahka tuo oikea takajalka saadaan käskyn alle, täytyy heti opettaa vasemman takajalan nosto myös. Ajan myötä Flowsta on selvästi kuoriutumassa vähän samanlainen innokas tekemisen tarjoaja kuin Hipistä. Se on hyvä juttu :) Musta on niin ihanaa kun on toinenkin koira joka jaksaa puuhastella näiden pienten "tarpeettomien" temppuprojektien kanssa.
Hippi treenailee edelleen toisen jalan ontumista. On se vaikeeta. Ja koska se on vaikeeta, täytyy se saada kuntoon jo ihan sen takia että käyttäisi kroppaansa tasapuolisesti. Mun tarttis keksiä varastoon jotain uusia temppuja joita Hippi voi sitten sairaslomansa aikana opetella. Hipillä vaan on jo melkoinen liuta noita erilaisia temppuja ja taitoja että uusien keksiminen on melkoista aivojumppaa omistajalle. Mitään kauhean fyysistä ei voi tehdä leikkaushaavan takia mutta jotain muuta, mitä?


Pandan juominen on vähentynyt, käytännössä normalisoitunut. Mikä sen sitten aiheutti, ei niin mitään havaintoa :/ Koirassa itsessään ei ole mitään muutosta käytöksessä tai olemuksessa joten ei auta muu kuin jäädä seurailemaan.
Pandan kanssa olen myös ryhdistäytyny jumppatyynyllä treenaamisen kanssa. Sen etuosasta on lihakset hieman hävinneet vaikka liikkuminen on sen osalta ollut ihan normaalia. Epäilemättä se puolitoista vuotta sitten tapahtunut paha lihasrevähtymä on hieman jättänyt jälkensä joten jahka tuo Hippi-projekti on ohi, täytyy Panda viedä taas fyssarille.


Tasapuolisuuden vuoksi Kirppu-mummelistakin kuva <3


Alle viikko Hipin operaatioon. Ihan hirveän piinaavaa ollut tämä odottaminen joka jatkuu vielä kuuden päivän ajan. Laskin ihan itse. Viime viikolla Hippi oksensi kerran ja mä meinasin saada slaagin. Se oli kuitenkin ilmeisesti syönyt ulkoata jotain minkä puklasi sitten pihalle. Huoh, tämä kyttääminen ja hermoilu alkaa oikeasti käymään jo hieman nupin päälle.




maanantai 28. tammikuuta 2013

Näillä pelloilla on ihana lenkkeillä talvella!


Mä olen näiden lähipäivien perusteella tullut siihen tulokseen että taidan olla enemmän talvi-ihminen kuin kesä-ihminen. Oon ollut varmaan koko tän kuukauden tyytyväinen keleihin. Ihanaa, kun on lunta ja sopivasti pakkasta. Eikä paukkupakkasetkaan haittaa kun on vaatetta tarpeeksi yllä! Koiratkin ovat pärjänneet hyvin, tosin Kirppu ja Panda ovat jääneet kovilla pakkasilla pidemmiltä lenkeiltä pois mutta Flow ja Hippi pärjäävät loistavasti. Hippi on saanut pari kertaa takin yllensä mutta kuumaverinen beecee porskuttaa menemään eikä ole vielä ollut niin suuria pakkaslukemia että Flowlle olisi tullut kylmä. Ihme tyyppi :)

Flown kanssa olen muutamaa uutta temppua työstänyt. Toissapäivänä aloin opettamaan sille takajalan nostoa mutta siinä saattaa mennä tovi jos toinenkin ennen kun F tajuaa miten nuo takajalat toimivat. Onpahan ainakin nuppijumppaa. Toisen tempun oppi tänään, syliin hyppäämisen. Olin varautunut että tämänkin kanssa menisi hetki mutta Flown mielestä tää oli pala kakkua. Otin muutamia toistoja itse istuen matalalla tuolilla mutta aika nopeasti pystyi vaihtamaan tuolin korkeammalle ja sitten niin että itse seisoin :) Alkuun Flowlla oli hieman tekniikka hakusessa, yritti suoraan syliin niin että etujalat tulivat olkapäille. Tämä aiheutti pari kivuliasta kopsahdusta koiran luupäällä huuleen ja raapimajäljet kaulaan mutta sitten sain Flown ymmärtämään että huppää vähän sivuttain jolloin saan kopattua sen oikealla kädellä kiinni. Voi olla että tulen joskus katumaan tuon taidon opettamista, sen aika näyttää.

