torstai 31. toukokuuta 2012

Pandalle 11 vuotta mittariin

Panda -International Beauty Queen- täyttää tänään 11 vuotta. Ihan mahotonta. Onnea Panda-pallero! Onneksi rinsessa itse ei tajua ikäänsä vaan käyttäytyy kuin nuori tytönhupakko :)


keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kokeenomaiset treenit

Viime lauantaina oli varsinaiset itsetunnon kohotustreenit puolarmaarissa! Laitettiin joukkueen kanssa oikein kehä pystyyn jotta saatiin oikein kunnon häiriötä ja fiilistä treeniin. Ja koska treenit oli kokeenomaiset, oli tietysti ihan loogista että kaikki menivät päin pjärsettä. Hippi aloitti liikkeestä istumisella jota ei suostunut tekemään lainkaan! Tähän mennessä ollut satavarma liike mutta nyt jäi seisomaan vaikka annoin aika vahvankin vartaloavun! Otettiin useampi toisto eikä yksikään siis onnistunut! Hämmentävää! Seuraavaksi tehtiin luoksetulo jossa Hipillä ei ollut pienintäkään aikomusta pysähtyä vaan valui melkein puolet matkasta. Tää alko lupaavasti. Sitten ruutu. Hippi bongasi ruudun hyvin, meni sinne suht suoraan mutta päästi pienen kiekaisun sinne juostessaan... Murr! Otin ruudun liikkeenä siihen asti kunnes koira olisi pitänyt kutsua seuraamaan, menin siitä Hipin luokse ja vapautin sen ruudusta. On kuitenkin kahdesti kisoissa karannut ruudusta joten pakko treenata siellä pysymistä erityisen paljon. Tämä siis semi-ok. Paitsi se rääkäsy. Ruudun jälkeen seuraamista. Voi kiesus että Hippi edisti ja näpsi! Sillä kun nousee kierrokset niin sitten häviää tarkkuus kokonaan. Askeleet teki ihan ok mutta suoraa mentäessä oli kyllä vaikeeta pysyä aloillaan. Yhdessä kohdassa lähti muuten haistelemaan maata mikä on Hipiltä tositosi harvinaista. Vikana liikkeenä otettiin kaukot jotka meni niin hyvin kuin Hippi ne osaa. Istu-seiso vaihdossa liikuttaa etutassuja inasen vaikka sitä on hinkattu nyt yksittäisenä temppuna aikalailla. Kaukojen jälkeen sai Hippi (väli)loppupalkkana vähän mössölihaa, kun tehtiin liikkeet kahdessa osassa.

Toisessa erässä otettiin noudot. Eka hyppynouto joka oli hyvä. Jee, edes yksi liike jonka Hippi osaa :D Metallinoudossa katseli ihan muualle kun heitin kapulan ja sinkosi sitten käskystä vaan miljoonaa eteenpäin. En antanut uutta käskyä vaan odotin että Hippi löysi kapulan. Otti sen reippaasti mutta sitten jostain syystä pudotti sen ja jäi seisomaan siihen viereen. Odotin hetken kunnes annoin uuden käskyn ja sitten Hippi toi kapulan. Heitin uudestaan ja silloin Hippi toi metallin hyvin. Mikälie oikosulku. Tämän jälkeen tunnari joka oli oikein loistava! Ei siirrellyt yhtään kapulaa ja toi omansa varmasti :) Pienesti pureskeli kapulaa sitä luovuttaessa mutta muuten suoritus oli tosi bueno. Tästä kirmattiinkin suoraan loppupalkalle, oli sentäs hyvä syy palkata kunnolla :)

Fakta on se, että koe on reilun viikon päästä ja huonot liikkeet ovat edelleenkin huonoja :D Mä saan ton koiran kyllä kiipeämään perse edellä puuhun mutta en saa sitä pysähtymään luoksetulossa. Oikein hienoa. Eikä tässä enää ihmeitä ehdi tekemään, aika loppuu (jälleen kerran) kesken. Harmi, etten saa itseäni treenaamaan jatkuvasti vaan ainoastaan ennen kokeita hirveällä tohinalla. Ei toimi Hipillä.