Flow oli lauantaina mukana isoveljen muksun 8v synttäreillä koska päivänsankari halusi esittää Flown kanssa koirashown ;) Alkuun ajattelin ettei Flow varmaankaan vaivaudu kuuntelemaan pojan käskyjä mutta vielä mitä, kaikki toivotut temput tuli tehtyä ja Flow teki oikein mallikkaasti osansa vieraamman käskyttäjän kanssa. Hipillä olisi toki ollut enemmän näytettävää mutta se tuppaa hieman kröhöm, komentamaan tuollaisia nuorempia kouluttajia.

Panda-parka joutui torstaina töissä tutkittavaksi sillä se on juonut enemmän. Ihan kun yksi sairasteleva ei riittäisi... Pandasta tutkittiin laajasti maksa- ja munuaisarvot sekä pissanäyte eikä muuta merkityksellistä löytynyt kuin että virtsa oli laimeaa. Nyt viikonlopun aikana juominen ei ollut niin runsasta mutta täytyy seurailla ja tarvittaessa tutkia enemmän. Panda ei päästä kyllä helpolla noiden vaivojensa kanssa, koskaan ei ole tainnut sen oireisiin löytyä helpolla mitään diagnoosia. Siitä täytyy toki olla iloinen että kaikki arvot olivat kunnossa, etenkin kun keväällä oli se xylitol-myrkytys ja Rimadyl-yliannostus. Mutta avoin diagnoosi saa mut aina hulluuden partaalle, varsinkin kun niitä on riittänyt Pandan elämän aikana.

Kirppu on ollut ihan villillä päällä kun ilman hieman lauhtuivat. Tänään pisti pinkoen jäällä, laukkasi hirmuista kyytiä Flown perässä ja aina välillä kääntyi katsomaan että tulenko perässä ja sitten kirmasi taas menemään :) Ihanaa, kun mummeli on edelleen teräskunnossa. Kohta 15-vuotiaan kanssa kun kuitenkin pitää aina mennä päivä kerrallaan. Olen nyt jättänyt Kirppua kotiin pidemmiltä lenkeiltä tai jos lunta on tosi paljon, kyllä ikää on sen verran ettei toista voi ihan piippuun vetää. Dentastixin voimin jää kiltisti kotiin kun muut lähtevät pihalle. Kotiin palatessa Kirppu löytyy yleensä umpiunessa omasta pedistään <3 Lisää kuvasaastetta koska sitä on nyt saatavilla, pitkästä aikaa!









sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Flow yks vee

Hassu ajatus että Flow kakara on jo vuoden mutta niin se vain on. Tänään synttäreitä viettävä mustavalkoinen on ihan loistopakkaus ja tyyppi on sopeutunut shelttilaumaan loistavasti, luulee varmaan raukka olevansa yksi shetlantilainen.
Flow on arkielämässä mitä helpoin koira. Osaa (nykyään) olla hienosti yksin päivässä, ainahan ei näin ollut joten niille jotka eivät apinaFlowta ole tavanneet on tässä hieman muistinvirkistystä siitä miten alkutaival yksinolon opettelussa oli hieman takkuinen. Flow tulee kaikkien koirien kanssa toimeen mutta kaikki koirat eivät tule Flown kanssa toimeen sillä hän on hieman maailmaarakastava hippitukka ja tätä ehtymätöntä rakkautta pitää jakaa kaikille. Myös ihmiset saavat osansa tästä. Tämän sosiaalisuuden kanssa pystyy onneksi elämään ;) Kotona Flow on tosi rauhallinen, nukkuu enimmäkseen.
Harrastuskoirana Flow on Hippiä rauhallisempi mutta se ei ole mikään huono asia. Tuumailee asioita paljon enemmän ja etenkin naksutellessa huomaa hyvin sen raksutuksen mikä pienessä päässä käy kun ongelmia ratkotaan. Flown kanssa olen edennyt tosi hitaasti enkä näe mitään syytä miksi pitäisi tahtia kiristää. Mulla kun ei ole sen kanssa mitään isoja tavoitteita. Agilitya on nähnyt sen verran että osaa juuri ja juuri mennä putkeen. Ehtiihän tuota(kin).