Sunnuntaina oli pienet tehotreenit agilityssa kun vain Hippi ja Suvianne oli paikalla. Tehtiin Minnan kehittelemää pätkää jossa oli Gabi Steppanin radalta yksi ilkeä kohta jonka Minna halusi kokeilla uudestaan. Pätkä oli hauska jossa kepeille kehiteltiin erilaisia ohjauksia. Hippi oli oikein taitava ja vaikkei keppejä olla hinkattu aikoihin, ei virheitä saatu aikaiseksi. Paitsi toisella pikku pätkällä kun yritin vähän hasardia persjättöä, siinä meni Hipilläkin usko tekemiseen ja lopetti kesken ;). Olipas kiva välillä vääntää pienillä pätkillä.


Flow on treenaillut seuraamista. Olen palkannut sitä paljon oikeasta paikasta ja nyt naksutellaan kontaktin pidosta. Näitä kahta sitten yhdistellään jossain vaiheessa. Nyt Flow osaa pysyä oikeassa paikassa kun liikun yksittäisiä askelia ja käännöksiä :) Myös takaperin pujottelu on lähes valmis temppu, saa opetella vähän käyttämään takapäätään. Häiriökään ei Flowta haittaa, pystyy hyvin keskittymään tekemiseen vaikka ympärillä pyörii muita koiria. Hieno pentu! Ja Flowsta voi sanoa kohta että on sisäsiisti, yhtään vahinkoa ei ole tullut sisälle lähes kahteen viikkoon :) Toki edellyttää edelleen että kiikutan sitä hyvin usein ulkona mutta työ on selvästi kannattanut, jälleen kerran ;) Mä olen muutenkin niin hämmästynyt miten helposti Flow on solahtanut arkeen. Se osaa jo kaikki rutiinit, sheltit ovat hyväksyneet sen eikä se tee pahojaan sisällä. Olen kokoajan odottanut että milloin se alkaa tehdä tuhmuuksia sisällä mutta eihän se tee sisällä muuta kuin nuku. Ainoat tuhoamiset ovat silputtuja (mainos)lehtiä sekä nenäliinoja. Hampaat ovat nyt alkaneet vaihtua joten vielähän se voi keksiä vaikka mitä mutta tähän mennessä kaikki on mennyt paremmin kuin uskalsin odottaa. Flown etuhampaat ovat kaikki lähteneet ja suurin osa pysyvistä etuhampaista on puhjennut. Loppuja odotellessa.


Söpönen

Flow pääsi lauantaina leikkimään Håp-BC:n kanssa

Onni on... JUOSTA

Tässä koppi hieman epäonnistui ja frisbee räpsähti kirjaimellisesti päin näköä





torstai 24. toukokuuta 2012

Kuvapäivitys

Viime lauantaina pääsi koirat telmimään ensin työkaverini koiran kanssa ja sitten vielä Sadun shelttityttöjen kanssa. Tässä hieman kuvia puuhapäivästä.






Kirppu haluaa nameja, liikkis mummeli!






Oli muuten väsyneitä koiria illalla!

Hippi on avannut uimakauden nyt kunnolla. On päässyt neljänä peräkkäisenä päivänä uimaan ja kyllä on pikkumustan naama ollut näkkärillä! Flow kävi myös pulahtamassa lammessa koska kikkaili siinä kalliolla ja tietäähän sen mitä siinä käy. Seuraavaksi oli koikkelehtimassa laiturilla ja sieltä pää edellä lampeen. Ei ole paljoa mulahdukset haitanneet, uudestaan siihen reunalle katselemaan. Eiköhän pennustakin vielä kuoriudu oiva vesipeto!



lauantai 19. toukokuuta 2012

Tehokasta treenaamista

Plääh, viime lauantaina olisi ollut koiratanssin SM-kisat mutta jouduttiin jättämään ne geimit väliin kun Flow-parka sai ihan kauhean ripulin. Flow sai rokotuksen to-iltana ja perjantaina meni pakko sekaisin joten uskaltaisin veikata vahvasti että rokotus aiheutti mahan sekaantumisen koska mitään erikoista ei ollut syönyt. Lauantai-aamuna sitten päätin ettei Flow voi jäädä kotiin eikä tulla mukaan joten pakko oli jäädä kotiin. Harmi, sillä mummelit oli ilmoitettu näyttelyyn samalla ja olisin ne mieluusti kehään vienyt. No, tää on tätä.