Tässä synttärisankarin puuhasteluita


Flown matkaa pienestä pennusta isoksi koiraksi. Ja matka jatkukoon :)

Mä en kestä näitä pentukuvia, Flow on ollut niiiin suloinen, näin mustavalkoisten lasien läpi katsottuna ;)










perjantai 18. tammikuuta 2013

Vielä hetki helmikuuhun


Hipille on varattu uusi operaatio-aika. Se on 5.2 joten tässä on nyt vielä 2,5 viikon odotus. Muutamia mutkia on ollut matkassa mutta nyt täytyy vaan uskoa ja toivoa että kaikki menee hyvin!

Eilen paistoi pitkästä aikaa aurinko joten tämä postaus koostuu lähinnä kuvista. Kelit ovat olleet aivat mahtavat, vihdoinkin läheiset järvet ovat jäätyneet joten koirat ovat päässeet jäälle kirmailemaan.

Pikkumusta ja mustavalkee


Hippi lyö tahtia

Lumesta nousee hiiwiö

Jos ei pidä turvaväliä, voi tuulilasiin vähän pöllytä lunta


Normipäivä




Hengähdystauko

Kirppu ottaa astetta rauhallisemmin






keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Aina ei kaikki mene ihan suunnitelmien mukaan

Hipin huominen leikkausaika on peruttu. Hieman mutkien kautta kävi eilen ilmi että aika oli varattu eri kirurgille kuin mitä remittoiva eläinlääkäri oli suositellut, hän nimenomaan sanoi operaation pitäisi suorittaa Outi Vapaavuori joka kyseisiä operaatioita on paljon tehnyt. Tämä kyseinen kirurgi jolle operaatio oli varattu, olisi varmasti sen osannut tehdä mutta jos jotain olisi tapahtunut, olisi jossittelun määrä ollut niin hirmuinen ettei sitä olisi kestänyt. Sanoin kyllä tästä asiasta silloin kun Hippi Viikissä kävi tutkimuksissa mutta ehkä joku infokatkos tai muu vastaava on päässyt tapahtumaan. Harmillinen tilanne mutta en uskalla kuin toimia annettujen ohjeiden ja suositusten mukaisesti. Itse olin jo koko viikon yrittänyt valmistautua henkisesti joten itsellenikin tämä oli aika turhauttava juttu mutta nyt kävi näin ja ei auta kuin odotella uutta operaatioaikaa.

Jotta ajatuksia on saanut hieman muualle, olen käynyt pariin otteeseen treenaamassa koirien kanssa. Lauantaina raahauduin peräti hallille asti, viime kerrasta onkin jo aikaa. Hippi pääsi tekemään agilitya. Onhan se yksittäisiä esteitä tehnyt mutta radanpätkää ollaan tehty viimeksi heinäkuussa. Kyllä oli tyyppi niin liekeissä! Olipa ihanaa päästä tekemään Hipin kanssa sitä mistä se eniten nauttii. Enpä jaksa uskoa että se olisi "kaivannut" agilitya tässä puolen vuoden aikana, mahtuu sen elämään muutakin aktiviteetteja mutta silti oli mahtavaa nähdä kuinka koiralla silmät kirkastui kun tajusi mitä pääsee tekemään. Puomia en edes ajatellut hinkkaavani mutta pysäytykset olivatkin tosi hyviä! Ainoastaan muutama kerta oli hitaampi, silloin kun Flow oli köytettynä lähellä alasmenoa. Toiseen suuntaan juoksi hirmuista kyytiä alas asti. Kepeille ampui mistä vain, puolen vuoden tauko ei näkynyt missään.

Flow pääsi tekemään putkea. Kaveri täyttää kohta vuoden eikä osaa kuin just hätäiseen tuon putken. Rengasta, kontakteja, muuria ei ole edes kokeillut, puhumattakaan kepeistä. Mulla on öööö, pari-kolme kuukautta sitten hankitut 2x2-kepit mutta ne on edelleen autossa. Onhan tässä vielä tekemistä jos meinaa joskus tuon kanssa esim kisoihin yrittää 8). Toisaalta Flowlla ei ole tavoitteita agilityn suhteen joten kaikki esteet ehtii sille kyllä opettaa. Ja jos jotain hyvää on niin Flow menee ihan täysin pieneen kuplaan tehdessään, sinne kuplaan mahtuu meikäläinen ja koira. Kaikki muut asiat ja häiriöt häviää sen mielestä. Ihan mieletön keskittymiskyky. Anyway, "treenattiin" putkeen irtoamista. Hyvin irtosi. Ai niin, tehtiinhän me pussiakin. Hippi edellä ja sitten Flow perässä, toimi ;D

Seuraamista sain myös videolle. Sillä on paikka ihan kiva ja se pysyy hyvin. Päätä kääntää mielellään jalan ympärille jolloin siihen tulee helposti ylösalaista liikettä kun väistää jalkani liikettä. Vähän suoremmaksi täytyisi siis saada pään asentoa. Täyskäännöksissä vasemmalle tarjoaa herkästi istumista. Mun tarttis opettaa sille hidasta kävelyä koska vauhdin pudotessa tarjoaa tosi nopeasti istumista. On muuten pari kertaa yrittänyt myös napsia jalkaa seuratessa. Hih, tarttis varmaan tällä kertaa tehdä jotain ettei tuu tuollaista Hippikakkosta-lahkeennäpsijää :D



Sunnuntaina treenattiin työkaverin kanssa koiratanssia. Oon ehkä keksinyt musiikin Flowlle ja tarttis joku pieni ohjelma työstää sille.

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Leikkausaika varattu

Eläinlääkäri soitti Viikistä maanantaina. Kertoi hyvin kattavasti operaatiosta ja riskeistä joita ikävä kyllä riittää. Todennäköisin ongelma on verenhukka koska maksan alueella on isoja verisuonia joiden kanssa saa olla varovainen. Hipiltä oli katsottu veriryhmä valmiiksi jos tarvitaan verensiirtoa operaation aikana. Sappirakko voi myös olla myös hankalan sijaintinsa takia mahdoton poistaa vatsaontelon kautta jolloin joudutaan leikkaamaan rintalasta auki jotta päästään sitä kautta käsiksi ongelman aiheuttajaan. Tuo kuulosti kyllä niin kauhealta ettei tosikaan :( Olin töissä puhelun aikana joten yksi komplikaatio meni vähän ohi, en muista minkä takia joudutaan mahdollisesti poistamaan myös ohutsuolta, liittyi jotenkin sappitiehyeihin tms. Varoitteli että koira on kipeä leikkauksen jälkeen ja viettänee ensimmäisen yön teholla kipulääkeinfuusiossa. Mulla sydän oikeasti särkyy pelkästä ajatuksesta :´( Leikkaus on siis ensi viikon torstaina, viikko aikaa panikoida. Jos jollakulla on kokemuksia koiran sappirakon poisto-operaatiosta, kuulisin niitä todella mielelläni!

Hippi ei ole "vain" koira. Se on aika paljon enemmän. Mun elämäni koira, sen voin sanoa nyt jo. En usko että koskaan tulee toista tapausta jonka kanssa kaikki palaset vain loksahtavat kohdilleen ja koira tuntuu lukevan ajatuksetkin. Mä voin rehellisesti sanoa että vaikka kaikki koirani ovat omalla tavallaan tärkeitä ja rakkaita, on Hippi kuitenkin astetta erityisempi. Jotkut vaan on. Mä toivon alkaneelta vuodelta yhtä asiaa, että leikkaus menee hyvin ja saan nauttia Hipin pähkähullusta seurasta vielä vuosia.

Jotta blogin postaus numero 200 ei olisi pelkkää oman ahdistuksen purkamista, laitan videon eilisestä tempputuokiosta. Hipin edessä ryömiminen edistyy ja Flow oppi pitämään keppiä tassulla. Flowlla on niin hupaisa tyyli kaapata tuo keppi kainaloon :) Saa opetella nyt noita erilaisia tassutemppuja kun kerta luonnostaan niin mielellään noita etusiaan niin mielellään käyttää!



Ja alkaneesta vuodesta vielä sen verran että onni on neljä paukkuvarmaa otusta. Flowlle uusi vuosi oli ensimmäinen laatuaan, pissalenkillä nosti sen verran päätään että ilmaisi havainneen vieraan äänen. Sen jälkeen jatkoi haisteluaan eikä korvaansa lotkauttanut koko illan aikana. Panda on joskus haukkunut paukuille mutta tänä vuonna ei jaksanut vaivautua, nukkui koko illan muun lauman kanssa. Hyvä niin