Hippi "pakotettiin" KKK:n toko SM-joukkueeseen joten nyt on ollut pakko taas treenata tokoa. Ja ollaankin reenailtu ihan kohtuu ahkerasti! Maanantaina hinkattiin ruutua. Yritin naksutella sitä ruudun bongausta mutta siitä ei kyllä tule mitään koska Hipillä alkaa ihan hulluna pyörimään pää ja kierrokset nousee kun se ei tajua mitä pitäisi tehdä. Otin useita toistoja niin että ruudussa oli palkka jotta tuohon saisi varmuutta. Lisäksi treenasin sitä loppua niin että kävin palkkaamassa Hippiä kun se makasi ruudussa, sehän on nyt kahdessa viime kisassa varastanut ruudusta samantien kun olen kävellyt sen ohi. Tunnaria otettiin niin että alkuun hyppynouto ja siitä kapuloille. Teki ihan hyvin eikä koskenut muihin kapuloihin.
Flow-natiainen pääsi tekemään vähän seuraamista. Sen kanssa on vasta palkattu oikeaa paikkaa. Samalla olen ottanut myös oikealla puolella paikan vahvistamista. Oppii sitten molemmat puolet heti.
Loppuun otettiin paikallamakuu joka oli hyvä ja rauhallinen.

Torstaina vaihdettiin agilitytreenit tokotreeneiksi sillä olo oli niin flunssainen. Mun tuuriani on se, että kauan odotettu 4 päivän vapaa ja heti pukkas flunssan ja kuumeen päälle. V*ttu. Anyway, treenattiin tihkusateessa ja tuulessa, en todellakaan aio viettää vapaitani lepäillen. Otin ruutua niin etä ruudussa oli taas palkka joka kerta valmiina. Nyt juoksi joka kerta suoraan ruutuun, hyvä. Takapalkalla treenailin luoksetulon pysäytystä ja se olikin yllättävän hyvä, siis Hipiksi. Käyitn takapalkkana pääsiäismunan sitä muovi"munankuorta" joka olikin Hipin mielestä ihan huippujuttu! Sen kun sai puraistua auki ja silloin nami tippui maahan! Oon ennenkin käyttänyt takapalkkaa, namikuppia ja tennispalloa jossa reikä, mutta tää oli jotenkin astetta hauskempi Hipin mielestä. Tällä täytyy siis jatkaa noita pysäytystreenejä :) Kaukotkin olivat yllättävän hyvät takapalkalla. Hipill nyt on muutama tekniikkavirhe joita en jaksa alkaa alusta opettamaan (putoaa seisomisesta suoraan maahan eikä niiaa taaksepäin joten tulee siinä aina sen pienen matkan eteenpäin) mutta nyt ne alkaa olemaan muuten hyvällä mallilla. Tunnaria otettiin vielä niin että alkuun se nouto mutta nyt Hippi lähti nouto-käskyllä kurvaamaan kohti tunnarikapuloita ja jouduin kutsumaan sen takaisin ja lähettämään uudelleen noutokapulalle. Tästä pienestä epäonnistumisesta Hippi meni heti vähän epävarmaksi ja maistelikin paria kapulaa ennen kuin toi omansa. Harmillinen takaisku, etten sanoisi.

Tänään mentiin vielä hallille tekemään pienet tokotreenit. Alkuun seuraamista liikkurin kanssa. Harmillista miten huonoksi Hipin seuraaminen on mennyt, näpsii ja keulii. Tätä täytyy nyt työstää. Naksuttelin sitten itsekseni vielä rauhallisemmasta seuraamisesta ja paremmista perusasennoista. Tänään tehtiin kaks tunnaria, eka kierrosten kanssa ja sitten yks ihan normaali joka olikin täysin super! Nuuski rauhallisesti ja otti varmasti omansa koskematta vääriin! Wau x 100! Kaukoissa hinkkasin vielä istu-seiso-vaihtoa koska siinä Hippi saattaa siirtää etujalkoja aavistuksen eteenpäin vaikka sen pitäisi heittää takapää taaksepäin. Takapalkalla sain onneksi rauhallisia ja hyviä vaihtoja. Edistystä tässäkin. Hassua, että asiat alkavat toimimaan kun niitä treenaa. Hämmästyttävää!!

Tokotreenien jälkeen kävin vielä hallissa ottamassa puomitreeniä. Nyt Hipillä oli ihan kohtuuhyvä vauhti alas asti vaikka itse jäin vähän himmailemaan. Ainakin meni koko laskevan osuuden samaa vauhtia.


Tässä muuten vielä Tanskan hyppäri, varsinainen varmistelunolla etten sanoisi.


Ja koiratanssikisa jossa Hippi kehitteli omia muuvsseja


Loppuun vielä muutama uusi kuva haukuista.


Pienen beeceen onnea kun kaverit jahtaavat!










torstai 10. toukokuuta 2012

Tanskan tuliaisina uusi DK AVA-H

Alkuun tärkeimmät, Panda on kunnossa ja voi erinomaisesti! Koira oli jo torstaiaamuna oma pirteä itsensä, ilta ja alkuyö tipassa olivat tehneet tehtävänsä :) Torstaina mitattiin vielä verensokeri ja se oli täysin normaali. Päästiin siis säikähdyksellä, tosin erittäin isolla sellaisella.

Perjantaina oli sitten lähtö Tanskaan Hipin kanssa. Mentiin hyvissä ajoin lentokentälle jotta saatiin kaikki asiat hoidettua ajoissa. Matkaseurana oli Vuokko ja Vuokon lapsi sekä vanhemmat. Niin ja tietysti Hedda-kleini. Lento meni hyvin, Hippi alkaa olemaan jo niin tottunut lentäjä ettei ongelmia onneksi synny. Nytkin vaihtoi ehkä pari kertaa asentoa mutta muuten nukkui koko matkan ajan. Kööpenhaminasta jatkettiin junalla matkaa kohti Roskildea. Oikean junan löytyminen ei ollut ihan helppoa mutta (töykeiden) lipunmyyjien neuvosta päästiin lopulta jatkamaan matkaa. Roskildessa yritettiin etsiä Vuokon kanssa turisti-infoa jotta voisi kysyä millä busseilla pystyisimme viikonloppuna kulkemaan hotellin ja kisapaikan välillä. Kun vihdoinkin tämä info löydettiin, oli se kiinni. Oli joku ihmeen pyhäpäivä jonka takia suurin osa kaupoistakin oli kiinni. Menimme siis taksilla hotellille. Comwell-hotelli oli ihan hieno paikka ja ympärillä kivoja nurmialueita koirien juoksuttamiseen. Iltalenkin jälkeen oli aika kellahtaa iltapuulle, koiratkin olivat ihan puolikoomassa kiireisen päivän jälkeen.

Lauantaina lähdimme hyvissä ajoin kisapaikalle. Minä lähdin katsastamaan kisapaikkoja ja sumplimaan järjestyksiä sillä tokihan agility ja koiratanssi olivat lähes päällekkäin. Näyttelyalue oli valtava ja koiratanssikehä + agilitykehä tietysti vastakkaisissa päissä. Onneksi Hippi kisasi 2-luokassa koiratanssissa jossa oltiin ainoat osallistujat joten onnistuin sopimaan että päästään starttaamaan ihan ekana ennen 3-luokkaa. Agility sattui taas olemaan vähän myöhässä sillä ilmeisesti kehä siirrettiin toiseen paikkaan kun alkuperäinen oli ollut niin kuhmurainen. Tällä välin Vuokko oli leiriytynyt kleini-kehän laidalle joka oli onneksi puolessa välissä meidän kehiä.

Tanskan koiratanssikisa-käytäntö oli hyvin samanlainen kuin meidänkin. Kolme tuomaria arvosteli ja keskiarvo laskettiin näistä. Sijoituksista sai qualification-pisteitä, tosin en muistanut kysyä, pitikö saada joku tarvittava pistemäärä jotta näitä q-pisteitä sai. Hippi kävi hieman kuumana kehässä koska oltiin juostu jo tovi eestaas enkä oikein ehtinyt saada sitä rauhoittumaan. Tämä purkautui sitten koiran sooloiluna, esitti parissa kohtaa ihan itsekeksimiä variaatioita liikkeisiin. Ei kuitenkaan vinkunut sen kummemmin, muutama haukku pääsi. Jouduin kuitenkin muutamissa kohdissa aika selkeästi houkuttelemaan sitä tekemään temppuja koska muuten olisi vain jäkittänyt paikoillaan. Kehässä oli vähän epätasainen nurmi ja se saattoi vaikuttaa ainakin kaikkiin kahdella jalalla tehtäviin asioihin. Olisi pitänyt harjoitella enemmän nurmikolla ennen kisaa.

KT-kehästä päästyämme, lähdin katselemaan mitä agilitykehälle kuuluu. Siellä vielä rakennettiin rataa joten ihan ajoissa ehdin. Tosin tarkkaa aikaa ei ollut, milloin rataantutustuminen alkaisi joten hengailin siellä Hipin kanssa ja odottelin. Tässä vaiheessa olisi ollut varmasti fiksumpaa viedä koira välillä häkkiin nukkumaan mutta koska aikataulut olivat mitä olivat, en sitä uskaltanut tehdä. Loppujen lopuksi odotteluaika venyi melkein tuntiin ja sitten vasta päästiin starttaamaan. Rata oli hauska, tosin paljon esteiden ohituksia mitä Suomessa tuntuu harvemmin olevan. Hippi kävi tosi kuumana, haukkui ja näpsi lahjetta. Hienosti vedinkin heti 2-hypyn ohi kun yritin vähän suoristaa linjaa kepeille. Uudestaan hypylle ja seuraava kielto kepeiltä. Hippi vaan haukkui ja sinkoili. Tämän jälkeen saatiin touhu taas rullaamaan mutta eipä siinä ollutkaan kuin helppoa luukutusta. Puomilla käskytin hieman napakammin ja Hippi jäi alastulolle seisomaan, great. Sata käskyä ja sitten vasta varpaat tulivat nurmelle, great. Ihanaa lähteä Tanskaan asti pilaamaan puomin suoritus :D Lopun keinu oli sentäs hyvä eikä Hippi lähtenyt härkkimisiin mukaan. Tosin se oli jo viettänyt niin kauan aikaa radalla ettei takuulla ollut ihan terävimmässä kisamoodissa enää silloin. Tässä kyllä huomasi hyvin että Hippi oli oikeasti aika väsynyt koiratanssikisan, eestaas lentelyn ja odottelun jäljiltä. Startin jälkeen oli silti vähän plääh-olo sillä olin ilmoittautunut vain kahteen starttiin ja puolet niistä oltiin sitten jo sössitty. Olisihan tuolla ollut enemmänkin startteja mutten oikein ollut hiffannut sitä netti-ilmoittautumista...

Hedda-kleini oli ehtinyt käydä myös kehässä ollen siellä ROP. Näin Hepukista tuli Tanskan ja Pohjoismaiden valio, wuhuu! Kävin koiratanssikehällä kyselemässä tuloksia ja Hippi oli saanut 26,27 pistettä kun 30 oli maksimi. Varsin hyvät pisteet siis!

Vuokon vanhemmat lähtivät tavaroiden kanssa taksilla hotellille ja me lähdettiin kävelemään Roskilden keskustaan. Käytiin myös syömässä ja kaupassa hakemassa vähän iltapalaa. Keskustasta onnistuimme kyselimme neuvoa ja pääsimmekin oikeaan bussiin kohti hotellia. Näissä reissuissa päivät tuppaavat olemaan pitkiä ja rankkoja joten koiratkin olivat ihan puhki. Onneksi osaavat nukkua kun siihen on mahdollisuus. Hippi tosin "joutui" myös vahtimaan vauvelin syömisiä sillä sieltä aina tippui jotain herkkuja. Huoh, sheltti ja sheltin pohjaton ruokahalu.

Sunnuntaina oli kiva homma raahata aamulla kaikki laukut kisapaikalle sillä hotellihuone piti tietysti luovuttaa. Onneksi olimme taas niin ajoissa liikkeellä että saimme kasattua leirin näyttelykehän laidalle. Tanskassa oli lähes jokaisella teltta mukana, niin näyttelyssä, agilityssa kuin koiratanssissakin. Ja ihmiset viettivätkin koko päivän kehien laidalla. Agilityssakin ihmiset tulivat aamulla ja lähtivät myöhään iltapäivällä. Ei ollut Suomen tyyliä "kisat loppuivat viisi minuuttia sitten, kisakirja tänne niin pääsee lähteämään hetipois". Tänään vuorossa oli hyppyrata. Hauska, helpohko rata jossa vääriä putkenpäitä tarjolla. Rataantutustuminen kesti 25 minuuttia jolloin kaikki 3-luokkalaiset olivat samaan aikaan tutustumassa. Luokan aloitti maksit ja sitten oli minien vuoro. Tänään Hippi oli selvästi enemmän kuulolla ja tekikin ihan hyvän radan. Alun mutkaputkessa ilmeisesti liukastui koska kesti niin kauan tulla ulos sieltä. Meinasin saada Hipin ohi seuraavasta hypystä koska en ollut varautunut siihen että sillä kestää niin kauan putkessa. Videolta näki että Hippi liukasteli muutamissa kohdissa, Suomessa kun ei nurmikolla pääse käytännössä koskaan menemään. Tältä radalta saimme kuitenkin nollan :) Tuloksia ei ollut missään näkyvillä joten ehdin kleini-kehän laidalle hurraamaan kun Hedda oli tänäänkin ROP.

Sitten lähdimme kokeilemaan tikulla jäätä, josko tuloksia olisi jo saatavilla agilitykehällä. Toimistoteltassa osasivatkin sitten kertoa että Hippi oli kolmas ja sai hyppysertin :) Tämä tarkoitti sitä että voin anoa sille Tanskan hyppyvalion arvoa! Olipas kivaa että toinen noista radoista onnistui ja saatiin yksi valionarvo lisää :)

Nyt oli kotimatka edessä, enää tarvitsi päästä oikeaan junaan kohti lentokenttää. Eikä tämäkään voinut ihan kivutta käydä. Olimme ostaneen liput automaatista mutta junaan hypätessämme kävi ilmi että lastenvaunut tarvitsevat jonkun ekstralipun intercoty-junaan, tämä lippu on ilmainen mutta se pitää olla. Jösses mitä ihme urpoilua. Joten Vuokon porukka joutui jäämään odottelemaan seuraavaa junaa ja me jatkoimme tässä junassa Hipin kanssa. Juna oli tietysti ihan tupaten täynnä joten Hippi yritti nukkua laukun päällä mun seistessä vieressä. Varsin miellyttävä matka. Päästiin kuitenkin hyvin lentokentälle ja koska olin hieman ajoissa, oli edessä kuuden tunnin odottelu. Nuokuin odottelutilassa penkillä ja Hippi nukkui lentokassissa. Tämän reissun jälkeen oli astetta mukavampaa kömpiä omaan sänkyyn kun sinne vihdoin pääsi kahden jälkeen yöllä!

Videoita on mutta asuvat edelleen kamerassa. Yritän ehtiä jossain välissä lataamaan ne nettiin.



torstai 3. toukokuuta 2012

Näin ei saisi käydä




Jep. Ahneella on ja sitä rataa. Välillä tuo shetlantilaisen ahneus aiheuttaa melkoisia vaaratilanteita. Käytin pentua pissalla tuossa yhdeksän maissa ja sillä välin (siis muutaman minuutin aikana) Panda oli jollain ilveellä saanut keittiön korkealta pöydältä purkkapussin josta se oli mässyttänyt ja imeskellyt noin viittätoista purkkatyynyä. Mitäs sitten, työnsin kasan sokeria Pandan kitaan, koira autoon ja kiireen vilkkaa töihin. Siellä annoin Pandalle purkillisen mössöruokaa jotta maha olisi täynnä (on helpompi oksentaa kun maha on täynnä). Seuraavaksi laitettiin pistos apomorfiinia joka on todella tehokas oksennuttaja. Meni ehkä minuutti ja Panda alkoi puklaamaan juuri syömänsä ruoat. Oli muuten sheltille kova paikka, edessä iso kasa oksennettua ruokaa mutta olo niin huono ettei voinut syödä niitä uudestaan, minkä siis normaalisti tekisi... Oksennuksen mukana oli myös purkkapaloja joten olihan se niitä niellytkin. Seuraavaksi mitattiin verensokeri joka olikin jo liian alhainen joten Panda pistettiin glukoositippaan. Reilun tunnin päästä verensokeri oli jo noussun normaalille tasolle joten lähdin tippapussin kanssa kotiin. Matkan ja pienen pissalenkin jälkeen oli verensokeri hieman taas laskenut kun äsken mittasin joten tämä yö taitaa mennä tipassa. Ei ole oikeasti pelleileminen tuon xylitolin kanssa, jo pieni määrä on vaarallinen pienelle koiralle! Ensiapuna voi siis antaa sokeria tai hunajaa ja sitten kiireen vilkkaa eläinlääkäriin. Ksylitolimyrkytksestä kärsivä koira voi olla myös oireeton joten vointia ei kauheasti kannata jäädä kotiin seuraamaan. Alle 0,1g/kg ksylitolia voi aiheuttaa hypoglykemian joten määrät ovat oikeasti pieniä jossa voi tulla jo ongelmia!

Tulipahan taas kantapään kautta opittua että ne purkat OIKEASTI korkealle tai ovien taakse. Ahne koira on kekseliäs. Nyt täytyy toivoa että Panda tästä toipuu, ksylitolimyrkytyshän voi pahimmillaan aiheuttaa maksavaurion.